Rețetă de bere de casă
 

Rețetă de bere de casă

Fermentarea este esențială pentru a putea savura o bere de cea mai bună calitate. Întregul proces durează 30 de zile.
Rețetă de bere de casă
Maria Patricia Pinero Corredor

Scris și verificat de nutriționistul Maria Patricia Pinero Corredor.

Ultima actualizare: 28 ianuarie, 2023

Berea este una dintre cele mai populare băuturi. În numeroase culturi, prepararea acestei băuturi a stârnit mult interes. Doriți să vă pregătiți propria bere? Descoperiți cea mai bună rețetă de bere de casă! Este sănătoasă și delicioasă.

Rețetă de bere de casă

Rețetă de bere de casă
Alături de bere, poți consuma diverse aperitive, dar acestea adaugă calorii suplimentare.

 

Ingrediente pentru 10 litri (18 halbe)

  • 3 kilograme de orz cu malț
  • 10 litri (18 halbe) de apă
  • 12 grame de hamei
  • 6 grame de drojdie
  • 10 lingurițe de zahăr
  • Supapă de fermentare

Pregătire

Etapa 1

  1. Măcinați orzul folosind un blender sau un robot de bucătărie. Toate boabele trebuie să fie perfect măcinate.
  2. Avei grijă să nu rămână reziduuri.
  3. Încălziți 7 litri de apă, dar nu depășiți 67 °C. (Este recomandat să aveți un termometru la îndemână).
  4. Când apa fierbe, adăugați toate boabele măcinate și fierbeți-le 90 de minute, amestecând continuu.
  5. Când amestecul este gata, strecurați-l pentru a îndepărta toate resturile (acest lucru trebuie făcut de cel puțin două ori).
  6. Când lichidul este complet curat, fierbeți-l încă o oră.
  7. După 30 de minute de fierbere, adăugați cele 12 grame (de hamei și amestecați bine.
  8. Luați vasul de pe foc și puneți-l într-un alt vas care conține apă rece.

Etapa 2

Pahar cu bere de casă

 

  1. Berea este gata. Acum nu mai rămâne decât să o puneți în recipientul ales și să așteptați câteva zile pentru ca amestecul să fermenteze.
  2. Recipientul poate fi o damigeană sau o sticlă de sticlă.
  3. Adăugați apă pentru a ajunge la cei 10 litri și a obține o bere mult mai fină. Dacă doriți să obțineți o bere mai tare, cei 10 litri trebuie folosiți direct la fierbere (12 halbe).
  4. Puneți drojdia în recipient.
  5. Acoperiți vasul cu supapa de fermentare. Acest lucru va permite eliberarea dioxidului de carbon produs în timpul procesului de fermentație, fără a permite aerului să intre în recipient. Supapa are un compartiment care trebuie umplut cu apă până la nivelul indicat.
  6. Apa va începe să bolborosească, ceea ce înseamnă că procesul de fermentație este în desfășurare. După aproximativ 6 zile bulele, berea este gata.

Etapa 3

  1. La finalul procesului, puteți începe să îmbuteliați berea (folosiți doar sticle de sticlă). Puneți în fiecare sticlă o linguriță de zahăr înainte de a începe să adăugați lichidul.
  2. Lăsați berea timp de 6 până la 30 de zile pentru o a doua fermentație. Apoi, vă puteți bucura de această băutură delicioasă.

Ce părere aveți despre rețeta noastră de bere artizanală? Sperăm să vă bucurați de ea cu prietenii și familia. V-ați gândit deja la un nume pentru berea obținută?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.