5 greșeli la machiajul pleoapelor căzute
 

5 greșeli la machiajul pleoapelor căzute

Făcând greșeli atunci când aplicați machiajul pe pleoapele căzute, puteți obține un aspect obosit și inestetic. Ce ar trebui să evitați?
5 greșeli la machiajul pleoapelor căzute

Ultima actualizare: 02 martie, 2023

Machiajul pleoapelor căzute este o strategie de a reda frumusețea privirii, fără a recurge la proceduri estetice invazive. Cu toate acestea, tehnicile inadecvate afectează rezultatele. În loc ca machiajul să ascundă excesul de piele, acesta ajunge să fie mai pronunțat.

Deci, ce este de evitat pentru a îmbunătăți aspectul pleoapelor căzute?

De ce pleoapele par a fi căzute?

Pleoapele căzute au cauze genetice sau apar ca urmare a unei boli sau a procesului natural de îmbătrânire, după cum explică Medline Plus.

Dovezile fizice sunt evidente atunci când capătul pleoapei superioare este mai jos decât în mod normal. După cum detaliază Academia Americană de Oftalmologie, este o afecțiune care se numește „ptoză”. Dacă excesul de piele formează un buzunar, acesta se numește „dermatochalază”.

Pentru ridicarea pleoapelor căzute, potrivit Clinicii Mayo, există blefaroplastia, o intervenție chirurgicală care îndepărtează excesul de piele din zona perioculară.

Aplicarea corectă a fardurilor, un eyeliner bun și pensulele corecte ajută la obținerea unui efect de alungire și deschidere, ideal pentru ca ochii să fie expresivi. De fapt, acest lucru reduce dramatic aspectul de oboseală cauzat de pleoapele lăsate.

Femeie care a beneficiat de machiajul pleoapelor căzute
Pleoapele căzute sunt adesea rezultatul unor factori genetici sau al îmbătrânirii pielii.

Greșeli la machiajul pleoapelor căzute

În încercarea de a îmbunătăți aspectul pleoapelor căzute prin machiaj, este posibil să faceți greșeli. Necorectarea acestora va duce la obținerea unor rezultate contrare celor dorite.

1. Gene cu volum prea mare sau false

Volumul genelor este o sabie cu două tăișuri pentru pleoapele cu exces de piele. Dacă vreți să purtați gene false, alegeți unele subtile cu efect natural; cele voluminoase pot îmbătrâni aspectul. Optați pentru tehnica de aplicare fir cu fir.

2. Aplicarea necorespunzătoare a creionului de ochi

Nu contează dacă folosiți eyeliner lichid sau creion de ochi, esențial este să conturați ochii fără a-i face să pară mai mici. În cazul pleoapelor căzute, liniile pot părea mai groase decât de obicei. Trasați linii subțiri și duceți-le departe de colțurile ochilor.

Trasați o linie lungă ascendentă, care dă iluzia de ochi mai mari.

3. Nu folosiți corector

Corectorul pentru cearcăne este ideal pentru camuflarea imperfecțiunilor și a petelor. În plus, unifică tonul pielii. Așadar, nu aplicați produsul doar sub ochi.

4. Sprâncene prea arcuite

Pleoapele căzute rotunjesc forma sprâncenelor. Soluția este conturarea sprâncenelor sau îndepărtarea firelor de păr, creând un unghi care stilizează aspectul. Alegeți modele drepte.

5. Fard aplicat greșit

Fardurile strălucitoare sau foarte deschise sunt la modă, dar nu sunt ideale pentru pleoapele căzute, deoarece le fac să pară mai mari. Aplicați culori deschise sau sidefate doar pe pleoapa mobilă și amestecați-le bine.

Tonurile întunecate sau de tranziție sunt ideale. Alegeți nuanțe care să nu fie foarte intense pentru a nu încărca aspectul final. Un sfat suplimentar atunci când vine vorba de farduri este de a estompa tranziția către partea de sus a pliului pentru ca ochiul să pară ridicat și expresiv.

Machiajul ochilor cu pleoape căzute
Folosirea umbrelor este secretul pentru a reduce aspectul obosit.

Importanța folosirii instrumentelor potrivite pentru a machiajul pleoapelor căzute

Machiajul pleoapelor căzute cu degetele nu este cea mai bună alternativă. Folosiți instrumentele adecvate pentru a obține aspectul dorit. Vorbim despre pensule groase, create exclusiv pentru amestecare și evidențiere.

Pensulele rotunjite, cu fibre dense, sunt cele mai bune pentru machiajul ochilor. Pentru a ilumina, folosiți o pensulă teșită. Pentru combinare și estompare, încercați o pensulă cu părul lung și moale. În cazul eyelinerelor lichide, acestea au propriul aplicator.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.