Exercițiu incredibil de eficient pentru mușchii abdominali
 

Exercițiu incredibil de eficient pentru mușchii abdominali

Eficacitatea acestui exercițiu asupra abdomenului este foarte ridicată și vă va permite să obțineți rezultatele dorite. Descoperiți cel mai bun exercițiu pentru abdomen!
Exercițiu incredibil de eficient pentru mușchii abdominali
Leidy Mora Molina

Scris și verificat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 24 aprilie, 2023

A avea un abdomen puternic și plat este visul multor oameni. Cu toate acestea, abdomenul perfect tonificat necesită o dăruire semnificativă. Totuși, știați că există un exercițiu incredibil de eficient pentru mușchii abdominali?

Cel mai eficient exercițiu pentru mușchii abdominali

Acest exercițiu întărește la maxim mușchii abdominali și poate fi făcut fără probleme din confortul casei. Pentru început, trebuie să contractați abdomenul cât mai mult posibil. Apoi, trebuie să inspirați profund și să vă țineți respirația cât mai mult posibil. În acest fel, toți mușchii situați în abdomen sunt stimulați și antrenați.

Este esențial să executați exercițiul în fața oglinzi i. Așa vă veți asigura că aveți postura corectă și vă veți motiva observând progresul.

Exercițiul trebuie repetat de mai multe ori pe zi pentru ca organismul sa se obișnuiască și întregul abdomen să se întărească într-o perioadă mult mai scurtă. Acesta este unul dintre exercițiile hipopresive.

Progresați încetul cu încetul. Oprirea respirației pentru o perioadă lungă de timp poate avea efecte adverse. Nu exagerați.
Femeie care face un exercițiu eficient pentru mușchii abdominali

 

Recomandări suplimentare pentru a avea un abdomen plat

Dincolo de procesul explicat în paragrafele precedente, este esențial să țineți cont și de anumite obiceiuri sănătoase. Vă spunem care sunt ele!

1. Controlați de cantitatea de mâncare consumată

Nu mâncați mai puțin de 1.200 de calorii pe zi. În caz contrar, nivelul de leptină, un hormon care arde grăsimile, va scădea. În consecință, pierderea în greutate va fi mult mai lentă.

2. Consumați fibre pentru a vă tonifica abdomenul

Alimentele bogate în fibre sunt ideale pentru a îmbunătăți digestia și pentru a reduce balonarea. Începeți fiecare zi cu un castron de fulgi de ovăz cu afine proaspete sau congelate.

Mic dejun pentru abdomen plat

 

3. Evitați alimentele care vă balonează

Așa cum există produse care ajută la arderea caloriilor, există și alimente care provoacă balonare. Printre acestea se numără zaharurile simple, broccoli și grăsimile. Nu le mâncați foarte des.

4. Consumați alimente cu acizi grași mononesaturați

Aceste alimente ajută la arderea grăsimilor. Din acest motiv, trebuie să consumați des porții moderate de migdale, avocado, fistic și ulei de măsline.

Avocado tăiat pe jumătate

 

5. Spuneți da proteinelor slabe pentru a vă tonifica abdomenul

Proteinele sunt nutrienți care induc sațietatea. Ele elimină nevoia de a mânca foarte des. Cele mai recomandate sunt proteinele din pește și carnea de curcan.

6. Scăpați de stres pentru a vă tonifica abdomenul

Deși nu toată lumea știe, concentrațiile mari de cortizol provoacă acumularea multor grăsimi. Dacă vreți să aveți un abdomen de vis, trebuie să vă calmați și să vă gândiți doar la lucruri pozitive. Stresul îngrașă!

7. Profitați de yoga

Această practică permite tuturor mușchilor corpului să se tonifice. Dacă alternați pozițiile de yoga cu exercițiul pe care l-am menționat la începutul articolului, abdomenul plat va deveni o realitate.

 

Exercițiu eficient pentru mușchii abdominali

Acum știți care este cel mai eficient exercițiu pentru mușchii abdominali. Practicați-l acasă, mâncați sănătos și veți avea abdomenul mult visat!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Manuel L. Zárate A. Hernández M. La leptina, hormona del adipocito, regula el apetito y el consumo de energía. Papel en la obesidad y dismetabolismo [Internet]. México: Medigraphic; 2012. [citado 20 de septiembre de 2022].

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.