5 dansuri pentru tonificarea picioarelor, feselor și coapselor
 

5 dansuri pentru tonificarea picioarelor, feselor și coapselor

Pentru a vă tonifica picioarele, precum și fesele, coapsele și alte zone ale corpului, profitați de diferite dansuri care vă vor permite să faceți mișcare în timp ce vă distrați.
5 dansuri pentru tonificarea picioarelor, feselor și coapselor
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Uneori, rutina de antrenament poate fi demotivantă și plictisitoare. De aceea, vă sfătuim să optați pentru dansuri pentru tonificarea picioarelor, feselor și coapselor!

Dansul este cel mai bun mod de a întări corpul. Și, în plus, este o activitate distractivă, deloc stresantă, care vă permite să cunoașteți oameni noi.

5 dansuri pentru tonificarea picioarelor, feselor și coapselor

Dansul este o activitate pentru fiecare parte a corpului, dar este indicată în special pentru picioare. Extremitățile inferioare suferă în fiecare zi: se umflă și obosesc.

Atunci când dansați, eliberați endorfine . Așadar, în afară de întărirea mușchilor, veți scăpa de griji și stres și veți fi mai fericiți.

Există diferite tipuri de dansuri. Puteți alege ceea ce vi se potrivește cel mai bine, în funcție de caracteristicile și gusturile pe care le aveți. În plus, puteți dansa singur sau cu alții acasă, la sală, pe un ring de dans sau oriunde doriți.

În continuare, vă recomandăm 5 dansuri pentru tonificarea picioarelor, feselor și coapselor.

1. Salsa

Dacă vreți să ardeți calorii, salsa este activitatea ideală. În plus, întărește fesierii, coapsele și gambele.

Salsa vă permite să:

 • Vă subțiați talia.
 • Îmbunătățiți postura, agilitatea și coordonarea.
 • Întăriți trunchiul și brațele.
Dansuri pentru tonificarea picioarelor în cuplu

 

În plus, după cum indică un articol publicat în 2015 de Jurnalul de Educație Fizică și Sport, când dansați salsa, veți activa circulația , contribuind la reducerea riscurilor de a suferi de o problemă cardiovasculară.

2. Step

Este un stil de dans american în care picioarele se mișcă ritmic. A luat naștere prin fuziunea dansurilor din Irlanda, nordul Angliei și Scoția și combinarea ulterioară cu dansurile practicate de afro-americani.

Stepul ajută la oxigenare și la arderea grăsimilor. Datorită lovirii neîncetate, veți obține și:

Este posibil să nu fiți la fel de buni ca Fred Astaire și Ginger Rogers, dar corpul va beneficia de această practică.

3. Flamenco

Flamenco reușește să dezvolte coordonarea, flexibilitatea și forța. Este un antrenament aerobic care vă permit să vă tonificați picioarele și fesele.

Cuplu dansând flamenco

 

În plus:

 • Antrenează șoldurile și abdomenul.
 • Elimină excesul de toxine din corp prin transpirație.
 • Arde calorii și contribuie la pierderea în greutate.
 • Îmbunătățește coordonarea prin utilizarea de castanete, evantaie și șaluri.

4. Tango

Tango argentinian este un exercițiu ideal pentru a întări picioarele. Acest dans tonifică:

 • Gambele
 • Cvadricepșii
 • Fesele
Dansuri pentru tonificarea picioarelor

 

În plus, este un dans care întărește abdomenul, promovează echilibrul și postură buna și modelează talia. În acest sens, o informație interesantă furnizată de Journal of Visualized Experiments este aceea că unii cardiologi și gerontologi recomandă acest dans persoanelor în vârstă.

5. Zumba

Este o disciplină de fitness care combină, în cadrul rutinelor sale, principalele ritmuri latino-americane. De exemplu:

 • Salsa
 • Bachata
 • Cumbia
 • Reggaeton
 • Samba

Zumba a fost creat de columbianul Alberto „Beto” Pérez la sfârșitul secolului trecut. Zumba, pe lângă faptul că este distractiv, este un antrenament care, datorită intensității sale, vă permite să ardeți calorii.

În plus, vă permite să tonificați mușchii abdominali, coapsele și fesele. Și, potrivit unui studiu din 2016, ajută persoanele cu hipertensiune deoarece reduce tensiunea arterială.

Combinați dansuri pentru tonificarea picioarelor cu un stil de viață sănătos

Aceste 5 dansuri vă vor permite să vă tonificați mușchii. Dar, dacă le combinați și cu o dietă echilibrată și sănătoasă, veți îmbunătăți rezultatele!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Curran, Connie R. (2007).”Todo lo que Fred Astaire hizo, Ginger Rogers lo hizo al revés y con tacones altos”. Economía de la enfermería , vol. 25, no. 1, 2007, pág. 5+. OneFile académico de Gale ,. Consultado el 20 de diciembre de 2020.
 • Granacher, U., Muehlbauer, T., Bridenbaugh, S. A., Wolf, M., Roth, R., Gschwind, Y., … Kressig, R. W. (2012). Effects of a salsa dance training on balance and strength performance in older adults. Gerontology. https://doi.org/10.1159/000334814
 • Hackney, M. y McKee, K. (2014). Baile de tango adaptado basado en la comunidad para personas con enfermedad de Parkinson y adultos mayores. Revista de experimentos visualizados, 94. https://doi.org/10.3791/52066
 • Hanna, J. L. (1995). The Power of Dance: Health and Healing. The Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/acm.1995.1.323
 • Jitesh, S., & Devi, G. (2016). Effect of zumba dance on blood pressure. Journal of Pharmaceutical Sciences and Research. https://doi.org/10.1002/14651858.CD012787
 • Sivvas, G. & Batsiou, Sophia & Vasoglou, Z. & Filippou, Dafni-Anastasia. (2015). Dance contribution in health promotion. Journal of Physical Education and Sport. 15. 484-489. 10.7752/jpes.2015.03073.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.