Ce este slugging? Tendința de îngrijire a pielii devenită celebră
 

Ce este slugging? Tendința de îngrijire a pielii devenită celebră

Există mai multe tehnici și produse care catifelează pielea feței. Slugging este una dintre metodele momentului, deși aplicarea sa necesită precauții pe care vi le vom explica mai jos.
Ce este slugging? Tendința de îngrijire a pielii devenită celebră

Ultima actualizare: 28 iulie, 2022

Este obișnuit ca rutinele de îngrijire a feței să includă produse care promit să înfrumusețeze rapid tenul. Este cazul și slugging-ului, tehnică care propune ungerea feței cu vaselină sau petrolatum. Ce este slugging? 

Vaselina, după cum a subliniat Clinica Universitară din Navarra (CUN), este o pastă, cremă sau unguent cu proprietăți emoliente, lubrifiante și protectoare pentru piele. Compoziția derivă din rafinarea hidrocarburilor saturate.

Dincolo de a fi utilă în vindecarea iritațiilor, crustelor și excoriațiilor, vaselina și-a câștigat un loc în lumea înfrumusețării. Pe rețelele de socializare, unii creatori de conținut sugerează aplicarea ingredientului pe față pentru a o face să arate ca de „porțelan”.

Ce este slugging?

Slugging face parte din K-Beauty, un termen de identificare pentru înfrumusețarea coreeană. Constă în întinderea pe față a unui strat de vaselină pentru a înmuia și ilumina tenul. Popularitatea metodei se datorează comentariilor măgulitoare de pe rețelele de socializare.

Cu toate acestea, sunt necesare dovezi convingătoare privind eficacitatea tratamentului. Opiniile dermatologice cer prudență. Vaselina funcționează ca remediu în anumite afecțiuni cutanate, dar pielea feței este foarte delicată.

În plus, majoritatea videoclipurilor difuzate pe TikTok nu sunt create de profesioniști din domeniul sănătății, ci de utilizatori care au încercat produsul și care îl recomandă pentru a elimina punctele negre și a hidrata pielea.

Deși în unele cazuri rezultatele sunt pozitive, profesioniștii ne avertizează că vaselina nu trebuie aplicată zilnic, deoarece tinde să împiedice funcționarea glandelor care produc lipidele pielii.

Lingură cu vaselină
Vaselina nu poate fi pusă zilnic pe piele deoarece derivații săi de hidrocarburi pot provoca reacții adverse.

Slugging-ul este potrivit pentru orice tip de piele?

În perioadele cu temperaturi scăzute sau într-o zi cu mult vânt, poate ar fi utilă puțină vaselină, atât timp cât fața nu are următoarele caracteristici:

  • Predispoziție la acnee: vaselina este capabilă să afecteze activitatea glandelor sebacee.
  • Infecții: există posibilitatea ca unguentul să interfereze cu vindecarea unei răni deschise, deși emolientul a fost întotdeauna comercializat ca protector pentru tăieturi și arsuri minore. Acest lucru este menționat de un studiu clinic sponsorizat de Universitatea Rockefeller.
  • Piele grasă: în acest caz, pielea are deja stratul lipidic adecvat și nu necesită unul suplimentar.

Beneficiile și riscurile slugging-ului

Nu condamnați acest truc de înfrumusețare. Este esențial să cunoașteți atât avantajele, cât și dezavantajele sfaturilor K-Beauty. Respectând indicațiile, puteți obține rezultate adecvate.

Beneficii

Printre beneficii putem enumera următoarele:

  • Favorizează pătrunderea ingredientelor: Academia Spaniolă de Dermatologie și Venerologie subliniază că vaselina este ocluzivă. Din acest motiv, slugging-ul este ultimul pas în rutina de îngrijire a pielii. Vaselina acționează ca o mască de noapte care sigilează activii aplicați anterior. Substanțele pătrund mai bine în piele.
  • Menține apa transepidermică: chiar dacă aplicați un strat subțire, consistența produsului păstrează umiditatea pielii.
  • Ajută la refacerea barierei pielii: această metodă caută să îmbunătățească bariera de protecție a pielii, deoarece împiedică trecerea murdăriei din mediu către țesutul facial.

Riscuri

Pe de altă parte, riscurile vaselinei sunt următoarele:

  • Poate cauza erupții: dacă aveți coșuri, puncte negre și pete, vaselina poate agrava situația. În aceeași ordine de idei, slugging-ul ajută la absorbția uleiurilor comedogenice. Acestea nu sunt potrivite pentru tenul gras.
  • Ciocnire de ingrediente active: multe produse cosmetice pentru înfrumusețarea pielii au ingrediente active puternice, cum ar fi retinoizii. Având în vedere misiunea vaselinei, această clasă de elemente sunt prinse și cresc șansele de iritații, hiperpigmentări și coșuri.
  • Posibilă întârziere a dezinfectării: vaselina trebuie lăsată deoparte până la vindecarea zonelor cu dermatoze sau infecții, fie ele fungice sau bacteriene. În funcție de gravitate, procesul poate fi întârziat de înfundarea porilor. Zona trebuie curățată temeinic și tratată cu un steroid topic prescris de medicul dermatolog.
Fată care știe ce este slugging

Cum să faceți un slugging ce este eficient pentru îngrijirea pielii?

Deși pielea tolerează slugging-ul, nu ar trebui să îl includeți în rutina zilnică. Efectele nu sunt aceleași în cazul tuturor tipurilor de ten.

Pentru eficacitatea tehnicii coreene, țineți cont de pașii pe care trebuie să îi urmați.

  1. Îngrijire: îndepărtați machiajul cu un demachiant delicat, fără alcool; poate fi apă micelară. Dacă utilizați toner, aplicați-l.
  2. Refacere și hidratare: cu fața curată, aplicați o cremă sau un ser care reface pielea. Acidul hialuronic este o opțiune bună înainte de ocluzive, deoarece maximizează hidratarea.
  3. Slugging: stratul trebuie să fie subțire. Așteptați 30 de minute înainte de a merge la culcare. Ceea ce rămâne este să lăsați produsul să acționeze peste noapte.
  4. Curățarea de dimineață: la trezire, spălați-vă fața cu produsul obișnuit și continuați cu îngrijirea pielii de dimineață.

Înlocuitori de vaselină pentru tratament

Puteți folosi și alte substanțe dense. De exemplu, uleiul din semințe de struguri, uleiul de măsline rafinat și uleiul de ricin sunt alternative potrivite. Corect este să consultați medicul și să respectați observațiile dermatologice cu privire la ceea ce puteți folosi pentru îngrijirea tenului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.