Albirea subrațului acasă: tratamente simple - Doza de Sănătate
 

Albirea subrațului acasă: tratamente simple

Pielea subrațului se poate păta sau închide la culoare. Aflați cum o puteți albi cu ajutorul remediilor naturale!
Albirea subrațului acasă: tratamente simple
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Subrațul este o zonă care are nevoie de tratamente pentru albirea pielii, deoarece tinde să devină mai închis la culoare sau să se păteze din numeroase motive. Petele apărute pot fi genetice dacă și alți membri ai familiei au avut această problemă. De asemenea, deodorantele și antiperspirantele conțin adesea substanțe ce pot schimba culoarea pielii. În cele ce urmează, vă vom prezenta cele mai bune tratamente pentru albirea subrațului acasă!

O altă cauză a apariției petelor la subraț este îndepărtarea firelor de păr cu aparate de ras proaste. Oricare ar fi motivul, pielea de la subraț care s-a pătat sau este mai închisă la culoare este neplăcută la vedere și vă afectează imaginea, mai ales atunci când vreți să purtați bluze fără mânecă sau cu bretele.

În comerț, există produse care susțin că pot contribui la albirea pielii de la subraț și la îndepărtarea petelor închise la culoare. Dar nu este nevoie să cheltuiți o avere pe aceste tratamente. O alternativă foarte bună și ieftină este un tratament preparat acasă, care oferă rezultate eficiente dacă este folosit în mod regulat.

Sunteți gata să aflați care sunt aceste produse naturale pentru albirea pielii de la subraț?

Remedii naturale pentru albirea subrațului acasă

Exfoliant cu lămâie și zahăr

Acest exfoliant natural este primul pas pentru albirea pielii subrațului acasă. Datorită conținutului său de acid citric, lămâia trebuie aplicată pe piele doar noaptea, deoarece expunerea la lumina soarelui poate avea efecte adverse.

Lămâia este un agent de albire foarte puternic, în timp ce zahărul contribuie la exfolierea naturală și îndepărtarea celulelor moarte. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o lingură cu zahăr brun sau nerafinat cu o jumătate de cană cu zeamă de lămâie. Aplicați direct pe zona subrațului și lăsați să acționeze 15 minute. Apoi, clătiți și uscați pielea.

Cremă pentru albirea subrațului acasă

Miere pentru albirea subrațului acasă

Puteți să preparați propria cremă pentru albirea pielii subrațului și îndepărtarea petelor închise la culoare în mod natural. Amestecați într-un castron o lingură de miere, zeama unei lămâi și două linguri de fulgi de ovăz. După ce s-a format o pastă, aplicați-o direct pe subraț și lăsați-o să acționeze timp de 10 minute.

Zeamă de lămâie

O modalitate ușoară de albire a pielii este folosirea lămâii direct pe pielea subrațului înainte de a merge la culcare. Lămâia este un astringent natural ce contribuie la curățarea în profunzime a pielii. Aceasta stimulează eliminarea celulelor moarte. Trebuie doar să aplicați zeamă de lămâie pe piele. Lăsați-o să acționeze 30 de minute și clătiți înainte de a merge la culcare.

Iaurt și ovăz

Castron cu ovăz

Combinația de iaurt și ovăz contribuie la albirea și exfolierea pielii pentru a reduce petele închise la culoare de la subraț prin îndepărtarea celulelor moarte. Trebuie să amestecați o lingură de iaurt și o jumătate de linguriță de ovăz măcinat. Frecați pielea subrațului cu mișcări circulare ușoare înainte de a îndepărta pasta cu apă rece.

Ulei de cocos

Folosirea frecventă a uleiului de cocos poate reduce semnificativ petele închise la culoare de pe pielea subrațului. Acest ulei are o aromă plăcută ce neutralizează mirosurile neplăcute. În plus, este bogat în vitamina E și are proprietăți hidratante excelente pentru pielea delicată a subrațului.

Apă oxigenată

Apă oxigenată pentru albirea subrațului acasă

O altă modalitate economică și eficientă pentru albirea pielii de la subraț este folosirea apei oxigenate. Acest produs natural contribuie la îndepărtarea oricăror tipuri de pete. La început, trebuie folosit cu atenție pentru a evita posibilele reacții alergice.

Vă recomandăm să folosiți o cantitate mai mică ca să nu iritați pielea, dar puteți să testați și cantități mai mari. Aplicați apa oxigenată pe zonele afectate de la subraț, lăsați-o să acționeze 10 minute, apoi clătiți cu apă rece.

Oțet de mere

Acest produs conține acizi naturali ce ajută eliminarea și prevenirea dezvoltării bacteriilor pe piele. Este foarte eficient și pentru albirea pielii și îndepărtarea mirosurilor de la subraț. Trebuie doar să amestecați părți egale de apă și oțet de mere și să aplicați soluția la subraț cu o dischetă moale din bumbac. Puteți încerca și oțet de mere simplu, dar trebuie să faceți mai întâi un test pe o suprafață mică de piele pentru a fi siguri că nu vă iritați.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.