Cele mai bune metode naturale de peeling - Doza de Sănătate
 

Cele mai bune metode naturale de peeling

Exfolierea sau așa numitul peeling natural este o idee excelentă pentru a scăpa de imperfecțiunile feței, cum ar fi punctele negre sau acneea.
Cele mai bune metode naturale de peeling

Ultima actualizare: 16 iulie, 2020

O idee excelentă pentru a scăpa de imperfecțiunile feței, cum ar fi punctele negre sau acneea, este să folosești metode naturale de peeling. De asemenea, aceasta este o opțiune foarte bună pentru a reduce ridurile și liniile de expresie. Aceste produse sunt foarte ușor de preparat, se aplică în câteva minute, iar rezultatele sunt extraordinare. Află în continuare cele mai bune metode naturale de peeling!

Ce este peelingul?

Peelingul este un exfoliant folosit pentru eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii. Acesta te ajută să ai o față mai frumoasă, fără pete, semne, acnee, puncte negre, cicatrici sau riduri.  Chiar dacă este adevărat că peelingul se face în centre de înfrumusețare cu laser sau alte metode, tu poți profita de avantajele fructelor, ale legumelor și ale altor alimente cu efecte similare sau chiar mai bune la tine acasă.

Trebuie să ai fața curată înainte de a-ți face peelingul. Recomandăm curățarea feței cu săpun cu pH neutru și apă călduță. Fața trebuie să fie foarte bine demachiată și complet uscată. De asemenea, îți recomandăm să faci exfolierea într-o zi în care nu ești nevoită să pleci de acasă, pentru a evita razele solare care pot păta tenul proaspăt tratat. Odată finalizat tratamentul, poți folosi o cremă hidratantă (fie făcută în casă, fie cumpărată) pentru a-ți proteja tenul.

Fată care folosește metode naturale de peeling
În general, peelingurile sunt aplicate pe față, dar poți aplica creme exfoliante și pe brațe, umeri, spate, gât, etc.

Cele mai bune metode naturale de peeling

  • Cremă exfoliantă cu mălai și lămâie. Ai nevoie de sucul unei lămâi, o lingură de zahăr, o lingură de mălai, două linguri de apă de trandafiri și câteva picături de ulei de lămâie. Amestecă mălaiul cu apa de trandafiri până se formează o pastă. Adaugă zahărul, sucul de lămâie și uleiul de lămâie. Aplică peelingul pe față cu mișcări circulare. Lasă-l să acționeze câteva minute, apoi clătește cu apă potrivit de rece. Folosește o cremă tonifiantă pentru a închide porii.
  • Peeling cu zahăr și ulei de măsline. Ingredientele sunt: două linguri de zahăr, două linguri de ulei de măsline și o jumătate de lingură de suc de lămâie. Amestecă foarte bine cele trei ingrediente. Aplică masca pe față cu mișcări circulare și las-o să acționeze aproximativ 10 minute, apoi clătește-ți fața cu apă rece.
Fată care face tratamente de exfoliere
  • Cremă exfoliantă de căpșuni. Vei avea nevoie de trei sau patru căpșuni, o lingură de iaurt natural și două linguri de ovăz. Curăță căpșunile de frunze, pune-le într-un bol și zdobește-le împreună cu iaurtul și ovăzul până obții o pastă moale. Poți folosi robotul de bucătărie pentru a amesteca ingredientele. Aplică această crema pe față și las-o să acționeze 15-20 de minute, apo clătește-te cu apă rece. Poți aplica acest preparat de două ori pe săptămână.
  • Peeling cu sareAcest peeling este din ce în ce mai folosit, dar nu în zona feței, deoarece este extrem de puternic. Ingredientele sunt patru linguri de ulei de migdale și câteva picături de esență de lavandă. Pune sarea și uleiul într-un bol și amestecă. Adaugă esența de lavandă. Aplică pe piele nu mai mult de două linguri de preparat și masează cu mișcări circulare. Lasă-l să acționeze câteva minute, apoi clătește-te bine cu apă călduță. Este suficient dacă aplici acest peeling o dată sau de două ori pe săptămână.
  • Cremă exfoliantă cu iaurt și sare. Vei avea nevoie de iaurt natural și o lingură de sare de mare fină. Pune cele două ingrediente într-un bol și amestecă bine. Aplică preparatul pe piele masând ușor și lasă-l să acționeze 20 de minute înainte de a-l îndepărta cu apă călduță.

Alte metode naturale de exfoliere

Metode naturale de peeling pentru față
  • Peeling cu grepfrut.  Ingredientele sunt sucul grepfrutului și o lingură de zahăr. Aplică masca pe față și las-o să acționeze câteva minute înainte de a clăti cu apă călduță. Poți aplica această mască de trei ori pe săptămână, cu o zi de pauză.
  • Cremă exfoliantă cu roșii și lămâie. Ai nevoie de o roșie, sucul unei jumătăți de lămâie și două linguri de zahăr. Zdrobește roșia, apoi adaugă sucul de lămâie și zahărul. Aplică preparatul pe față cu mișcări circulare și lasă-l să acționeze 15 minute. Clătește bine cu apă rece.
  • Peeling cu nisip. Atunci când mergi la plajă poți face un tratament de exfoliere a picioarelor și a călcâielor. Freacă-ți ușor picioarele cu nisip, preferabil după ce ai ieșit din apă.
  • Cremă exfoliantă cu cafea. Amestecă două linguri de cafea măcinată cu crema ta hidratantă preferată. Aplică preparatul pe piele și masează, apoi clătește-te cu apă caldă. Închide porii folosind apă rece. Nu uita să aplici un tonifiant pentru a finaliza tratamentul.
  • Peeling cu aburi. Poți fierbe apă într-un ibric și să îți pui capul deasupra. Stai acolo cât de mult poți și ai grijă să nu te arzi, apoi profită de această ocazie pentru a-ți scoate toate punctele negre și coșurile. O alternativă este să înmoi un prosop în apă caldă și să stai cu el pe față cât de mult poți. Îți recomandăm să stai minim 15 minute.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.