Sfaturi pentru cumpărarea colțarului
 

Sfaturi pentru cumpărarea colțarului

Colțarul este ușor de montat in sufragerie, iar designul lui oferă confort. În plus, există diferite dimensiuni pentru orice cameră.
Sfaturi pentru cumpărarea colțarului

Ultima actualizare: 10 noiembrie, 2022

Adăugarea unei noi piese de mobilier în casă nu este o decizie simplă. Este necesar să găsiți piese care se potrivește perfect. Colțarul este o opțiune practică, frumoasă și adaptabila oricărui decor. Eleganța sa este completată de confort. Există sute de modele, dar ce este cel mai potrivit? Descoperiți cele mai bune sfaturi pentru cumpărarea colțarului!

De ce să alegeți o canapea de tip colțar?

Colțarele sunt concepute pentru funcționalitate sporită, fără a neglija estetica. Este o piesă de mobilier versatilă, disponibilă pe diferite dimensiuni. Datorită formei sale în „L”, colțarul este mai confortabil decât mobilierul convențional. Este un loc de odihnă, deoarece se poate transforma rapid în pat.

Există modele cu lăzi utile pentru depozitarea obiectelor.

Un alt avantaj este faptul că permite întinderea picioarelor, ceea ce îmbunătățește igiena posturală. Așa cum detaliază o publicație a Spitalului General Universitar din Catalonia, poziția greșită în șezut poate duce la disconfort (precum durerea de spate).

Colțar în living
Confortul, designul, adaptabilitatea și ergonomia sunt motive pentru a alege acest tip de canapea.

Sfaturi pentru cumpărarea colțarului

Există o serie de aspecte legate de canapele pe care le puteți lua în considerare pentru a evita surprizele după achiziție.

Mărimea

Colțarul nu trebuie să pară prea mare în cameră. Deși poate arăta grozav la prima vedere, magazinul nu este livingul de acasă; măsurați camera și simulați prezența colțarului în aceasta.

Cereți sfatul consultant de vânzări pentru a găsi dimensiunile de care aveți nevoie. Examinați dimensiunile șezutului, ale cotierelor și ale spătarului și lungimea totală.

Luați în calcul numărul de persoane de acasă pentru a alege capacitatea de care aveți nevoie. Colțarele au minim 2 locuri, plus zona modulară.

Structura

Cadrul este suportul colțarului. Așadar, asigurați-vă că alegeți unul care este suficient de robust pentru o durată lungă de viață. Lemnul masiv este materialul recomandat. Este ușor și are șanse aproape zero de deformare.

Confortul

Umplutura este cheia pentru confortul unei canapele. Întrebați vânzătorul care este densitatea spumei folosite; dacă este mai puțin de 25 kilograme, căutați alt model. Căptușeala este cea care oferă o senzație de confort atunci când stați jos și vă odihniți spatele. Spuma, siliconul și fibrele sunt elemente utilizate frecvent de producători pentru zona lombară.

Modelul

Principala atracție a acestor modele este partea alungită, care nu este convertibilă. Fiți atenți unde veți amplasa partea modulară, pentru ca aceasta să se încadreze corespunzător în cameră.

Funcţionalitatea

Sistemul de culisare sporește funcționalitatea; există modele la care poziția șezutului se poate modifica pentru un plus de confort. De asemenea, alegeți modele cu roți pentru ca extinderea să fie cât mai simplă.

Picioarele

Realizate din metal sau lemn, picioarele trebuie să susțină greutatea mobilierului și a ocupanților acestuia. Materialul trebuie să tolereze produsele de curățare pentru canapea și podea. Înălțimea picioarelor nu trebuie subestimată, deoarece facilitează curățarea podelei sub mobilier.

Beneficiile adiționale

Există colțare cu multe locuri, pe care pot încăpea toți invitații. Dimensiunea încăperii este cea care determină capacitatea aleasă.

Tapiţeria

Straturile rezistente la pete se potrivesc în cazul locuinței cu copii sau animale de companie. Pielea nu este recomandată în acest caz, deoarece este mai sensibilă la zgârieturi sau mușcături. Căutați o țesătură care se potrivește cu designul interior și care este ușor de întreținut.

Femeie care curăță colțarul
Este important să alegeți o tapițerie rezistentă, ușor de curățat și care să se potrivească stilului camerei.

Evaluați și alte aspecte pentru achiziționarea colțarului

În afară de calitate, design și dimensiune, contează și garanția. Nu este vorba doar despre achiziționarea unei piese de mobilier frumoase, ci despre obținerea unui colțar care să corespundă nevoilor individuale.

Bugetul este următorul factor. Chiar dacă doriți un colțar elegant, luați în considerare dacă această cheltuială vă va dezechilibra bugetul. Alegeți colțarul cu cel mai bun raport calitate-preț.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.