Piercingul industrial și îngrijirea necesară
Accesoriile precum piercingul industrial devin din ce în ce mai populare. Acest lucru se datorează faptului că oamenii acordă multă atenție aspectului lor, deoarece îi ajută să se exprime în termeni de gusturi, confort, personalitate și, desigur, libertate.
Piercingurile au fost încorporate cu succes în lumea modei pentru a consolida diversitatea, a evidenția anumite zone ale corpului, a personaliza imaginea în funcție de personalitatea fiecărui individ și a încuraja originalitatea. Există o intenție vizuală clară, așadar urechile sunt unul dintre cele mai selectate locuri pentru piercinguri.
Piercingul industrial este plasat, de obicei, pe cartilajul părții superioare a urechii. Principala sa caracteristică este unirea a două piercinguri clasice. Piercingurile se conectează prin aceeași bară de metal care trece prin cele două găuri.
Să aruncăm o privire mai atentă asupra acestui tip de piercing. Ce presupune și cum să îl îngrijim?
Piercingul industrial: procedura
Trebuie să existe o procedură bine planificată care să conțină măsuri de siguranță. Este important să subliniem că acest lucru este simplu. Piercingul durează doar câteva minute dacă este făcut de un profesionist instruit. Procedura adecvată pentru piercing este următoarea:
- Profesionistul trebuie să dezinfecteze întreaga zonă pentru a o străpunge, precum și orice bijuterii, ace și mănuși pe care le va folosi. Acest lucru este esențial pentru a preveni infecțiile.
- Apoi, va stabili cele două puncte pentru a le străpunge. Profesionistul te va sfătui cu privire la cele mai potrivite locuri de amplasare, astfel încât să poți lua o decizie finală.
- Specialistul folosește un ac gol pentru a deschide prima gaură în întregime, apoi perforează a doua gaură cu un ac diferit.
- În cele din urmă, străpunge cele două găuri cu o bară industrială și așază o bijuterie rotundă la fiecare capăt.
Îți recomandăm:
De ce depinde succesul piercingului industrial?
Este important să fii informat cu privire la acest subiect pentru a cunoaște toate etapele procedurii înainte de a fi supus acesteia. Vei evita astfel improvizațiile care ar putea afecta rezultatul final.
Este esențial să examinezi anterior urechea care va fi străpunsă pentru ca un piercing industrial să aibă succes. Acesta este motivul pentru care trebuie să consulți întotdeauna un expert.
Trebuie aleasă cea mai potrivită poziție și unghiul corect pentru a străpunge cartilajul, ținând cont de faptul că toate urechile au o dimensiune și o formă specifice.
Ignorarea acestui pas poate duce la străpungerea părții greșite a urechii și cauza disconfort, iritații și dureri. O procedură executată prost ar putea deveni o problemă uriașă. Studiul urechii este cheia pentru a selecta o dimensiune adecvată a barei de perforare industriale.
Posibilitatea de infectare a piercingului industrial
Pot apărea infecții la toate tipurile de piercinguri din cauza neglijenței grave sau neatenției. În cazul piercingurilor industriale, apropierea de o zonă grasă, cum ar fi părul, poate duce la înmulțirea bacteriilor.
De asemenea, riscul este puțin mai mare, deoarece există două piercinguri de care trebuie să ai grijă. Cu toate acestea, poți preveni disconfortul cu o curățare adecvată.
Simptomele infecției în caz de piercing industrial pot include:
- Sângerări abundente
- Puroi în cantități mari
- Inflamație care nu se retrage
- Durere intensă
În caz de infecție
Nu lăsa un piercing să se infecteze, deoarece cartilajul superior al urechii este o zonă care se vindecă greu. Acest lucru se explică prin lipsa concentrației de sânge. În orice caz, poți lua măsuri pentru a preveni progresul și agravarea situației dacă apare o infecție. Acestea sunt:
- Curăță zona cu o soluție salină pentru a ține infecția la distanță.
- Nu îndepărta bara de metal, deoarece se pot forma noduli în găuri.
- Aplică gheață pentru a reduce inflamația și orice roșeață care poate apărea în jurul zonei infectate.
- Usucă întreaga zonă după curățare și asigură-te că este mereu curată.
Piercingul industrial: îngrijirea adecvată
Îngrijirea după piercing este esențială pentru a ajuta la accelerarea procesului de vindecare a fiecărei găuri. De asemenea, este necesar să împiedici instalarea bacteriilor și formarea de țesuturi noi. Iată ce trebuie să faci pentru ca piercingul industrial să se vindece așa cum ar trebui:
- Spală zonele străpunse de trei ori pe zi cu apă și săpun.
- Ține-ți părul departe de zona străpunsă pentru a nu transfera murdărie sau grăsime.
- Nu scoate bijuteriile. Acesta este secretul pentru a evita murdărirea barei.
- Nu dormi pe piercing, deoarece acest lucru ar putea provoca roșeață și inflamații.
- Curăță bijuteriile cu o soluție salină pentru a le împiedica să acumuleze murdărie.
- Nu îndepărta piercing-ul înainte de a se vindeca complet, deoarece acest lucru poate duce la leziuni grave.
- Nu-ți curăța urechea cu alcool. Este contraproductiv pentru procesul de vindecare.
- Usucă bine zona, astfel încât să nu acumuleze substanțe nocive.
Îți recomandăm:
Un ghid detaliat pentru îngrijirea și protejarea noului stil
Există câteva recomandări finale care trebuie luate în considerare pentru a crește șansele de succes ale acestei proceduri. De exemplu, nu folosi căști și orice alte accesorii care pot freca zona.
Nu îndepărta crustele, deoarece vei crea o rană nouă de fiecare dată. Reține faptul că procesul de vindecare definitiv durează de la 6 la 12 luni. Totuși, vindecarea depinde de individ.
Consultă imediat specialistul dacă observi orice anomalie pentru a preveni riscurile majore. Poți scoate bijuteriile numai după ce specialistul le examinează și spune că este OK să faci acest lucru.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Fornes B. Díez P. Sierra C. Complicaciones y cuidados de los piercings y los tatuajes [Internet]. Valencia: Hospital General Universitario de Valencia, 2012 [citado 16 de febrero de 2021]
- Ferrer H. Gala H. Bertrán J. Ortiz L. Piercing: ¿moda inofensiva? [Internet]. Cuba: MEDISAN, 2007 [citado 16 de febrero de 2021]
- Kluger, Nicolas, et al. “Body piercing: a national survey in france.” Dermatology 235.1 (2019): 71-78.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.