9 idei pentru a amenaja holul casei
De multe ori, când ne apucăm de amenajarea casei, uităm să fim atenți la un loc foarte important: holul. Holul oferă prima impresie asupra casei. Unii preferă să-l folosească doar pentru paltoane sau pantofi, dar dacă îți place să păstrezi ordinea sau vrei să dai mai multă viață acestei părți a casei tale, îți împărtășim 9 idei pentru a amenaja holul casei în funcție de stilul preferat!
Cele mai bune idei pentru a amenaja holul casei
Holul poate trece neobservat, dar nu asta îți dorești dacă ai ajuns aici. Definirea unui stil specific pentru intrarea în casă poate face o mare diferență vizuală.
1. Amenajarea cu oglinzi
În cazul holurilor cu spațiu limitat, se recomandă amplasarea unei oglinzi. Oglinda oferă senzația de spațiu și, crezi sau nu, poate face ca intrarea în casa ta să pară mai mare.2. Stilul practic
Profită de holul casei pentru a crea un spațiu de depozitare. Aici poți pune pantofii și paltoanele.
O opțiune interesantă este amplasarea unei bănci cu spațiu de depozitare. Pentru această idee nu este nevoie de un hol mare. Lada poate fi adaptată în funcție de spațiul de care dispui. Folosește și rafturi pentru organizarea obiectelor mici, precum cheile.
3. Decorul șic
Dacă ai tavane înalte, poți profita de ele pentru a amenaja un hol cochet. Un candelabru suspendat, o oglindă sau un perete elegant va oferi un efect sofisticat.
4. Holul clasic
Pentru a da lumină holului, îți recomandăm să optezi pentru vopsele în culori calde, precum bejul. Evită mobilierul și tablourile în exces, pentru a nu da o senzație de dezordine.În plus, una sau două plante te pot ajuta să obții un aer mai primitor, la fel ca și utilizarea de covoare și perne mici.
Descoperă și: Spațiul deschis: stilul decorativ pe care îl vei iubi
5. Albul imaculat pentru a amenaja holul casei
Poate că nu te-ai gândit niciodată la asta, pentru că albul imaculat este folosit adesea în locuri aseptice, cum ar fi spitalele. Cu toate acestea, albul poate fi o opțiune bună pentru amenajarea holului. Profită de formele materialelor de construcție pentru a evita monotonia.
Albul extinde vizual spațiul. De asemenea, oferă lumină și este elegant. Pentru a obține acest efect, alege mobilier, tablouri și decorațiuni negre sau cu o ușoară tentă gri sidefat.
6. Amenajarea holului în stil modern
Continuăm lista ideilor pentru a amenaja holul cu stilul modern, fără elemente clasice. Alege linii asimetrice, articole la modă și neobișnuite și mobilier minimalist. Nu uita însă că acestea trebuie să fie funcționale și practice pentru a obține un aer futurist.
7. Amenajarea holului în stil casual
În cazul holurilor spațioase, este interesant să te joci cu culorile pereților și cu înălțimile. Cărămizile expuse și pereții vopsiți în culori strălucitoare pot relaxa mediul. La fel se întâmplă și cu spațiile de depozitare. Lăsarea obiectelor la vedere, fără ca acest lucru să fie de prost gust, va da impresia unui cămin relaxat.
8. Petele de culoare
Ai acasă o piesă de mobilier drăguță pe care vrei să o reinventezi? O poți vopsi într-o culoare izbitoare și o poți așeza la intrare. În acest fel, vei da viață holului fără a-l zugrăvi.
Descoperă: 9 greșeli de decor în feng shui
9. Decorul artistic
Dacă îți place arta, dacă te inspiră și te relaxează, profită de hol pentru a expune câteva dintre piesele tale preferate. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a-ți personaliza casa, arătându-le oaspeților unul dintre interesele tale.Tablourile și sculpturile pot oferi eleganță. Există din ce în ce mai multe opțiuni pe piață. Poți să achiziționezi piese unice din magazinele de artizanat sau de la artiștii locali.
Să ne apucăm de treabă pentru a schimba fața holului!
Ideile pentru a amenaja holul casei sunt numeroase. Trebuie doar să ții cont de spațiul disponibil, de lumină și de cum să profiți de aceste elemente pentru a crea un spațiu cu care să te identifici.
Holul este prima impresie pe care o vor avea oaspeții despre casa ta. Uimește-i și fă-i să se simtă bineveniți!
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.