Încearcă o dietă sănătoasă pentru un abdomen plat
Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante
O dietă sănătoasă pentru un abdomen plat te ajută să obții o siluetă de invidiat. Multe persoane își doresc să slăbească în zona abdominală, însă acest obiectiv poate fi greu de atins.
Din păcate, pe abdomen se acumulează, în general, multă grăsime. Totodată, retenția de apă, constipația și balonarea îi măresc volumul, oferindu-i un aspect mai puțin plăcut.
Înainte de a recurge la metode „miraculoase”, îți recomandăm să adopți o dietă săracă în calorii care sprijină funcțiile din organism ce permit arderea grăsimilor. În acest mod, poți reduce măsurile din zona taliei fără să provoci reacții nedorite în corp.
Ce zici? Vrei să încerci și tu? Atunci citește mai departe pentru a descoperi o dietă sănătoasă pentru un abdomen plat.
Dietă sănătoasă pentru un abdomen plat
Pentru a scăpa de burtă, trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. Prin urmare, pe lângă reducerea aportului de calorii din alimentație, trebuie să adopți un antrenament fizic. Combinația dintre cele două obiceiuri sănătoase ajută la accelerarea metabolismului, îmbunătățind procesul de transformare a nutrienților în surse de energie. Astfel, puțin câte puțin, pierzi în greutate, iar abdomenul începe să se micșoreze.
Un alt aspect important de care trebuie să ții cont este hidratarea. Consumul zilnic de apă stimulează digestia și contribuie la eliminarea lichidelor și a toxinelor care provoacă balonare.
Alimente permise într-o dietă sănătoasă pentru un abdomen plat
Pentru a urma o dietă eficientă pentru eliminarea grăsimii abdominale, trebuie să știi ce alimente sunt benefice în acest proces. În acest fel, poți avea o alimentație variată fără să te îngrași.
Citește și:
Pentru un abdomen de invidiat, trebuie să consumi următoarele alimente:
- Legume verzi (broccoli, spanac, salată verde, sfeclă mangold, etc.);
- Fructe (mere, portocale, căpșune, banane, etc.)
- Leguminoase (linte, năut, fasole)
- Ouă
- Carne slabă și pește
- Fructe oleaginoase și semințe
- Produse lactate degresate și lapte vegetal (în cantități mici)
Alimente interzise într-o dietă sănătoasă pentru un abdomen plat
Pentru a obține cele mai bune rezultate, este important să limitezi sau să eviți consumul de alimente sărace în nutrienți, dar bogate în grăsimi saturate și zahăr.
Vorbim aici despre:
- Dulciuri, torturi și alte produse de patiserie
- Carne procesată
- Prăjeli
- Băuturi și sucuri carbogazoase
- Brânzeturi cu un procent ridicat de grăsime
- Ulei de soia sau de palmier
- Produse lactate integrale
- Conserve
- Semipreparate
Iată câteva idei de meniuri pentru întreaga zi pe baza alimentelor permise:
Mic dejun
- Ceai și omletă din patru albușuri de ouă cu spanac;
- O felie de pâine integrală de grâu, o cană de lapte vegetal și un ou fiert;
- O cană de lapte de ovăz, o felie de pâine integrală de grâu și un bol de căpșune și afine.
Citește și:
Gustare între mic dejun și prânz
- Iaurt simplu cu o mână de migdale sau nuci;
- O cană de fructe tăiate mărunt (pepene galben, pepene roșu, mere).
Prânz
- O porție de piept de pui (100 g) și o salată cu dressing de ulei și oțet;
- Salată de verdețuri, o porție de carne slabă (100 g), un măr ca desert;
- O cană de supă de legume cu bucățele de carne de pui.
Gustare de după-amiază
- Un smoothie de pepene roșu și căpșune;
- O porție de piept de pui la cuptor (100 g) cu felii de ardei;
- O felie de pâine integrală de grâu cu felii de roșii și o infuzie.
Cină
- Supă de legume sau pui cu două felii de pâine integrală de grâu prăjită;
- O porție de piept de pui la grătar și broccoli gătit la aburi;
- Două felii de pâine integrală de grâu cu piept de curcan amestecat cu legume preparate la cuptor.
Alte alimente recomandate
- Infuzii de plante și mirodenii (ghimbir, pepene galben, scorțișoară, mușețel, busuioc, etc.);
- Apă (între 6 și 8 pahare pe zi);
- Fructe detoxifiante (pepene roșu, papaya, pepene galben, pere, kiwi, etc.).
Vei începe să observi rezultatele acestei diete după numai câteva săptămâni, dacă este însoțită de un antrenament fizic. Dă dovadă de disciplină și vei obține abdomenul mult visat!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- González Calvo G, Hernández Sánchez S, Pozo Rosado P, García López D. Asociación entre tejido graso abdominal y riesgo de morbilidad: efectos positivos del ejercicio físico en la reducción de esta tendencia. Nutr Hosp. 2011; 26(4): 685-691.
- Ruanpeng D, Thongprayoon C, Cheungpasitporn W, Harindhanavudhi T., Sugar and artificially sweetened beverages linked to obesity: a systematic review and meta analysis. QJM, 2017. 110 (8): 513-520.
- Schnabel L, Kesse Guyot E, Alles B, Touvier M, et al. Association between ultraprocessed food consumption and risk of mortality among middle-aged adults in France. JAMA, 2019. 179 (4): 490-498.
- Santos H, Macedo R. Impact of intermittent fasting on the lipid profile: assessment associated with diet and weight loss. Clin Nutr ESPEN, 2018. 24:14-21.
- Soca P, Cruz W, González Ferrer J, et al. Efectos beneficiosos de cambios en la dieta y ejercicios físicos en mujeres obesas con síndrome metabólico. Panorama Cuba y Salud. 2009; 4(3): 29-36.
- Higuera-Sainz J, Pimentel-Jaimes J, Mendoza-Catalán G, et al. El consumo de alcohol como factor de riesgo para adquirir sobrepeso y obesidad. Ra Ximhai. 2017; 13(2): 53-62.
- Sia Perin M, Cornélio M, Matheus Rodrigues R, Bueno Jayme M. Caracterización del consumo de sal entre hipertensos según factores sociodemográficos y clínicos. Rev. Latino-Am. Enfermagem. 2013; 21(5): https://doi.org/10.1590/S0104-11692013000500002.
- Castellanos L, Rodriguez M. El efecto de omega 3 en la salud humana y consideraciones en la ingesta. Rev. chil. nutr. 2015; 42(1): 90-95.
- García Díaz D. Estudio in vitro e in vivo sobre los mecanismos involucrados en el posible papel protector de la vitamina c en el desarrollo de la obesidad. España: Universidad de Navarra, 2010.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.