Cojile de portocală – beneficii incredibile

· 10 iunie 2016
Cu ajutorul beneficiilor oferite de cojile de portocală, poți să pierzi în greutate, să-ți stimulezi metabolismul, să elimini grăsimea corporală și, desigur, să profiți de un plus de energie.

Mulți dintre noi igoră cojile de portocală, fără a ști însă ce risipă facem. În articolul de azi îți vom prezenta numeroasele beneficii pentru sănătate oferite de cojile de portocală. Citește în continuare pentru a afla care sunt acestea!

Îți place să bei un pahar de suc de portocale de îndată ce te trezești dimineața? Dacă răspunsul tău este da, probabil că obișnuiești să arunci cojile acestor fructe la gunoi după ce prepari băutura, nu-i așa?

Te-ar putea interesa și:

5 utilizări alternative ale cojilor de portocale

Cojile de portocală, aliați de nădejde pentru sănătate

Portocalele sunt un fruct delicios, revigorant și hrănitor, cu numeroase proprietăți benefice. Populare în toată lumea, multe persoane apelează la portocale dimineața pentru a-și satisface necesarul zilnic de vitamine.

Deși fructul propriu-zis este foarte popular, cojile de portocală sunt deseori ignorate. Însă, aruncând această componentă a fructului la gunoi, ratăm anumite beneficii utile. Vrei să afli care sunt acestea?

Reduc nivelul de colesterol

Cojile de portocală pot fi incluse în numeroase remedii naturiste

Cojile de portocală conțin hesperidină, un flavonoid ale cărui proprietăți metabolizează lipidele din sânge, beneficiu posibil prin reducerea grăsimii acumulate. Cantitatea de hesperidină din coajă este cu 20% mai mare decât cea a fructului propriu-zis. Așadar, nu ezita să încerci cojile de portocală dacă vrei să-ți reduci nivelul de colesterol.

Oferă fibre naturale benefice pentru flora intestinală

Cojile de portocală au diverse proprietăți benefice

Cojile de portocală conțin pectină, o fibră naturală utilă împotriva potențialelor probleme gastrice și capabilă să echilibreze glicemia. Mai mult, acest component al fructului conține bacterii benefice cu abilitatea de a îngriji flora intestinală, facilitând astfel digestia și ameliorând constipația.

Te-ar putea interesa și:

Remediu natural pentru varice cu portocale

Luptă împotriva infecțiilor

Cojile de portocală trebuie rase înainte de a fi consumate

Probabil acest fapt te va surprinde, dar cojile de portocală sunt mult mai utile pentru a trata infecțiile decât orice altă componentă a fructului. Acestea au un conținut semnificativ de vitamine ce protejează sistemul imunitar împotriva răcelilor și a gripelor. Incredibil, nu-i așa?

Facilitează pierderea în greutate

Cojile de portocală nu trebuie aruncate

Cojile de portocală sunt un aliat natural al celor care vor să scape de kilogramele în plus. Ceaiul de coajă de portocală poate stimula metabolismul și nivelurile energetice și elimina grăsimile acumulate în organism. Poți bea câte două căni de ceai în fiecare zi, una după ce te-ai trezit și cealaltă după-amiaza.

Cum putem profita de beneficiile cojilor de portocală?

Cojile de portocală pot fi utilizate pentru a prepara un ceai

Cu siguranță ești curios să afli care este cea mai bună modalitate de a profita de proprietățile benefice ale cojilor de portocală. În primul rând, poți să incluzi acest ingredient în gemuri, pentru a obține deserturi delicioase. Desigur, gemurile conțin mult zahăr, motiv pentru care nu-ți recomandăm această variantă.

Cea mai ușoară și sănătoasă modalitate de a utiliza cojile de portocală în scop medicinal este să prepari o infuzie. Această băutură este foarte ușor de preparat și poate fi consumată de două ori pe zi. Ea îți va proteja sistemul digestiv, va reduce nivelul de colesterol din sânge și va fortifica sistemul imunitar.

Dimineața și seara, fierbe câte o cană de apă. Adaugă o lingură și jumătate de coajă de portocală rasă în fiecare cană de ceai. Lasă infuzia să fiarbă timp de zece minute, apoi las-o să stea timp de alte cinci minute. Iarna, poți să adaugi și o linguriță de miere, iar vara gheața și scorțișoara te vor ajuta să obții o băutură revigorantă și delicioasă.

  • Ángel Siles López, J., Li, Q., & Thompson, I. P. (2010). Biorefinery of waste orange peel. Critical Reviews in Biotechnology. https://doi.org/10.3109/07388550903425201
  • Hegazy, A. E., & Ibrahium, M. I. (2012). Antioxidant activities of orange peel extracts. World Applied Sciences Journal. https://doi.org/10.5829/idosi.wasj.2012.18.05.64179