Tratament cu banane și bere pentru un păr minunat - Doza de Sănătate
 

Tratament cu banane și bere pentru un păr minunat

Dacă ai părul fragil sau lipsit de strălucire, încearcă această mască. Este foarte ușor de preparat, iar rezultatele sunt uimitoare. 
Tratament cu banane și bere pentru un păr minunat
Karla Henríquez

Scris și verificat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

În ziua de azi, majoritatea femeilor își doresc un păr bogat și puternic, care să fie recunoscut ca unul dintre principalele lor atribute fizice. Pentru a-l obține, poți încerca tratamentul pentru păr cu banane și bere, care revitalizează și protejează firul de păr.

Unele persoane sunt norocoase și au un păr superb, care arată aproape perfect, fără prea mare efort. Însă altele sunt mereu în căutare de tratamente pentru a-l întări.

Deși există diverse modalități de a-ți îngriji părul, expunerea constantă la toxine, la razele dăunătoare ale soarelui și alți factori din mediu pot deteriora podoaba capilară.

În același timp, există și opțiuni 100% naturale care nu prezintă nici un fel de efecte secundare și care oferă rezultate uimitoare chiar de la prima aplicare. Din fericire, avem la dispoziție numeroase produse cosmetice care hrănesc părul, îi oferă strălucire și combat efectele negative ale mediului.

Astăzi îți explicăm cum se prepară această mască cu banane și bere și care sunt beneficiile sale asupra podoabei capilare. Ia aminte!

Tratament cu banane și bere pentru un păr sănătos

Amestecul de banană și bere este un produs natural care repară părul deteriorat, făcându-l mătăsos și strălucitor.

Ambele ingrediente conțin o doză ridicată de nutrienți și proprietăți care combat căderea părului, reduc excesul de sebum și repară firele deteriorate.

Această mască de păr pe bază de banane și bere este ideală pentru a hidrata părul uscat și a-i oferi vitalitate și prospețime.

Beneficiile bananei

Beneficiile banane și bere pentru păr

Banana este un fruct dulce care se găsește în magazinele alimentare pe toată durata anului, la prețuri convenabile. Principalele sale beneficii pentru păr se datorează conținutului bogat de vitamine și antioxidanți care combat efectele negative ale radicalilor liberi.

Bananele sunt bogate în vitaminele A, B, C și E, care revitalizează părul și stimulează regenerarea foliculilor și a scalpului. În plus, ele conțin doze considerabile de calciu, zinc, fier și potasiu, care combat uscăciunea și căderea părului.

Aplicarea regulată a unei măști pe bază de banane hidratează părul și nu afectează producția de uleiuri naturale de la nivelul scalpului.

Beneficiile berii

Beneficii bere și banane pentru păr

Berea este o băutură foarte populară, obținută din malț, iar proprietățile sale ajută la repararea părului deteriorat. 

Beneficiile sale se datorează procesului de fermentație, în care este concentrată o doză mare de nutrienți esențiali. Aceștia întăresc foliculii și încetinesc procesul de cădere a părului.

Complexul de vitamine B și antioxidanții din compoziția berii contracarează efectele negative ale chimicalelor folosite, ale expunerii la temperaturi ridicate și ale razelor solare.

În plus, glucidele din această băutură oferă strălucire părului, fără să altereze pH-ul natural de la nivelul scalpului.

Printre nutrienții din bere se numără și cei de mai jos:

 • Vitamina B
 • Acid folic
 • Riboflavină
 • Niacină
 • Tiamină
 • Piroxină
 • Calciu
 • Cupru
 • Crom
 • Fier

Toate aceste substanțe lucrează împreună pentru a-ți face părul mai rezistent, mai plin de viață și mai sănătos.

Cum se prepară tratamentul pentru păr cu banane și bere?

Acest produs natural este recomandat persoanelor cu părul lung, închis la culoare și cu firul subțire, în special dacă au probleme cu căderea părului.

Te-ar putea interesa și:

5 balsamuri de păr naturale

Este o alternativă excelentă la balsamurile din comerț, însă poate fi folosit și ca tratament intensiv. Avantajul principal este faptul că nu conține substanțe toxice și chimicale agresive, iar nutrienții se absorb foarte ușor în scalp.

Ingrediente

 • 1 gălbenuș de ou
 • 1 banană de dimensiuni medii
 • 100 ml de bere
 • 2 linguri de miere (50 g)

Mod de preparare

 • Adaugă gălbenușul într-un bol și bate-l timp de două minute.
 • Pasează banana pentru a obține o pastă, apoi amestec-o cu oul.
 • Adaugă berea și mierea de albine și amestecă bine, până obții o pastă omogenă.
 • Dacă preferi o textură cremoasă, poți să procesezi ingredientele într-un blender sau să folosești un mixer manual.

Mod de aplicare al tratamentului cu banane și bere

 • Când ai părul umed, separă-l în mai multe secțiuni și aplică masca pe toată suprafața, de la rădăcini până la vârfuri.
 • Acoperă-ți capul cu o cască de duș și lasă masca să acționeze timp de două ore.
 • Clătește-te cu apă caldă și repetă procedeul de două-trei ori pe săptămână.

Chiar din prima săptămână vei observa că părul tău este mai strălucitor, mai hidratat și mai moale. Însă, în ceea ce privește căderea părului, beneficiile devin vizibile abia după câteva luni de utilizare a tratamentului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Chen, W., Becker, T., Qian, F., & Ring, J. (2014). Beer and beer compounds: Physiological effects on skin health. Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology. https://doi.org/10.1111/jdv.12204
 • Someya, S., Yoshiki, Y., & Okubo, K. (2002). Antioxidant compounds from bananas (Musa Cavendish). Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/S0308-8146(02)00186-3
 • Kanazawa, K., & Sakakibara, H. (2000). High content of dopamine, a strong antioxidant, in cavendish banana. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf9909860

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.