Sprâncenele cu săpun sau soap brows: în ce constă tehnica?
 

Sprâncenele cu săpun sau soap brows: în ce constă tehnica?

Evidențiați aspectul sprâncenelor cu săpun! Tehnica soap brows a devenit populară grație simplității și aspectului final natural.
Sprâncenele cu săpun sau soap brows: în ce constă tehnica?

Ultima actualizare: 05 ianuarie, 2023

Sprâncenele cu săpun sau soap brows reprezintă o tehnică simplă de machiaj. Pieptănând firele și aplicând un gel de fixare, veți oferi acestei zone a feței o îngrijire perfectă și naturală.

Tehnica soap brows este potrivită pentru persoanele cu puțină îndemânare în arta machiajului ochilor, una dintre zonele feței care necesită o mare precizie în utilizarea produselor cosmetice.

Săpunul pentru stilizarea sprâncenelor a devenit popular pe Instagram și TikTok. Să aflăm mai multe despre această metodă!

Sprâncenele cu săpun sau soap brows: în ce constă tehnica?

Soap brows este un efect de fixare realizat cu un săpun cu glicerină. Scopul este ca sprâncenele să pară mai groase, chiar dacă nu sunt dese. În plus, firele de păr sunt orientate în sus.

După cum subliniază Academia Spaniolă de Dermatologie și Venerologie, forma naturală a sprâncenelor nu trebuie schimbată. Această tehnică nu este invazivă și nici nu prezintă riscuri, așa cum este cazul altor metode, despre care ne avertizează Academia Americană de Oftalmologie.

Instrumente de machiaj pentru TikTok
Rețelele de socializare au viralizat această tehnică de machiaj ce câștigă adepți în fiecare zi.

Cum se obține efectul soap brows?

Există multe săpunuri și geluri speciale pentru sprâncene. O perie potrivită și un asemenea săpun este ceea ce aveți nevoie pentru a obține efectul soap brows.

Deși săpunul include adesea instrumentul de styling, puteți folosi și o periuță de rimel sau o periuță de dinți. Produsele mai avansate au două capete: unul pentru distribuirea săpunului și unul pentru stilizare.

Procedura include 4 etape simple:

  1. Umezire: umeziți peria și luați puțin săpun pe ea până când se formează o ușoară spumă. Puteți folosi apă de trandafiri.
  2. Pieptănare: orientați sprâncenele în sus, respectând direcția arcului sau dându-le forma preferată. Amintiți-vă să acoperiți spațiile goale.
  3. Apăsare: așteptați cel puțin 5 secunde, lăsând firele să se usuce. Apoi, apăsați puțin pe ele.
  4. Curățare: dacă există reziduuri de glicerină, îndepărtați-le cu o altă perie.

Pentru culoare, puteți folosi gel sau fard înainte de aplicarea săpunului cu glicerină.

Puteți folosi orice săpun sau gel pentru îngrijirea sprâncenelor?

Săpunurile obișnuite pot provoca iritații din cauza compoziției lor. În plus, o picătură de transpirație amestecată cu substanțele nepotrivite ar putea aluneca în ochi și provoca disconfort.

Un proiect de licență privind comercializarea săpunurilor evidențiază faptul că majoritatea sunt fabricate folosind baze sintetice, pentru a genera reacții precum spuma și acțiunea antibacteriană. În schimb, aceeași analiză arată că glicerina este o substanță incoloră și inodoră, clasificată drept sigură de Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA).

Săpunul cu glicerină scade riscul de reacții adverse.

  • Există săpunuri special formulate pentru sprâncene.
  • Glicerina acționează ca un fixativ puternic.
  • Dacă aplicați săpun convențional, unguente sau geluri care nu sunt potrivite pentru față, firele se vor întări.
  • Transpirația, pielea grasă și machiajul nu compromit aspectul sprâncenelor machiate cu săpun cu glicerină.
Săpun natural
Glicerina săpunurilor naturale este ideală pentru ca această tehnică să nu pară forțată. În plus, este un produs sigur.

Precauții: tehnica soap brows

Atunci când pieptănați sprâncenele cu săpun, începeți prin curățarea periei. Orice instrument neigienizat poate dăuna sănătății pielii feței.

Nu uitați să vă demachiați la finalul zilei. Faptul că folosiți glicerină transparentă nu înseamnă ca zona nu are nevoie de curățare la sfârșitul zilei. Umeziți o dischetă de bumbac cu apă micelară sau cremă demachiantă și ștergeți săpunul de pe piele. Folosiți ser pentru sprâncene pentru hidratare. În acest fel, veți pregăti firele pentru următorul machiaj.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.