6 remedii naturale pentru pielea închisă de la subraț

27 aprilie 2019
Dacă folosești citrice pentru a albi pielea închisă de la subraț, nu este indicat să te expui excesiv la soare. În caz contrar, ai putea avea parte chiar de efectul opus. 

Să fim sinceri: mulți dintre noi nu suntem foarte încântați de pielea închisă de la subraț. Aceasta poate fi cauzată de mai mulți factori, cum ar fi folosirea excesivă a deodorantelor, epilarea constantă cu lama de ras și expunerea directă la razele solare.

Chiar dacă nu sunt o problemă gravă de sănătate, petele maronii din zona axilei pot fi foarte supărătoare. Din cauza lor, nu ne simțim în largul nostru când purtăm anumite haine.

Problema este faptul că albirea pielii subrațului nu este o sarcină ușoară. În prezent, există multe produse cosmetice care pot fi de ajutor, însă sunt foarte costisitoare.

Din fericire, avem la dispoziție ingrediente naturale cu ajutorul cărora putem scăpa de pielea închisă de la subraț. Dacă le aplicăm în mod regulat, acestea ne ajută să obținem rezultate similare cu ale produselor din comerț, însă fără să cheltuim la fel de mulți bani.

Remediile naturale pentru diminuarea petelor de pe axile au devenit din ce în ce mai populare. Pe lângă faptul că sunt accesibile tuturor, acestea oferă rezultate extraordinare.

În rândurile care urmează îți prezentăm 6 dintre cele mai bune tratamente care albesc pielea închisă de la subraț. Încearcă-le și tu!

1. Cartofii albesc pielea închisă de la subraț

Remedii cu cartofi pentru pielea închisă de la subraț

Sucul natural de cartofi conține substanțe acide care acționează ca agenți de albire a pielii. Aplicat pe piele, acest lichid facilitează eliminarea celulelor moarte și stimulează regenerarea celulelor.

Mod de aplicare

 • Taie cartofii în felii subțiri, apoi masează cu ele pielea axilei timp de două – trei minute.
 • Lasă zeama cartofilor să acționeze 20 de minute, apoi clătește cu apă rece.
 • Repetă procedeul cel puțin de trei ori pe săptămână.

2. Lămâie

Zeama de lămâie este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru petele pielii. Aceasta are atât proprietăți de albire, cât și efecte antibacteriene care previn apariția mirosurilor neplăcute.

Mod de utilizare

 • Taie o lămâie în jumătate și masează pielea închisă de la subraț timp de cel puțin două minute.
 • Lasă zeama să acționeze încă 15 minute, apoi clătește.
 • Folosește acest tratament numai seara, cel puțin de trei ori pe săptămână.

3. Coajă de portocală

Coaja de portocală albește pielea închisă de la subraț

Un alt fruct citric care albește pielea închisă de la subraț este portocala, mai exact coaja acesteia. Proprietățile exfoliante ale cojii de portocală îndepărtează celulele moarte și lasă pielea mai moale și mai protejată.

Mod de utilizare

 • Lasă câteva coji de portocale să se usuce la soare, apoi mărunțește-el cât poți de tare.
 • Umezește bucățelele obținute cu puțină apă sau lapte și folosește amestecul pentru a masa pielea axilei cu mișcări circulare delicate.
 • Lasă remediul să acționeze 20 de minute, apoi clătește cu apă rece.
 • Repetă tratamentul de trei ori pe săptămână, doar seara.

4. Ulei de cocos

Antioxidanții și vitamina E din uleiul de cocos pot fi foarte utili în diminuarea petelor maronii din zona axilei. Acești nutrienți, împreună cu acizii grași, ajută la îndepărtarea celulelor moarte și albesc pielea în mod natural fără a-i modifica pH-ul.

Mod de utilizare

 • Ia o cantitate mică de ulei de cocos organic și masează-l pe pielea închisă de la subraț cu mișcări circulare delicate.
 • Lasă-l să acționeze 15 minute, apoi spală-te cu un săpun cu pH neutru și cu apă călduță.
 • Repetă procedeul în fiecare zi, de două ori pe zi.

5. Lemn de santal

Lemnul de santal ca remediu pentru pielea închisă de la subraț

Pudra de lemn de santal este un agent exfoliant și înălbitor excelent. În scurt timp, acesta diminuează considerabil petele închise de la subraț.

Amestecul de apă de trandafiri și pudră de santal este un produs antibacterian care protejează pielea delicată a axilei.

Ingrediente

 • 2 linguri de pudră de lemn de santal (20 grame)
 • Apă de trandafiri (foarte necesară)

Mod de utilizare

 • Amestecă pudra de lemn de santal cu apa de trandafiri pentru a obține o pastă groasă.
 • Masează produsul pe zona afectată cu mișcări circulare delicate și lasă-l să acționeze 15 minute.
 • Spală cu apă din abundență și folosește acest remediu de 2 – 3 ori pe săptămână.

6. Iaurt natural

Acidul lactic din iaurt este un agent de albire natural care îndepărtează impuritățile acumulate la nivelul axilei.

Folosit în mod regulat, iaurtul diminuează petele și previne dezvoltarea bacteriilor care contribuie la apariția mirosurilor neplăcute de la subraț.

Mod de utilizare

 • Masează puțin iaurt natural la subraț și lasă-l să acționeze 20 – 30 de minute.
 • Dacă vrei să întărești efectele iaurtului, amestecă-l cu puțină sare de mare și aplică produsul obținut cu mișcări circulare pentru a exfolia pielea.
 • Clătește cu apă caldă și repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.

După cum poți vedea, îți poți albi pielea închisă de la subraț cu ingrediente 100% naturale. Acestea reduc dimensiunea petelor inestetice, dar și numărul bacteriilor care se acumulează în zona axilei.

Nu uita că efectele nu sunt imediate, însă dacă aplici tratamentele în mod consecvent, poți obține rezultatele dorite.