Logo image
Logo image

Machiajul de corectare a culorii pielii: procedură

5 minute
Machiajul care corectează culoarea ascunde imperfecțiunile pielii și ajută fața să arate impecabil. Există diferite nuanțe, așa că află care se potrivește cel mai bine tenului tău! Articolul de astăzi îți va oferi câteva trucuri pentru a profita la maxim de această tehnică de machiaj.
Machiajul de corectare a culorii pielii: procedură
Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Machiajul de corectare a culorii pielii evidențiază frumusețea naturală a feței. Femeile au adesea nesiguranțe din cauza coșurilor, petelor, cicatricilor, cearcănelor, roșeții și altor „imperfecțiuni” evidente.

Acest tip de machiaj camuflează pigmentând părțile pielii care necesită o acoperire suplimentară. Există corectoare sub formă de stick, lichid, pastă sau pulbere cu ajutorul cărora se obține un ton omogen al pielii. Acestea variază ca nuanță, iar alegerea depinde de rezultatul pe care vrei să-l obții.

Machiajul de corectare a culorii pielii: funcții

Există un corector de culoare pentru fiecare situație; secretul este să alegi opusul afecțiunii pe care încerci să o maschezi.

Există tonuri similare cu pielea, mai deschise sau mai întunecate, cu care, în afară de „perfecționare”, îți vei lumina și contura fața. Există și alte culori cunoscute sub numele de primere corectoare; se folosesc înainte de a aplica fondul de ten pentru a uniformiza tonurile pielii.

Aplicarea începe cu pregătirea pielii, care ar trebui să fie curată și hidratată pentru a asimila mai bine produsele. Distribuie corectorul prin atingeri ușoare și apoi aplică fondul de ten.

Nu utiliza prea mult machiaj, deoarece aceste produse au o putere mare de acoperire. Întinde produsul cu degetele, cu un burete sau cu o pensulă. Alege lichid sau pulbere pentru pensule. Bureții sunt mai buni pentru produsele cremoase.

Alege textura anticearcănului după bunul plac. În ceea ce privește culoarea, consultă paleta de mai jos și află la ce servește fiecare nuanță.

Citește și:

10 motive să-ți îndepărtezi machiajul seara

Some figure
Poți acoperi coșurile cu un corector de culoare ales în mod corespunzător.

1. Verde

Nu, colorarea feței în verde nu este o nebunie, mai ales că nimeni nu o va observa vreodată! Această culoare este complementară roșului pe paleta de culori, deci este cel mai puternic candidat care ar putea să-l diminueze.

Verdele ascunde roșeața cauzată de arsuri solare, acnee sau alte afecțiuni. Rezultatele sunt excelente pe pielea deschisă la culoare, în special sub nas, pe pomeți, pe centrul frunții și în jurul nărilor.

Aplică produsul direct în zona dorită și apoi amestecă-l cu precizie, astfel încât să nu se mai observe. Apoi, aplică fondul de ten peste el. Poți uniformiza roșeața extremă cu un primer verde.

2. Portocaliu

Corectorul de această culoare este potrivit pentru venele vizibile, vânătăi, pete, pistrui și cearcăne cenușii. Estompează nuanțele albăstrui sau maronii, frecvente în zona ochilor. Este excelent pentru tonuri medii și închise ale pielii.

Produsul se întinde pe piele treptat, până când devine imperceptibil. Apoi, treci la fondul de ten. Nu folosi în exces acest produs, deoarece corectorul portocaliu acoperă suficient. Cantitatea prea mare va crea un strat gros și inestetic.

3. Galben

Această culoare ascunde punctele negre, roșeața, semnele violete, petele solare și petele de vârstă. Profesioniștii o recomandă pentru a ilumina fața și, de asemenea, pentru a ascunde varicele.

Aplică produsul direct în zona pe care vrei să o uniformizezi, întotdeauna înainte de fondul de ten. Corectorul galben poate fi folosit pentru a pune în valoare pielea închisă la culoare atunci când este asociat cu un ton auriu.

4. Alb

Scopul utilizării acestei culori este iluminarea feței. Nu maschează imperfecțiunile, ci completează liniile de expresie. Poți folosi albul pentru a da volum părții superioare a pomeților și arcadei sprâncenelor. Ghidul de aplicare este similar cu cel al altor corectoare: cu atenție, fără exces și cu instrumentele adecvate.

5. Violet

Corectoarele violet echilibrează umbrele gălbui. Acestea matifiază tenurile ușor bronzate și îmbunătățesc aspectul pielii măslinii. Specialiștii susțin faptul că această culoare revitalizează tonurile plictisitoare. Aplică puțin produs peste pete. Îl poți folosi în orice zonă a feței.

6. Albastru

Similar cu movul, albastrul turcoaz ascunde petele portocalii și galbene. Se aplică în jurul ochilor, pe tenurile palide și pe tonurile medii. Efectele sale sunt plăcute atunci când produsul este aplicat peste bronz. Pune corectorul albastru pe zona dorită, apoi întinde-l și sigilează-l cu fond de ten.

7. Roz

Corectorul roz este excelent pentru neutralizarea venelor verzui, a cearcănelor și a vânătăilor cu pielea galbenă. Bărbații îl folosesc pentru a ascunde aspectul cenușiu al părului facial. De asemenea, acesta luminează conturul ochilor, oferă un aspect relaxat și sănătos feței și pigmentează zona care trebuie ascunsă.

8. Piersică

Această culoare ascunde petele închise la culoare. Este un amestec de roșu, galben și portocaliu, așadar corectează petele cu tendință spre violet, albastru sau verde, frecvente în cazul tenurilor măslinii sau bronzate. Aplică un primer roz pentru un ten strălucitor.

9. Maro

Acest ton oferă profunzime conturului feței. Efectele sale sunt extraordinare. Pune produsul pe o pensulă și aplică-l pe zonele dorite. Apoi, aplică fondul de ten.

10. Tonuri naturale

Acestea sunt cele mai populare și sunt utilizate pe zone neutralizate anterior cu o altă culoare. De exemplu, poți pune corectorul verde pe o arsură și apoi îl poți completa cu un corector în tonuri naturale. Aceste produse luminează și oferă volum. Trebuie doar să alegi o nuanță ușor mai deschisă decât nuanța pielii tale.

Citește mai mult:

Pregătirea pielii pentru machiaj cu aspect natural

Poți amesteca machiajul de corectare a culorii pielii?

Răspunsul este da. Persoanele cu diferite afecțiuni ale pielii amestecă adesea mai multe nuanțe, începând cu primerul, trecând la fondul de ten și terminând cu pudra cu aspect natural.

Este normal ca două culori să se armonizeze. Să vorbim despre pielea gălbuie cu cearcăne violet sub ochi și puncte negre, de exemplu. Cum rezolvi problema? Ei bine, aplică un corector piersică sub ochi și verde pe coșuri și folosește la final fond de ten.

Some figure
Tonul natural al anticearcănului poate fi aplicat deasupra unei zone machiate deja cu altă culoare.

Recomandări pentru alegerea machiajului corector de culoare

Este simplu să alegi produsele potrivite dacă știi care sunt utilizările lor. Cu toate acestea, reține următoarele:

  • Consultă personalul din magazin în momentul achiziției pentru a selecta o alternativă care se integrează mai bine cu fondul de ten, fardul de obraz și restul machiajului.
  • Optează pentru produse care rezistă mult timp. Există multe mărci și calitatea acestora variază, de unde rezultă și importanța cererii de sfaturi.
  • Află dacă produsele conțin componente pentru a hrăni pielea (vitaminele B3, C și E sunt specificate pe etichete, la fel și colagenul).
  • Caută corectoare cu protecție solară, ce oferă un strat defensiv împotriva razelor ultraviolete (UV).

Machiajul corectează culoarea și stima de sine

Acest tip de produs este excelent pentru a ascunde imperfecțiunile pielii care afectează stima de sine. Machiajul îmbunătățește aspectul, deși uneori depășește estetica și funcționează și ca instrument terapeutic. Îți poți ascunde imperfecțiunile dacă acest lucru te face să te simți mai bine.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Prieto Cabezas M. Maquillaje Corrector: una herramienta en la práctica dermatológica. Mas Dermatol. Journal article; 2010. https://masdermatologia.com/PDF/0058.pdf
  • De la Riva Grandal A, Santiago J-et-Sánchez-Mateos, Rodríguez Martín C. Maquillaje terapéutico sobre lesiones dermatológicas faciales. Revisión bibliográfica. Hospital Universitario Ramón y Cajal. Ctra. de Colmenar, sin número. 28034 Madrid; 2009. http://anedidic.com/descargas/casos-clinicos/08/maquillaje-terapeutico-sobre-lesiones-dermatologicas-faciales.pdf
  • Fabbrocini G, Annunziata M, D’Arco V, De Vita V, Lodi G, Mauriello M, Pastore F, Monfrecola G. Acne scars: pathogenesis, classification and treatment. Dermatology Research and Practice; 2010. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20981308/
  • Lemmel J. Rojeces y cuperosis. Consejo farmacéutico. Elsevier. Vol. 28. Núm. 7; 2009. https://www.elsevier.es/es-revista-offarm-4-articulo-rojeces-cuperosis-consejo-farmaceutico–X0212047X09453522#:~:text=Trastornos%20digestivos%20ocasionados%20por%20una,favorecer%20la%20aparici%C3%B3n%20de%20cuperosis.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.