Grefa sau implantul de sprâncene: ce este și care sunt avantajele?
 

Grefa sau implantul de sprâncene: ce este și care sunt avantajele?

Implantul de sprâncene este o procedura ambulatorie care depășește efectele obținute cu alte tratamente estetice.
Grefa sau implantul de sprâncene: ce este și care sunt avantajele?
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 14 ianuarie, 2024

Grefa sau implantul de sprâncene este o soluție definitivă pentru cei care doresc rezultate de durată și naturale, diferite de cele oferite de pigmentare. Acest mod de repopulare cu fire de păr a arcului de pe pleoapa superioară promite o densitate mai mare și un aspect mai plăcut.

Tratamentele cosmetice, cum ar fi microbladingul, micropigmentarea și tehnica ombre oferă efecte plăcute. Dar, în cazurile complicate, este indicat să încercați o alternativă precum implantul de sprâncene.

Ce este grefa sau implantul de sprâncene?

Grefa constă într-o tehnică permanentă de recuperare a aspectului sprâncenelor. Se implantează fir cu fir și procedura durează aproximativ 3 ore. Specialistul atestat în chirurgie capilară dă formă arcadelor.

Firele sunt alese de pe ceafă, deoarece această zonă nu prezintă gena alopeciei. De asemenea, pot fi luate de la axile, din zona pubiană sau din spatele urechilor.

Academia Spaniolă de Dermatologie și Venerologie subliniază faptul că firele de păr trebuie să aibă aceeași grosime, iar modelul respectă alinierea pe care o au sprâncenele în mod natural. Lipsa firelor de păr este cauzată de factori precum următorii:

O altă cauză comună este cunoscută sub denumirea de madaroza superciliară, după cum explică Centrul de Cercetare Medicală Chirurgicală. Are de-a face cu alergii, traume și boli autoimune.

Dermatită pe sprâncene
Patologiile autoimune sunt capabile să modifice sprâncenele, îmbolnăvind foliculii de păr din zonă.

Cum se face grefa sau implantul de sprâncene?

Implantarea sprâncenelor este asemănătoare cu grefarea părului. La consultație, medicul analizează și determină unghiul de implantare, precum și cantitatea de păr pe unitate foliculară, care variază de la 1 la 2 fire. Fiecare pacient este diferit, deoarece sprâncenele au forme unice.

Firele în cauză sunt extrase din zona donatoare. Intervenția începe cu selecția unităților foliculare și planificarea distribuției, astfel încât liniile să fie simetrice.

Pacienții primesc anestezie locală, așadar procedura este nedureroasă. Spitalizarea nu este necesară, deoarece este o intervenție chirurgicală în ambulatoriu.

Acasă, atât zona donatoare, cât și cea primitoare sunt spălate și hidratate pentru a evita infecțiile. La 6 luni de la grefă, apar rezultatele definitive.

Avantajele implantului de sprâncene

Pe lângă faptul că oferă sprâncene stufoase, grefa creează trăsături faciale armonioase. Sprâncenele canalizează lichidele nedorite pentru a nu afecta vederea și protejează ochii de soare.

Naturaleţe

Părul real oferă un aspect natural. Machiajul este posibil la două luni după implant și cu produse naturale.

Corecţie

Alopecia la nivelul sprâncenelor deformează aspectul acestora. Pentru a corecta problema, medicul alege o abordare care include acoperirea zonelor depopulate, astfel încât sprâncenele să revină la aspectul lor normal.

Întreținere ușoară

Implantul nu necesită retușuri constante, ci îngrijire simplă, cum ar fi tunderea părului din când în când. Dacă folosiți ceară, smulgerea părului din rădăcină va duce la pierderea sa permanentă.

După operație, este posibil ca primele fire de păr să fie dezordonate. Folosiți puțin ulei cosmetic pentru a corecta direcția de creștere.

Creșterea densității

Unii oameni prezintă un număr mic de fire de păr în sprâncene, în timp ce alții au un volum suficient. Din păcate, există și persoane care nu au deloc sprâncene. A recurge la implant înseamnă a garanta o creștere permanentă a densității părului.

Este adevărat că alte tehnici mai puțin invazive ajută la evidențierea sprâncenelor. Diferența este că acele opțiuni sunt temporare și deloc ieftine.

Laminarea sprâncenelor pentru evidențierea lor

Există vreun risc legat de implantul de sprâncene?

Nu toți oamenii se califică pentru implantul de sprâncene. Este important ca specialistul să evalueze cazul cu atenție. Atunci când motivul pierderii sprâncenelor naturale este o boală, este imperativ să aveți o garanție medicală înainte de a trece la grefă.

Alte inconveniente sunt nerespectarea repausului indicat sau expunerea prematură la soare. De asemenea, neglijarea remediilor împotriva inflamațiilor și infecțiilor are consecințe serioase, precum formarea de cruste și umflături.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.