Drojdia de bere ajută la creșterea masei musculare?
 

Drojdia de bere ajută la creșterea masei musculare?

Dacă doriți să câștigați masă musculară eficient, va trebui să vă asigurați că atingeți necesarul de nutrienți. Drojdia de bere vă poate ajuta!
Drojdia de bere ajută la creșterea masei musculare?
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Drojdia de bere este un aliment de calitate care poate ajuta la creșterea masei musculare dacă este consumat corect. Trebuie avut în vedere faptul că procesul de hipertrofie este condiționat de mai mulți factori și că necesită timp.

Rezultatele nu se obțin peste noapte. În plus, dieta trebuie optimizată. Suplimentele sunt doar vârful piramidei. Sunt bune pentru îmbunătățirea performanței și apropierea de obiective atunci când totul este configurat corect. În caz contrar, sunt o cheltuială inutilă. De aceea, este esențial să vă concentrați mai întâi pe rutină.

Drojdia de bere pentru creșterea masei musculare

În primul rând, trebuie menționat faptul că drojdia de bere este o sursă de diverse vitamine, precum cele din grupa B. Oferă și proteine, deși cu valoare biologică scăzută.

Acestea sunt lipsite de anumiți aminoacizi esențiali și au o digestibilitate scăzută. Servesc însă la completarea necesarului zilnic. Obținerea unui aport suficient de proteine este cheia pentru maximizarea hipertrofiei, așa cum arată cercetările publicate în revista Nutrients.

Rețineți că drojdia de bere conține și antioxidanți. Consumul excesiv al acestor elemente în contextul exercițiilor fizice nu este benefic. Ei pot inhiba comunicarea celulară și pot bloca creșterea masei slabe.

Cu toate acestea, un aport moderat este ideal pentru a evita deteriorarea musculară și pentru a optimiza recuperarea. Acest lucru este confirmat de un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Cercetare a Mediului și Sănătate Publică.

Este esențial să subliniem necesitatea creșterii caloriilor din dietă pentru a obține hipertrofia. În caz contrar, nu se va observa o creștere a țesutului slab.

Drojdia poate ajuta la acest lucru, mai ales atunci când este combinată cu alți nutrienți și alimente bogate în calorii. Desigur, nu este indicat să exagerați cu grăsimile.

Culturist la sală
Fără stimulul mecanic adecvat, excesul de calorii se transformă în masă grasă. Trebuie să existe un echilibru între dietă și exercițiile fizice.

Cum puteți consuma drojdia de bere pentru a câștiga mușchi?

Există mai multe moduri de a consuma drojdia de bere. O puteți cumpăra din farmacii sau magazine specializate sub formă de capsule.

Drojdia poate conține și alți nutrienți, cum ar fi fierul sau zincul. Totul depinde de formularea utilizată de fiecare producător. Urmați instrucțiunile producătorului pentru a evita excesul de anumite elemente, precum vitamina C. S-a demonstrat că aceasta îmbunătățește funcția imunitară, dar în cantități foarte mari va bloca adaptarea la efort.

Există și drojdie de bere pudră. De obicei, este mai ieftină, motiv pentru care este opțiunea preferată a multor sportivi. Poate fi combinată cu alimente precum iaurt sau brânză proaspătă. Există chiar și alternativa de a o pune în cafea, suc sau lapte. La fel ca în cazul precedent, respectați recomandările producătorului.

Nu consumați mai mult de 3-4 grame de drojdie de bere pe zi, împărțite în mai multe doze. Trebuie să evitați blocarea adaptării musculare. Țintiți o progresie pe termen mediu care împiedică apariția masei adipoase.

Acest tip de produs trebuie întotdeauna achiziționat din magazine specializate. Este esențial să aibă certificate sau sigilii care să garanteze puritatea și calitatea, precum și absența substanțelor dopante. Acest lucru este și mai important în cazul sportivilor de elită.

 

Drojdia de bere pentru creșterea masei musculare
Suplimentele de hipertrofie trebuie să fie certificate de o instituție și achiziționate dintr-un magazin de încredere.

Consumați drojdie de bere pentru a crește masa musculară

Drojdia de bere poate fi inclusă în mod regulat în dietă cu scopul de a crește masa musculară. Nu va fi un element revoluționar pentru hipertrofie, dar va contribui la atingerea obiectivelor.

Asigurarea necesarului de proteine și crearea unui cadru hipercaloric este cheia pentru obținerea succesului. De asemenea, nu uitați să acordați odihnei atenția pe care o merită.

Cel puțin 8 ore de somn pe noapte sunt necesare pentru ca procesele de recuperare și adaptare să se desfășoare eficient. În caz contrar, producția hormonală și sinteza proteinelor endogene pot fi alterate.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Deldicque L. Protein Intake and Exercise-Induced Skeletal Muscle Hypertrophy: An Update. Nutrients. 2020;12(7):2023. Published 2020 Jul 7. doi:10.3390/nu12072023
  • Higgins MR, Izadi A, Kaviani M. Antioxidants and Exercise Performance: With a Focus on Vitamin E and C Supplementation. Int J Environ Res Public Health. 2020;17(22):8452. Published 2020 Nov 15. doi:10.3390/ijerph17228452
  • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017;9(11):1211. Published 2017 Nov 3. doi:10.3390/nu9111211

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.