Exerciții simple pentru grăsimea de pe burtă
 

Exerciții simple pentru grăsimea de pe burtă

Incluzând aceste exerciții în rutina de antrenament, puteți scăpa de grăsimea acumulată pe burtă în timp record. Descoperiți-le!
Exerciții simple pentru grăsimea de pe burtă
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 24 aprilie, 2023

Există exerciții simple care sunt foarte eficiente pentru a topi grăsimea de pe burtă. Acestea pot fi făcute din confortul casei. În acest articol, vă spunem care sunt acestea!

Exerciții simple pentru a topi grăsimea de pe burtă

1. Scândura cu rotații

Pentru a face acest exercițiu, adoptați poziția clasică a scândurii. Stați cu fața în jos, cu ambele palme sprijinite pe podea, spatele drept și abdomenul încordat. Întoarceți corpul într-o parte, țineți un braț neclintit pe podea și ridicați celălalt braț spre tavan. Contractați abdomenul. Mențineți această poziție timp de aproximativ 10 secunde.

Pentru a termina, tot ce trebuie să faceți este să vă întoarceți la poziția inițială și să repetați exercițiul cu partea opusă.

Femeie care face exerciții pentru grăsimea de pe burtă

 

2. Scândura cu scări

În acest caz, trebuie să adoptați din nou poziția scândurii. Duceți un genunchi la nivelul pieptului și apoi pe celălalt. Executați mișcarea rapid. Alternați până când obțineți 15 repetări pe fiecare parte. Faceți un total de 3 serii.

Exerciții pentru grăsimea de pe burtă pe saltea

 

3. Scândura laterală

Adoptați poziția scândurii, dar pe lateral, adică folosiți o singură mână și un singur picior pentru sprijin. Apoi, contractați abdomenul cât mai mult posibil și rămâneți în această poziție cât de mult puteți.

Femeie care face yoga

 

4. Atingerea picioarelor

Întindeți-vă pe spate cu picioarele în față, brațele în lateral și abdomenul contractat. Apoi, ridicați piciorul stâng și brațul drept până când se ating. Faceți acest lucru și cu celelalte membre.

Femei care se antrenează

 

5. Abdomene în V, ideale pentru grăsimea de pe abdomenul inferior

Pentru a face acest exercițiu, stați în șezut cu brațele și picioarele întinse în față. Apoi, duceți trunchiul înapoi și ridicați picioarele drepte până când corpul arată ca un V. Cel mai bine este ca fiecare dintre repetiții să dureze 30 de secunde.

Femeie care face sport

 

6. Podul

Întindeți-vă pe spate, cu ambele brațe drepte pe lângă corp și genunchii îndoiți la 90 de grade. Ridicați șoldurile, contractând abdomenul și fesele. Stați în această poziție cât de mult puteți.

Exerciții pentru grăsimea de pe burtă

 

7. Răsuciri rusești

Pentru acest exercițiu trebuie să stați pe podea, să îndoiți genunchii și să-i ridicați puțin. Începeți să rotiți trunchiul dintr-o parte în alta.

Cel mai bine este să folosiți o ganteră pentru a adăuga tensiune. În acest fel, puteți arde mai multe calorii și puteți obține un abdomen ferm.

Exerciții pentru grăsimea de pe burtă cu gantere

 

8. Ridicarea picioarelor, perfectă pentru a topi grăsimea de pe burtă

Întindeți-vă cu brațele pe fiecare parte a trunchiului. Ridicați picioarele până când fesele se desprind de pe sol și întregul corp formează un unghi de 90 de grade.

Cu cât executați mai multe repetări, cu atât cresc șansele de a obține rezultate bune. Cu toate acestea, nu trebuie să vă forțați corpul pentru a evita accidentările.

Podul pe saltea

 

Care dintre aceste exerciții v-a plăcut cel mai mult? Spuneți-ne părerea voastră și împărtășiți-le tuturor celor pe care îi cunoașteți!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Costoya C. Repercusión del ejercicio terapéutico en el glúteo medio: una revisión bibliográfica [Internet]. España: Universidade da Coruña; 2018. [citado 20 de septiembre de 2022].

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.