Ingrediente, pași și secrete pentru aspicul perfect
 

Ingrediente, pași și secrete pentru aspicul perfect

Descoperiți ingredientele și rețeta pentru a pregăti un aspic de casă delicios. Acest fel de mâncare are nutrienți și beneficii remarcabile.
Ingrediente, pași și secrete pentru aspicul perfect

Ultima actualizare: 18 ianuarie, 2023

Aspicul este un fel de mâncare foarte exotic și apetisant. Practic, este un jeleu sărat făcut din carne și supă de oase. Această rețetă are un nivel ridicat de complexitate, ceea ce o face o bijuterie a gastronomiei. Descoperiți ingrediente, pași și secrete pentru aspicul perfect!

Departe de a fi un simplu jeleu, preparatul implică dăruire și grijă totală pentru a-l face apetisant. Mai jos, veți descoperi cum să pregătiți un aspic perfect cu aspect excepțional.

Istoria aspicului

Aspicul este un fel de mâncare englezesc care își are originea în Evul Mediu. Acesta era preparat pentru că rezista mult timp. În trecut, prepararea aspicului din pește și carne era o practică obișnuită.

Englezii au descoperit că gelatina ajută la conservarea proteinelor mai mult decât alte metode. Pentru a obține gelatina, englezii foloseau picioare de vită.

În cazul peștelui, oasele sunt cele care produc gelatina. Secretul aspicului este baza folosită pentru gelatină.

De-a lungul anilor, au apărut rețete de aspic care includ și legume.
Aspic cu legume
Aspicul poate folosi și legume, deși aceasta nu este versiunea originală.

Ingrediente, pași și secrete pentru aspicul perfect

Pentru prepararea gelatinei, există diferite rețete și ingrediente. Conform celor mai buni bucătari din lume, procesul este unul complex. Este nevoie de mult timp pentru ca oasele să elibereze colagenul necesar. Oala cu presiune sau oala instant este un bun aliat în fierberea mai rapidă a oaselor.

Dacă nu vreți să așteptați, puteți folosi supă limpede cu plicuri de gelatină fără aromă. În plus, pregătiți următoarele ingrediente:

Ingrediente

 • Oase cu cartilaj: picioare de porc sau pui sau rasol de vită sau de porc
 • Ierburi aromatice și legume: cimbru, ceapă, pătrunjel, țelină și morcovi
 • Alte legume: broccoli, mazăre, porumb sau varză, în funcție de preferințe
 • Carne de vită, pui sau pește cuburi
 • Sare după gust

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Alegeți oasele potrivite.
 2. Puneți oasele la fiert și adăugați ierburile și legumele atunci când acestea clocotesc.
 3. Lăsați amestecul să fiarbă câteva ore.
 4. Apoi, scoateți oasele sau ce a mai rămas din ele și strecurați totul. Faceți acest lucru până când zeama devine foarte limpede.
 5. Lăsați să se răcească puțin și puneți lichidul în forme.
 6. Adăugați strat cu strat ingredientele suplimentare care vor completa rețeta.

Puneți aspicul în frigider pentru a obține textura finală. Îl puteți păstra timp de câteva zile fără nicio problemă. Desigur, trebuie să acoperiți vasele cu folie de plastic sau capace pentru a preveni răspândirea mirosului.

Ce gust are aspicul?

Multe persoane se întreabă ce gust are aspicul. Aroma primară va fi dată de supă: dacă folosiți vită, pui sau pește, va avea mai mult gust. În orice caz, aroma este delicioasă.

Ingrediente pentru aspicul perfect acasă
Aspicul poate fi servit în recipiente individuale sau în vase mari, după preferințe.

Alegeți ingrediente de calitate pentru a face aspicul perfect acasă

Aspicul este un fel de mâncare plin de aromă și beneficii pentru sănătate. De obicei, aspicul este disponibil doar în restaurantele cu specific tradițional. Totuși, dacă aveți timp la dispoziție, este mai bine să-l preparați acasă.

Nu vă descurajați dacă nu reușiți din prima; merită să încercați până obțineți preparatul ideal. Având atât de mult colagen, este o modalitate perfectă de a adăuga această substanță în dietă.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.