Machiajul corector în dermatologie
Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto
Machiajul corector în dermatologie este special conceput pentru a ascunde imperfecțiunile. În plus, acesta ajută pielea să arate mai bine după anumite afecțiuni ale tegumentului.
Acest tip de machiaj este util pentru:
- Atenuarea consecințelor arsurilor
- Îmbunătățirea rezultatelor dermatologiei cosmetice sau chirurgiei plastice
- Reducerea aspectului efectelor secundare ale tratamentelor împotriva cancerului
De asemenea, machiajul corector are mari beneficii psihologice. Acesta ajută pielea să arate mai bine și îmbunătățește imaginea de sine. Prin urmare, persoanele cu anumite afecțiuni ale pielii se pot bucura de o stimă de sine crescută și de o mai bună calitate a vieții.
Machiajul corector în dermatologie: caracteristici
Machiajul corector are câteva caracteristici importante. De exemplu, unele dintre acestea sunt:
- Acoperire bună
- Rezultate naturale: aplicare rapidă și ușoară
- Sigur pentru piele: hipoalergenic cu rezultate clinice dovedite
- Rezistență pe piele o perioadă lungă de timp
- Rezistență la apă și transpirație
- Lipsa mirosului
- Adaptabilitate pentru utilizare pe față și corp
- Îndepărtare ușoară
Baza de corectare
Pe paleta de nuanțe, fiecare culoare are și o culoare opusă. Principiul culorilor opuse este faptul că se anulează reciproc. Prin urmare, verdele neutralizează roșul, iar galbenul neutralizează violetul.
Acest principiu îți permite să camuflezi urmele roșii sau violete cu nuanța corectoare opusă. În acest fel, nu va fi nevoie să folosești la fel de mult corector pentru tonul pielii.
Citește mai mult:
Indicații în dermatologie
Există o mulțime de motive pentru a folosi machiajul corector în dermatologie. Unele dintre cele mai frecvente sunt:
- Pentru a acoperi imperfecțiunile mici: cearcăne, pete sau roșeață.
- Dermatoză: acnee sau rozacee.
- Hiper sau hipopigmentări: lentigine, melasmă sau vitiligo.
- Tulburări vasculare: cuperoză sau angioame.
- După dermatologie cosmetică sau chirurgie plastică: peeling chimic, lasere sau botox.
- Camuflaj: arsuri și cicatrici.
Atunci când utilizezi machiajul corector la pacienții cu cancer, pe lângă aplicarea acestuia, uneori trebuie desenate și sprâncenele. Pentru a face acest lucru, trebuie să tragi cu creionul mici dungi, cum ar fi firele de păr naturale. Cu toate acestea, dacă există alopecie parțială sau totală, trebuie să iei trei puncte de referință pentru a redesena sprâncenele.
Dacă genele s-au împuținat sau au dispărut din cauza tratamentelor împotriva cancerului, aplică un creion de ochi pe baza genelor superioare. În acest fel, vei putea defini și recrea aspectul genelor.
Citește mai mult:
Machiajul corector la pacienții care suferă de cancer
Machiajul corector în dermatologie este deosebit de important pentru pacienții care trec prin tratamentul cancerului. De fapt, efectele secundare la nivelul pielii apar frecvent în chimioterapie și în alte terapii vizate.
Este important ca oamenii să se simtă bine în ceea ce privește aspectul fizic, deoarece acest lucru le crește stima și încrederea în sine. Prin urmare, machiajul îi ajută să facă față tratamentelor având o atitudine pozitivă. De asemenea, bolnavii își pot îmbunătăți relațiile personale și sociale.
În plus, machiajul corector ajută la atenuarea celor mai frecvente modificări ale pielii produse de tratamentele împotriva cancerului. Aceste modificări includ uscăciunea, oboseala, petele și hiperpigmentarea. De asemenea, pot include roșeața și căderea părului la nivelul sprâncenelor și al genelor.
Înainte de a te machia, spălă-ți ușor fața. Pentru a face acest lucru, utilizează un produs special de curățare a feței cu o formulă blândă.
Hidratarea feței este extrem de importantă, deoarece pielea uscată este unul dintre cele mai frecvente efecte secundare ale chimioterapiei. În acest caz, este important să utilizezi produse hipoalergenice.
De asemenea, îți recomandăm să folosești o mască hidratantă de 1 sau 2 ori pe săptămână. Desigur, nu uita să utilizezi întotdeauna protecție solară. De fapt, tratamentele împotriva cancerului te fac să ai o piele mai sensibilă la soare. Prin urmare, ar trebui să-ți limitezi cât mai mult posibil expunerea la soare la orele amiezii.
Concluzie
Dacă suferi de anumite afecțiuni ale pielii sau treci printr-un tratament pentru cancer, machiajul corector este un instrument care îți poate aduce beneficii atât la nivel fizic, cât și emoțional. Pe lângă faptul că te fac să arăți bine, aceste produse pot ajuta și din punct de vedere medical.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
-
Riva Grandal, Á., Santiago Sánchez Mateos, J., & Rodríguez Martín, C. (2009). Maquillaje terapéutico sobre lesiones dermatológicas faciales: revisión bibliográfica. Enfermería Dermatológica.
-
Padilla-España, L., & de Troya-Martín, M. (2013). El maquillaje corrector en la dermatología pediátrica: cuándo y cómo. Piel. https://doi.org/10.1016/j.piel.2013.03.017
-
Alcalde Lorca, I. (2008). Maquillaje dermatológico corrector. Enferm Dermatol.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.