10 greșeli de machiaj la femeile peste 50 de ani
 

10 greșeli de machiaj la femeile peste 50 de ani

Femeile peste 50 de ani fac anumite greșeli de machiaj care le afectează aspectul și le îmbătrânesc.
10 greșeli de machiaj la femeile peste 50 de ani

Ultima actualizare: 14 aprilie, 2023

Există multe greșeli de machiaj la femeile peste 50 de ani. Deși toți avem libertatea de a ne înfrumuseța după cum credem de cuviință, la atingerea acestei vârste, există anumite aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare pentru îngrijire și sănătate.

Pielea feței este foarte delicată și, de-a lungul anilor, tinde să aibă cerințe specifice care nu trebuie neglijate.

Cele mai frecvente greșeli de machiaj la femeile peste 50 de ani

Potrivit articolelor științifice, pielea începe o transformare la vârsta de 25-30 de ani. Funcția de protecție a pielii este slăbită progresiv, aceasta pierzându-și umiditatea și elasticitatea.

De aceea, este necesar să fim foarte atente la machiajul pe care îl folosim. Diferiți factori externi pot accelera îmbătrânirea pielii.

Mai jos, vom enumera cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile peste 50 de ani când vine vorba de aplicarea machiajului. Acestea afectează pielea sau oferă un aspect mai puțin atractiv feței.

1. Nu utilizează protecție solară

Potrivit cercetărilor, expunerea la soare accelerează îmbătrânirea pielii, provocând riduri și crescând riscul de cancer de piele. Utilizarea cremelor de protecție solară trebuie să facă parte din rutina de machiaj la orice vârstă.

Crema de protecție solară se aplică înaintea cremei hidratante, care este, de asemenea, de o importanță vitală. Aceste produse protejează pielea și o păstrează mereu frumoasă.

Femeie care se dă cu cremă în oglindă
Una dintre greșelile de machiaj pe care le fac femeile peste 50 de ani este ignorarea protecției solare.

2. Aleg un fond de ten nepotrivit

Având în vedere ca pielea feței femeilor peste 50 de ani este ceva mai uscată, este necesar să alegeți un fond de hidratant bogat în colagen.

Dacă aveți un produs preferat, dar care nu este hidratant, amestecați-l cu câteva picături de ulei natural. Nu uitați să nu aplicați mult produs în jurul ochilor pentru a nu evidenția ridurile.

3. Folosesc greșit corectorul

Funcția corectorului este de a ameliora aspectul cearcănelor. Hidratați foarte bine această zonă înainte de a-l aplica. Folosirea unei baze uleioase va ajuta la hidratarea zonei, prevenind aglomerarea corectorului în ridurile de expresie.

La 50 de ani, există riduri care sunt evidente și, încercând să le acoperiți, tot ce faceți este să le evidențiați mai mult. Stați departe de corectoarele cu acoperire mare, deoarece acestea tind să încarce ridurile fine.

4. Nu sigilează corectorul

Corectorul trebuie mereu sigilat cu puțină pudră, pe care trebuie să o aplicați cu o pensulă pentru uniformitate. De asemenea, puteți folosi puțin primer pentru ca următoarele produse să se așeze mai bine.

5. Exagerează cu fardurile închise la culoare

Pielea ochilor este mai închisă la culoare, aspect ce se accentuează odată cu trecerea anilor. Este o greșeală gravă să exagerați cu folosirea fardurilor închise la culoare. În funcție de nuanța pielii și de preferințe, cele mai potrivite nuanțe la vârsta de peste 50 de ani sunt gri, roz și bej.

De asemenea, în funcție de forma pleoapelor, fardul obișnuit se poate aglomera. Pentru a evita acest lucru, alegeți farduri de pleoape cremoase.

6. Își subțiază sprâncenele

Este normal ca părul să cadă de-a lungul anilor. Sprâncenele nu fac excepție. Deși acest lucru este normal, putem folosi machiaj pentru a menține sprâncenele groase, dar naturale.

Aplicați un creion pentru sprâncene sau un fard care este cu o nuanță mai deschis decât nuanța naturală. Puteți aplica și un gel cu fibre pentru a adăuga volum sprâncenelor.

7. Folosesc greșit creionul de ochi

Greșeli de machiaj la femeile peste 50 de ani
Dacă sunteți mai în vârstă, una dintre greșelile de machiaj pe care trebuie să le evitați este folosirea eyelinerului pe pleoapele inferioare.

Una dintre cele mai frecvente greșeli de machiaj la femeile peste 50 de ani este folosirea creioanelor de ochi de culoare închisă aplicate greșit. Pentru un efect optim, ridicați bărbia, priviți în jos și trasați o linie subțire. Această tehnică întinde pleoapele și ușurează aplicarea.

Nu mai aplicați creionul de ochi și în partea de jos. Acesta face ca ochii să pară mai mici și mai obosiți.

8. Folosesc fard de obraz tip pudră

Fardul de obraz cremos este una dintre cele mai bune invenții. Poate fi folosit pe obraji, dar și pe pleoape, pomeți și buze.

Alegeți un fard de obraz cremos și hidratați bine pielea înainte de aplicare. Dacă nu vă place să folosiți fard de obraz, trebuie să știți că este o greșeală gravă. Acesta este un produs de bază care îmbunătățește aspectul general al machiajului.

9. Aplică rujuri foarte închise la culoare

Ca și în cazul ochilor, este una dintre cele mai frecvente greșeli de machiaj la femeile peste 50 de ani. Aplicarea rujului închis la culoare asprește trăsăturile feței și îmbătrânește aspectul.

Evitați vișiniul și tonurile cafenii, mai ales dacă folosiți și farduri închise la culoare.

Optați întotdeauna pentru un machiaj natural și luminos.

10. Nu se demachiază la culcare

Una dintre greșelile frecvente la orice vârstă este dormitul cu machiaj. Acest lucru este contraproductiv. Pe timpul nopții, celulele se regenerează, proces care va fi întrerupt dacă pielea este încărcată cu diverse produse. Folosiți șervețelele demachiante și îndepărtați machiajul și transpirația în exces care se acumulează în timpul zilei.

Greșelile de machiaj afectează sănătatea pielii

Evitarea acestor zece greșeli va oferi sănătate tenului. Vă veți bucura mai mult timp de o piele sănătoasă care face față cu brio atacurilor de zi cu zi. Sunteți gata să aplicați sfaturile noastre?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.