5 idei de amenajare pentru camerele cu mai multe utilizări
 

5 idei de amenajare pentru camerele cu mai multe utilizări

Când vine vorba de camerele cu mai multe utilizări, doar imaginația este limita. Decorați-le ca un expert!
5 idei de amenajare pentru camerele cu mai multe utilizări

Ultima actualizare: 01 iunie, 2023

Vă amintiți de Camera Necesității din Harry Potter? Ei bine, aceasta seamănă cel mai bine cu camerele cu mai multe utilizări. Desigur, spațiul de acasă nu apare și nu dispare, dar trebuie să fie bine pregătit pentru diverse activități. Tocmai din acest motiv este atât de dificil să alegeți un decor pentru camerele cu mai multe utilizări.

Nu sunteți nici primii, nici ultimii care folosesc un singur spațiu pentru odihnă, muncă, studiu, lectură și chiar muzică. Nu disperați. Există o mulțime de idei de amenajare grozave .

5 idei de amenajare pentru camerele cu mai multe utilizări

1. Știți deja ce veți face în camera multifuncțională?

Pentru a ști cum să o amenajați, este esențial să decideți ce veți face în acea cameră. Nu contează dacă faceți mai multe sau mai puține lucruri. O cameră polivalentă poate fi un dormitor în care, pe lângă odihnă, studiați sau vă uitați la televizor. Puteți, de asemenea, să citiți o carte, să cântați la un instrument sau să jucați jocuri video.

Noaptea, o cameră de zi poate deveni cameră de oaspeți. Poate fi și un spațiu pentru a coase, a tricota și a călca. Imaginația este limita!

Copil care cântă la vioară
Dacă spațiul este dedicat muzicii, trebuie să fie adaptat acestui scop.

2. Nu confundați acest spațiu cu un depozit

Nu neglijați și nu minimizați decorul. Da, este o cameră în care faceți o mulțime de activități, dar aceasta nu este o scuză. Dimpotrivă. S-a demonstratdecorarea spațiului influențează starea de spirit și disponibilitatea de a duce la bun sfârșit diverse sarcini.

Acestea fiind spuse, luați în considerare felul în care veți utiliza spațiul. De exemplu, dacă este o cameră în care se desfășoară activități artistice și creative, folosiți picturi, discuri de vinil sau chiar mesaje pe perete.

3. Cumpărați dulapuri și rafturi

Să presupunem că încăperea multifuncțională va fi pentru cusut, tricotat și călcat. Pentru cusut, pe lângă masa pe care așezați mașina, aveți nevoie de un raft cu organizatoare pentru țesături, resturi, panglici, papiote și ace. Desigur, există posibilitatea de a folosi o stație de cusut, care combină totul.

Calculați de câte piese de mobilier veți avea nevoie și analizai și alte detalii (locație, dimensiune, material, culoare, rafturi, etc.).

4. Profitați de fiecare centimetru al camerei

Dulapurile și rafturile sunt ideale pentru a profita la maxim de spațiu, mai ales pe verticală. Dar, pe lângă acest truc vechi, există și altele utilizate pe scară largă în camerele de oaspeți, cum ar fi canapeaua extensibilă.

Opțiunile mai puțin obișnuite includ paturile pliante. Puteți miza și pe o cameră cu patul în partea de sus și masă de lucru în partea de jos. Invitații vor rămâne uimiți!

5. Păstrați ordinea

Făcând atât de multe în camerele cu mai multe utilizări, este ușor să faceți dezordine. Trebuie să organizați toate lucrurile într-un mod cât mai practic. Nu contează dacă folosiți cutii sau coșuri, cumpărate sau improvizate acasă. Ceea ce este important este ca totul să fie la locul lui.

Camerele cu mai multe utilizări ajung dezordonate
Nu trebuie să existe dezordine, chiar dacă în cameră au loc diverse acțiuni.

O cameră multifuncțională poate însemna orice

Când vorbim despre o cameră polivalentă, primul lucru care ne vine în minte este un dormitor cu spațiu de lucru sau un colț de lectură. Însă, adevărul este că posibilitățile sunt nesfârșite.

Dormitorul poate fi și o mică galerie de artă, o expoziție foto și chiar o seră dacă are balcon sau terasă. Ideile de decorare pentru camere polivalente nesfârșite!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.