Anticontouring: tendința de machiaj care prioritizează naturalețea feței
 

Anticontouring: tendința de machiaj care prioritizează naturalețea feței

Anticontouring este o tendință care folosește cât mai puțin machiajul. Această metodă de îngrijire personală preferă să scoată în evidență pielea naturală, depărtându-se cât mai mult posibil de straturile de fond de ten, pudre și corectoare.
Anticontouring: tendința de machiaj care prioritizează naturalețea feței
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 20 martie, 2023

Pielea curată, hidratată și radiantă este scopul tehnicii anticontouring în machiaj. Anticontouring înseamnă expunerea tenului așa cum este, fără a-l camufla sub multe straturi de machiaj. Cu toate acestea, nu înseamnă divorțul de machiaj, deoarece acceptă utilizarea de substanțe ușoare și un minim de culoare.

Această tehnică nu pune accentul pe marcarea trăsăturilor, așa cum face machiajul convențional. Accentul se pune pe frumusețea naturală și sănătatea pielii.

Ce înseamnă anticontouring în machiaj?

Anticontouring este un fel de machiaj alternativ, deoarece încurajează îngrijirea fără a apela la prea multe substanțe care, în final, creează un filtru și ascund pielea naturală.

Makeup artistul Bobbi Brown este promotorul trendului anticontouring. Este considerat un rebel pentru depărtarea de stilul de machiaj convențional, care folosește bronzer, anticearcăn și alte produse pentru a aprofunda trăsăturile și a completa un machiaj elaborat.

Anticontouring promovează pielea naturală. Machiajul permis include creme colorante, protecție solară, creion de ochi negru, un corector subtil și un balsam de buze hidratant.

Pe rețelele de socializare, este suficient să căutați hashtag-ul #anticontouring pentru a găsi zeci de tutoriale și sfaturi utile.

Kit de bază anticontouring

Academia Spaniolă de Dermatologie și Venerologie subliniază relevanța pielii ca organ al relațiilor sociale și carte de vizită zilnică. Cei care suferă de acnee, au pete sau vor să ascundă anumite urme, găsesc o soluție în machiajul tradițional.

Anticontouring încurajează acceptarea pielii chiar și cu imperfecțiunile pe care le poate avea. Acest trend elimină rutinele care duc la aplicarea a numeroase produse cosmetice.

Ce nu poate lipsi din trusa anticontouring? Cremele hidratante, protecția solară și balsamurile. Pentru o ușoară culoare, luați în considerare cremele BB sau CC.

Femeie care aplică o cremă
Această tehnică nu ignoră protecția solară. Este un aspect indispensabil pentru machiajul de îngrijire a pielii.

Cum se aplică anticontouring în machiaj?

Dacă aveți deja elementele de bază pentru anticontouring, ceea ce urmează este pregătirea pielii pentru asimilarea ingredientelor active. Să vedem ce implică această îngrijire a pielii:

  • Igienă: în această primă fază se efectuează curățarea feței, de preferință cu un săpun dermatologic neutru și apă. Frecați-vă fața cu vârful degetelor pentru a scăpa de murdărie, ulei și impurități. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) subliniază faptul că multe patologii pot fi evitate sau controlate prin igienă, care include spălarea frecventă a feței.
  • Hidratare: hidratați pielea cu creme care corespund caracteristicilor tenului. Câteva ingrediente recomandate în aceste formulări sunt vitaminele A și C și acidul hialuronic. Cremele hidratante naturale care conțin ulei de migdale sau argilă sunt și ele indicate.
  • Protecție: terminați pregătirea feței cu crema de protecție solară, pentru că nu vreți ca razele UV să facă ravagii pe ten.

Dacă vreți puțină culoare, aplicați cu degetele puțină cremă BB. Crema BB se adaptează nuanței pielii. Completați machiajul cu puțin iluminator pe pleoape și pomeți și cu un luciu de buze.

Fată care se folosește de anticontouring în machiaj
Hidratarea este pasul intermediar al acestei tehnici.

Ce câștigați răsfățând pielea prin anticontouring?

Anticontouring este un fel de machiaj fără machiaj datorită cantității limitate de produse cosmetice. Acest lucru este benefic pentru piele, deoarece, așa cum susține Academia Americană de Dermatologie, prin limitarea numărului de produse din rutina de înfrumusețare, scade riscul de iritație a pielii și îmbătrânire prematură din cauza utilizării excesive a machiajului.

De parcă nu ar fi de ajuns, anticontouring economisește timpul dedicat machiajului în fiecare zi. De asemenea, elimină procesul de demachiere profundă necesar atunci când purtați multe straturi de machiaj. Vreți să încercați acest trend care pune accentul pe naturalețe?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.