Igiena intimă pentru bărbați pentru a evita infecțiile
Igiena intimă garantează bunăstarea și confortul bărbaților și al femeilor. Diferite părți ale corpului necesită o igienă profundă, inclusiv organele genitale, care sunt una dintre cele mai expuse zone din cauza implicării lor în activitatea sexuală și expulzării urinei. Ce presupune igiena intimă pentru bărbați pentru a evita infecțiile?
Organele genitale tind să acumuleze umiditate din cauza funcționalității lor și contactului strâns cu îmbrăcămintea. Mulți oameni nu reușesc să aibă o igienă adecvată. Cauzele pot fi ignoranța, neglijența sau lipsa conștientizării problemelor pe care le poate dezlănțui o igienă precară. Din acest motiv, fiecare fald al pielii care poate reține murdăria trebuie explorat cu atenție în timpul îngrijirii corporale.
Citește mai departe pentru a afla câteva sfaturi despre cum să-ți îngrijești organele genitale!
Igiena intimă pentru bărbați: importanța acesteia
Igiena intimă masculină joacă un rol important în sănătatea organelor genitale și a restului corpului. Secrețiile, transpirația, urina și materialul seminal sunt deseori prezente în această zonă, iar reziduurile aderă la diferitele părți ale penisului.
În consecință, pot apărea mirosuri urâte, mâncărime, arsuri și alte simptome incomode. De asemenea, există un risc ridicat de infecție din cauza prezenței bacteriilor și a altor microorganisme patogene.
Mai mult, smegma se acumulează adesea în jurul capului penisului. Funcționează ca un lubrifiant în timpul actului sexual, dar trebuie îndepărtată în timpul dușului zilnic pentru a evita inconvenientele.
Organele genitale acumulează celule moarte, urme de grăsime și alte substanțe care provoacă mirosuri neplăcute, pete albe la baza glandului și infecții care cauzează umflături.
Vezi și:
Igiena intimă pentru bărbați pentru a evita infecțiile
După cum am menționat mai sus, organele genitale sunt vulnerabile la dezvoltarea infecțiilor din cauza transpirației, acumulării de substanțe în pliurile penisului și posibilei concentrații de ciuperci în zonele umede. Poți preveni toate aceste consecințe prin implementarea unei igiene intime adecvate.
Lucruri de reținut
- Spală-te zilnic cu apă și săpun pentru a îndepărta reziduurile concentrate în zonele genitale. În plus față de igienizarea prepuțului, a penisului și a testiculelor, bărbații ar trebui să tragă înapoi pielea penisului și să spumeze și să curețe întreaga zonă a glandului. Bureții nu sunt necesari în timpul acestui proces, deoarece pot răni pliurile. În plus, trebuie să speli zona inghinală pentru a scăpa de transpirația acumulată.
- Usucă-te bine cu un prosop curat pentru a nu lăsa în urmă zone umede care facilitează acumularea de ciuperci și bacterii. De asemenea, pe cât posibil, folosește un prosop diferit de cel pe care îl folosești pentru a usca restul corpului. Prosopul nu trebuie să fie umed atunci când îți usuci organele genitale
- Spălarea cu apă și săpun este o necesitate după contactul sexual, deoarece este cel mai bun mod de a elimina instantaneu reziduurile de spermă sau bacteriile pe care le-ai putea contracta în timpul schimbului de lichide cu partenerul.
- Curăță și usucă zona cu hârtie igienică după urinare pentru a evita umezeala sau alte substanțe care încurajează proliferarea bacteriilor.
- Schimbarea zilnică a lenjeriei este la fel de necesară ca și celelalte măsuri de igienă intimă pentru bărbați. De asemenea, evită contactul cu hainele care acumulează murdărie sau transpirație. Poartă haine confortabile din țesături de bumbac, pentru a evita transpirația excesivă.
- Nu folosi produse inutile. Apa și săpunul neutru sunt suficiente pentru a curăța cu succes întreaga zonă intimă. Produsele precum spray-urile sau parfumurile nu au niciun rol benefic în apropierea organelor genitale. Componentele lor pot provoca roșeață și iritații.
Probleme asociate cu igiena precară în zona intimă masculină
Poți contracta cu ușurință o boală dacă nu acorzi atenție adecvată igienei intime. Acestea sunt principalele probleme legate de neglijența în acest domeniu.
Mâncărime și miros urât
Aceste simptome sunt un indiciu clar al unei igiene precare. Bărbatul simte disconfort și nu poate oferi condiții plăcute pentru momentele intime cu partenerul.
Roșeață și inflamație
Acestea indică o murdărie excesivă și faptul că unele microorganisme – cum ar fi bacteriile – aderă la pliurile genitale umede. Poate fi, de asemenea, o reacție adversă cauzată de iritații sau de utilizarea produselor care conțin substanțe chimice.
Balanită
Această boală afectează glandul penisului. Apare deoarece bărbatul nu a curățat substanțele acumulate și au apărut bacterii cauzatoare de infecții. Simptomele includ iritație, mâncărime, arsură, secreție urât mirositoare și erupții pe glandul penisul.
Postită
Această boală afectează prepuțul penisului. Este cauzată de obiceiuri precare de igienă, care duc la înmulțirea microorganismelor patogene pe piele. Simptomele sale sunt iritația puternică care poate produce durere la urinare.
Balanopostită
Apare atât inflamația glandului, cât și a prepuțului. Această boală este o combinație a simptomelor balanitei și postitei, ceea ce poate face imposibilă retragerea prepuțului.
Igiena intimă a bărbaților, un obicei pe viață
Este esențial să ai o igienă genitală adecvată pentru a te bucura de o sănătate de fier și a-ți proteja partenerul de infecții în timpul actului sexual. Toate procedurile de curățare ar trebui să se întâmple zilnic. Trebuie să existe perseverență, dăruire și conștientizare.
Manipulează delicat zona intimă, astfel încât să eviți frecarea dureroasă și să previi rănirea. În cele din urmă, consultă medicul dacă ai simptome asociate cu răni sau posibile infecții.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Bonet R. Garrote A. Higiene íntima masculina y femenina [Internet]. (S.L): Dermofarmacia; 2010 [citado 16 de marzo de 2021]
- Chung JM, Park CS, Lee SD. Microbiology of smegma: Prospective comparative control study. Investig Clin Urol. 2019;60(2):127-132. doi:10.4111/icu.2019.60.2.127
- Araiza J. Montes de Oca G. Ponce Olivera R. Bonifaz A. Balanitis y balanopostitis candidósica.
Comunicación de 20 casos [Internet]. México: Dermatología Rev Mex; 2011 [citado 16 de marzo de 2021]