Sunt sigure materialele de corecție a cearcănelor?
 

Sunt sigure materialele de corecție a cearcănelor?

Injecțiile în canalul lacrimal au devenit una dintre cele mai solicitate tehnici estetice pentru a reîmprospăta aspectul feței. Cât de fiabilă este procedura de corecție a cearcănelor?
Sunt sigure materialele de corecție a cearcănelor?

Ultima actualizare: 19 iulie, 2022

Ați auzit de materialele de corecție a cearcănelor? Acestea modifică aspectul scufundat al canalului lacrimal. Reprezintă un mod non-chirurgical de întinerire facială.

Tehnica este folosită în cea mai mare parte de oameni maturi; sunt totuși și tineri care găsesc în aceste injecții luminozitatea și volumul pe care sistemul orbital le pierde din cauza anatomiei sau lipsei de odihnă.

Înainte de a vă gândi la umplerea cearcănelor, este important să aflați dezavantajele procesului și dacă vă calificați pentru procedură. Citiți mai departe!

În ce constă umplerea cearcănelor?

Persoană cu cearcănele umplute
Umpluturile pentru ochi pot face fața să pară mai tânără și mai relaxată.

Termenul se referă la umplerea canalului lacrimal. Se injectează materiale care îngroașă anumite zone din jurul ochilor.

Această zonă este afectată atunci când oasele feței se subțiază și se depărtează, pierzând grăsimea naturală. Alte cauze ale deformării sunt legate de genetică, alimentație, fumat și expunerea constantă la soare.

Medicul poate reface țesutul, injectând o substanță similară cu cea produsă de organism. Ca rezultat, se obține un aspect relaxat, se elimină liniile fine și se reduc ridurile profunde.

Materialele de corecție a cearcănelor: procedură

În general, se folosește acid hialuronic (HA), deoarece acesta favorizează producția de colagen, catifelează, hidratează și creează un efect de întinerire. HA este biocompatibil, deoarece este o macromoleculă prezentă în organism. Efectul nu este permanent.

De asemenea, există și alte tipuri de umpluturi, inclusiv grăsimea procesată a pacientului. Pentru rezultate optime, Journal of Cosmetic Dermatology subliniază că medicul trebuie să analizeze anatomia zonei înainte de a alege substanța potrivită și să folosească tehnici de injectare adecvate.

Procesul durează câteva minute și constă în următorii pași.

  1. Curățare: specialistul dezinfectează suprafața canalului lacrimal cu alcool.
  2. Anestezie: nu este o amorțeală intensă. Unii pacienți nu necesită acest lucru, deși totul depinde de toleranța la durere.
  3. Injectare: cu un microac sau o canulă cu vârf ascuțit. Doza este diferită la fiecare pacient.

Cât de sigure sunt materialele de umplere a cearcănelor?

Injectarea zonei lacrimale nu este periculoasă, atât timp cât este efectuată de un dermatolog, un chirurg plastician sau un chirurg oculoplastic. Specialistul trebuie să fie instruit să gestioneze riscurile și să informeze pacientul în detaliu despre posibilele reacții adverse, așa cum specifică publicația Chirurgie Plastică Facială.

Deși incidența complicațiilor legate de materialele de umplere temporară este scăzută, deoarece este o zonă dificilă a feței, pot exista reacții ușoare care dispar rapid.

Inflamație

După injectarea de material, este posibil să observați roșeață sau inflamație, chiar și după câteva săptămâni. Dacă sunteți în contact permanent cu medicul, nu aveți de ce să vă faceți griji.

Durere

Puncția nu este dureroasă. Cu toate acestea, atunci când există durere extremă și pierderea vederii sau apariția de „muște” în câmpul vizual, acul a atins accidental un vas de sânge. Răspunsul medical se bazează pe diluarea umpluturii cu o altă substanță pentru a inversa procedura. Din nou, este esențial ca medicul să stăpânească tehnicile de injectare facială.

Asimetrii

Asimetriile sunt complicații potențiale atunci când se utilizează umpluturi dermice. Buletinul Actas Dermo-Sifilográficos afirmă că neregulile rezultă din administrarea unor cantități diferite de filler. Evaluarea pacientului este esențială pentru că uneori există disproporții faciale anterioare.

Infecţii

Infecția este puțin probabilă, dar se poate manifesta până la luni de la umplere. Când canalul lacrimal este foarte sensibil, dur sau cald, mergeți la medic.

Cât timp se menține rezultatul?

Materialele de corecție a cearcănelor au efecte uimitoare

Umplutura se descompune treptat. Rată maximă de resorbție este de 1 an. Dacă materialul este grăsimea pacientului injectată prin metoda lipofilling, rezultatele se mențin mai mult timp.

În medie, pacienții se întorc în cabinete pentru a reînnoi efectele în fiecare an. Frecvența variază în funcție de anatomie, tipul de substanță și stilul de viață, deoarece excesele și lipsa de somn dăunează aspectului cearcănelor.

Beneficiile umplerii cearcănelor

Spre deosebire de intervențiile chirurgicale care întineresc fața, umpluturile din zona orbitală oferă beneficiile enumerate mai jos:

  • La două săptămâni după microinjectare, puteți vedea schimbarea. Pielea se relaxează și substanța se integrează în țesut, hidratând zona
  • Nu este nevoie de odihnă. Imediat ce se termină tratamentul, puteți reveni la programul normal.
  • Vă puteți uda fața. După puncție, evitați atingerea zonei timp de 6 ore. Deoarece nu există răni, este permisă spălarea delicată cu apă și săpun.
  • Rareori apar sechele grave. Riscul de efecte secundare este destul de scăzut.

Cine sunt candidații ideali pentru materialele de corecție a cearcănelor?

Persoanele cu vârsta de până la 60 de ani pot recurge la umplerea canalelor lacrimale. Un studiu publicat de Oxford University Journal of Aesthetic Surgery evidențiază faptul că tinerii cu piele groasă sunt candidații ideali.

Medicul va stabili prin evaluarea fiecărui pacient necesitatea folosirii procedurii. Ca alternative pentru reducerea pigmentării incipiente din jurul ochilor, există soluții topice cu cafeină. Dacă pleoapele sunt căzute, se folosește și blefaroplastia.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.