Rețetă de fursecuri fără zahăr cu fulgi de ovăz și iaurt
Această rețetă de fursecuri fără zahăr cu fulgi de ovăz și iaurt este delicioasă, ieftină, hrănitoare și, de asemenea, foarte ușor de preparat. Prin urmare, nu există nicio scuză pentru a nu le încerca.
Fursecuri fără zahăr cu fulgi de ovăz și iaurt
Sunt dulci, sățioase, simple… Nu pot lipsi de acasă și sunt ideale pentru a însoți cafeaua de după-amiaza sau pentru a îndulci micul dejun.
Totuși, rețeta pe care o propunem nu include niciun tip de îndulcitor, așa că vorbim despre un tip de fursecuri foarte diferite. Din acest motiv, vă oferim două rețete: una care nu include îndulcitor și alta în care, printre ingrediente, se numără și mierea.
Ambele sunt hrănitoare deoarece sunt făcute din fulgi de ovăz și iaurt. Sunt o opțiune sănătoasă.
Vă recomandăm să citiți: 3 alimente care reglează glicemia
Prima rețetă: fursecuri fără zahăr cu fulgi de ovăz și iaurt
Ingrediente
- 200 g de ovăz
- 4 ouă
- 1 praf de sare
- 45 g iaurt simplu (gros)
- O linguriță de ulei de măsline
- O linguriță de esență de vanilie
- Pudră de scorțișoară
Pregătire
- În primul rând, preîncălzim cuptorul la 180 ºC și, între timp, putem pregăti fursecurile.
- Într-un castron, amestecăm ouăle cu vanilia și batem cu mixerul de mână. Apoi, puțin cate puțin, adăugăm iaurtul în timp ce continuăm amestecarea. În acest moment, este important să știm că trebuie să scurgem bine iaurtul.
- Mai târziu, adăugăm și uleiul și sarea și continuăm sa batem amestecul.
- Adăugăm ovăzul și scorțișoara și continuăm amestecarea. Ar trebui sa obținem un aluat ușor lichid, dar care se poate modela.
- Apoi, ungem o tava potrivită pentru cuptor și luăm o parte din aluat pentru a forma fursecurile. Deoarece este puțin lichid, va trebui să folosim o lingură și apoi să-l modelăm.
- La final, punem tava în cuptor și coacem fursecurile 15 sau 20 de minute pana vedem că s-au rumenit.
- Când le scoatem din cuptor, așteptăm sa se răcească și apoi… le putem savura!
Vă recomandăm să citiți: Beneficiile fructului dragonului (pitaya)
A doua rețetă: fursecuri cu fulgi de ovăz și iaurt cu miere
Ingrediente
- 1 cană de iaurt simplu
- O ceașcă de ovăz
- 1 cană de fulgi de ovăz
- 3 linguri de unt sau margarină vegetală
- 2 ouă
- 1 linguriță de praf de copt
- 5 linguri de miere
Pregătire
- În primul rând, punem cuptorul la preîncălzire la 200 ºC. Între timp, pregătim fursecurile.
- Pentru a face acest lucru, într-un bol, adaugăm untul la temperatura camerei și mierea și batem totul foarte bine până obținem un amestec omogen.
- În continuare, adăugăm ovăzul, făina și praful de copt și continuăm să amestecăm. Dacă doriți, puteți adăuga scorțișoară pentru a da fursecurilor mai multă aromă.
- Apoi, adăugăm cana de iaurt și ouăle. Amestecam foarte bine până obținem un aluat omogen și uniform.
- Apoi, ungem cu unt o tavă pentru cuptor și luăm amestecul din bol pentru a forma fursecurile. Le așezăm pe tava la distanță unele de altele, deoarece se pot lipi când cresc.
- La final, după ce am modelat toate fursecurile, punem tava în cuptor și coacem aproximativ 20 de minute la 200 ºC.
- Mai târziu, le scoatem din cuptor, le lăsăm să se răcească și… le savurăm!
Sfaturi suplimentare
- Puteți adăuga, de asemenea, semințe de chia sau orice alte semințe în ambele rețete. În plus, mai ales în cea de-a doua rețetă, puteți include și nuci tocate sau chiar stafide, de exemplu.
- Rețineți că aceste fursecuri abia se vor ridica în cuptor. Prin urmare, cu cât le oferiți o formă mai fină, cu atât vor fi mai crocante.
- Deși va propunem iaurturi fără aromă, puteți alege și un sortiment aromat care se potrivește cu fulgii de ovăz, pentru ca fursecurile să fie și mai gustoase.
- Le puteți modela astfel încât să fie mult mai mari și, în loc de prăjituri, veți obține clătite. Puteți folosi orice umplutură doriți.
Trebuie sa știți că aceste fursecuri sunt ideale pentru micul dejun, pachețel, gustare între mese și, de asemenea, pentru prânzul copiilor la școală. Combinați-le cu un suc natural de fructe.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Gómez, A., Irelda, C., Walls, C., Moreno, E. R., Rodriguez, P., Teresa, A., … Moreiras, G. V. (2017). Datos actuales sobre las propiedades nutricionales de la avena Autores Fundación Española de la Nutrición, FEN-2017. Retrieved from https://www.fen.org.es/storage/app/media/PUBLICACIONES 2017/INFORME AVENA_FEN_v2_2017.pdf
- Huevo. (n.d.). Retrieved from http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/huevos.pdf
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.