Tratamente pentru pielea din jurul ochilor - Doza de Sănătate
 

Tratamente pentru pielea din jurul ochilor

Aveți pielea uscată, cearcăne, pungi sau riduri în jurul ochilor? Folosiți cu încredere următoarele tratamente naturale!
Tratamente pentru pielea din jurul ochilor

Ultima actualizare: 28 iulie, 2022

Ați avut vreodată pungi sub ochi? V-au apărut deja riduri fine? Nu vă faceți griji. În acest articol, veți descoperi cinci tratamente pentru pielea din jurul ochilor. Iată câteva rețete ușoare, ieftine și naturale ca să aveți ochi frumoși!

Tratamente pentru pielea din jurul ochilor

Conturul exterior al ochilor este prima zonă unde apar semnele trecerii anilor sau ridurile de expresie. Cauzele apariției ridurilor fine, pe care le numim „laba gâștei”, sunt: frigul, deshidratarea, razele soarelui sau vârsta. Uneori, acești factori provoacă și o ușoară inflamare a țesutului din jurul ochilor. Iată câteva rețete preparate acasă pentru a scăpa de riduri!

1. Aloe vera și ulei din sâmburi de struguri

Tratamente pentru pielea din jurul ochilor cu struguri

Sâmburi de struguri? Poate că vi se pare ciudat, dar sâmburii de struguri reprezintă un secret bine păstrat în ceea ce privește înfrumusețarea ochilor. Uleiul din aceste semințe este un ulei esențial pe care îl puteți găsi în magazinele cu produse naturiste. Dacă adăugați și aloe vera, veți obține o cremă mult mai bună decât cele din comerț.

Pentru a prepara tratamentul pentru pielea din jurul ochilor, aveți nevoie de o lingură de gel de aloe vera, două picături de ulei din sâmburi de struguri și o linguriță de lăptișor de matcă. Amestecați toate ingredientele. Acest preparat este suficient pentru câteva zile chiar dacă îl aplicați cu generozitate pe conturul ochilor. Faceți acest lucru înainte de culcare, prin masaj ușor.

2. Ulei de măsline și pudră de cacao

Lingură cu pudră de cacao

Acesta este un alt remediu minunat pentru pielea din jurul ochilor: un mod de a hidrata conturul exterior și de a trata ridurile „laba gâștei”.

Pudra de cacao se găsește în aproape orice magazin, nu este scumpă și oferă multe beneficii pentru sănătatea pielii. Aveți nevoie de o linguriță de cacao pe care să o topiți deasupra unei surse de căldură. Adăugați câteva picături de ulei de măsline. Acest amestec vă ajunge aproximativ trei zile. Masați ușor zona cu riduri.

3. Iaurt și ceai verde

Lingură cu iaurt natural

Încercați acest remediu în zilele în care vă treziți cu ochii umflați sau cu pungi sub ochi. Această rețetă este plină de antioxidanți și agenți de hidratare.

Pregătiți o cană de ceai verde. Adăugați două linguri de iaurt natural și amestecați bine. Puneți tratamentul în frigider pentru a se răci. Apoi, îl puteți aplica sub ochi ca să scăpați de pungi și umflături.

4. Castravete și vaselină

Tratamente pentru pielea din jurul ochilor cu castravete

Iată un remediu cu castravete și vaselină. Aceste ingrediente acționează ca un agent de hidratare pentru a tonifica și reîmprospăta pielea din jurul ochilor.

Tăiați două felii fine de castravete. Apoi, cu o furculiță, mărunțiți castravetele în vaselină până obțineți o pastă fină. Puneți amestecul în frigider câteva minute pentru a-l răci. Dacă îl folosiți dimineața și seara înainte de culcare, veți obține rezultate remarcabile. Veți scăpa de pungile de sub ochi, iar ridurile se vor ameliora vizibil.

5. Apă de trandafiri și iaurt

Apă de trandafiri

Apa de trandafiri se găsește în magazinele naturiste, nu este scumpă și puteți cumpăra produse de calitate. Aceasta se folosește în diferite scopuri, printre care și înfrumusețarea pielii din jurul ochilor.

Amestecați trei picături de apă de trandafiri cu două linguri de iaurt. Aplicați preparatul în jurul ochilor pentru a stimula circulația sângelui. Astfel, pielea va deveni mai elastică și mai tonificată.

Vă recomandăm să alegeți oricare dintre aceste tratamente naturale pentru pielea din jurul ochilor și să le aplicați zilnic!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.