8 plante care aduc noroc în Feng Shui
 

8 plante care aduc noroc în Feng Shui

Prezența anumitor plante în casă are efecte pozitive în ceea ce privește fluxul de energie și purificarea aerului. Descoperiți ce specii recomandă filosofia Feng Shui pentru noroc!
8 plante care aduc noroc în Feng Shui

Ultima actualizare: 11 octombrie, 2023

Filosofia de origine chineză care se ocupa de căutarea echilibrului energetic prin armonizarea spațiului pune mare preț pe plante. Acestea sunt considerate surse de puritate, viață și armonie. Prin urmare, în Feng Shui există numeroase plante care aduc noroc. De fapt, acestea nu pot lipsi dintr-o casă care caută să-și echilibreze fluxul de energie.

Conform acestei filosofii, plantele îmbunătățesc calitatea mediului și protejează împotriva energiei negative. În plus, ele purifică aerul. Descoperiți ce specii să alegeți și cum să le amplasați pentru a atrage norocul în casă!

De ce să folosiți plante care aduc noroc în Feng Shui?

În Feng Shui, crearea unui spațiu armonios care transmite influențe pozitive ocupanților săi se realizează prin distribuție conștientă. Existența unui chi sau , adică a calității intangibile a ființelor vii, cu flux pozitiv, se realizează prin introducerea a cinci elemente. Acestea sunt lemnul, metalul, focul, apa și pământul. Distribuția și orientarea lor se face în funcție de punctele cardinale.

Plantele sunt elemente vii legate de armonia și purificarea mediului înconjurător. Prin urmare, sunt esențiale într-o casă care urmărește armonizarea spațiilor prin Feng Shui. Potrivit experților, acestea sunt elemente care se remarcă prin adaptabilitatea și creșterea lentă, dar constantă.

Plantele au capacitatea de a înfrumuseța locuința prin florile și parfumurile lor; sunt vii și purifică aerul prin fotosinteză. În același timp, transmit armonie și, pentru mulți, atrag norocul.

8 plante care aduc noroc în Feng Shui

Într-un mediu cu flux energetic pozitiv, este esențial să existe plante. În spațiile interioare, acestea sunt folosite pentru a atrage norocul și pentru a purifica aerul. De asemenea, ele simbolizează abundența și dezvoltarea.

Există și exemplare potrivite pentru grădini și alte sectoare externe, al căror scop este legat de protecție. Aceste specii alungă energia negativă și poluarea.

1. Suculente

Plantele de acest tip se caracterizează prin stocarea unei cantități mari de apă, în general în frunzele lor cărnoase. Se folosesc adesea în spații exterioare, precum terasele, balcoanele sau grădinile.

Potrivit Feng Shui, ele contribuie la generarea unui chi pozitiv. Câteva exemple sunt cactușii, agavele sau aloe. Este important să le plasăm în sectoare externe pentru a genera efectele pozitive sugerate de filosofia taoistă.

2. Kumquat

Kumquat în ghiveci
Includeți portocalul chinezesc în decorul casei.

Această specie, cunoscută și sub denumirea de portocal chinezesc, este o plantă în formă de arbust originară din Asia. Este utilizată adesea în Feng Shui datorită aspectului, fructelor și aromei sale plăcute. Poate sta și în aer liber și trebuie să aibă un drenaj bun pentru a crește optim.

3. Iedera dracului

Specia Epipremnum aureum este un exemplu folosit pe scară largă în locuință. Sistemul filosofic taoist sugerează așezarea sa într-un colț datorită capacității de a purifica aerul și de a elimina energia negativă. În plus, îngrijirea este foarte simplă. Frunzele sale în formă de inimă sunt foarte elegante.

4.Fittonia

Este un gen originar din America de Sud, cunoscut pentru frunzele sale colorate. Poate avea tonuri galbene, albe sau roșiatice. În plus, Feng Shui sugerează că prezența acestei plante generează motivație pentru a depăși obstacolele.

Folosiți această plantă atunci când începeți un proiect nou sau vă mutați. Fittonia necesită o îngrijire simplă. Suportă medii slab luminate și are nevoie de apă doar când substratul este uscat.

5. Rută

Ruta este un exemplu excelent pentru a alunga energia negativă. Se folosește mai ales în spații exterioare, în apropierea intrărilor în casă. Prezența sa este asociată cu absorbția energiilor negative, care nu mai pot intra în casă.

6. Trunchiul fericirii

Plante care aduc noroc
Iluminatul este esențial pentru a controla creșterea trunchiului fericirii, deși este important să nu facem exces.

Arbustul tropical Dracaena fragrans este una dintre cele mai folosite plante care aduc noroc. Acest exemplar este ideal pentru purificarea aerului și absorbția umidității. Prin urmare, se folosește în interior, în special spre nord-est. Potrivit Feng Shui, o astfel de amplasare duce la atragerea banilor.

7. Bambus norocos

Bambusul norocos este adesea amplasat cu fața spre nord-est. În plus, este recomandat să căutați exemplare cu trei tulpini, deoarece simbolizează sănătatea, fericirea și vitalitatea.

8. Iedera suedeză

Plectranthus verticillatus are origini africane și este o plantă asociată cu norocul. Potrivit Feng Shui, trebuie să fie plasată cu fața spre nord-est, dar în exterior.

Ce ar trebui să evitați când căutați plante care aduc noroc?

Folosirea de plante artificiale este interzisă în Feng Shui. Sunt opusul vitalității , deoarece sunt legate de energia moartă.

Plantele uscate trebuie aruncate, deoarece obstrucționează fluxul de energie din mediu. Potrivit Feng Shui, speciile cu frunze ascuțite trebuie și ele evitate. Alegeți plante cu frunze rotunjite.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Bruun, Ole (2008). An Introduction to Feng Shui. Cambridge University Press. Disponible en: https://philpapers.org/rec/bruait-6
  • Toledo M, Camero R. E, Durán J, Villamizar D, , Contreras L.  Diseño y aplicación de una práctica de fotosíntesis para estudiantes de biología celular del IPC-UPEL. Revista de Investigación [Internet]. 2012;36(76):75-96. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=376140391004
  • Alan D.KleinM.D.1Neal S.PenneysM.D., Ph.D.1. Aloe vera. Journal of the American Academy of Dermatology. Volume 18, Issue 4, Part 1, April 1988, Pages 714-720. Disponible en: https://doi.org/10.1016/S0190-9622(88)70095-X
  • Carmen U., Beatriz E., & José Manuel V. “Las plantas en los libros de Conocimiento del Medio de 2o ciclo de primaria.” Revista Eureka sobre Enseñanza y Divulgación de las Ciencias 10, no. 3 (2013):329-352. Redalyc, https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=92028240003
  • Eitel, Ernest J., (1878). Feng – Shui: The rudiments os natural science in China. Disponible en: https://books.google.com.ar/books?hl=es&lr=&id=m2lbAAAAcAAJ&oi=fnd&pg=PA1&dq=feng+shui&ots=jWpUUWr4WV&sig=pfpSTSX_WkH2Yoc97sfvMYn2x8A&redir_esc=y#v=onepage&q=feng%20shui&f=false

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.