Rețetă de kedgeree: un preparat tradițional din India
 

Rețetă de kedgeree: un preparat tradițional din India

Vă vom învăța cum să pregătiți un preparat de origine indiană excelent din punct de vedere organoleptic și nutrițional: kedgeree.
Rețetă de kedgeree: un preparat tradițional din India
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriţionistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 25 mai, 2023

Kedgeree este un fel de mâncare tipic indian care este făcut din orez și pește. Are multe condimente care îi conferă o aromă deosebită. Este considerat un preparat foarte hrănitor, așa că poate fi inclus în contextul unei alimentații echilibrate și variate. Descoperiți cea mai bună rețetă de kedgeree!

Kedgeree este excepțional din punct de vedere organoleptic. Prin urmare, vă vom învăța tot ce trebuie să faceți pentru a obține un rezultat excelent și a lăsa oaspeții cu gura căscată.

Înainte de a începe, este important să subliniem faptul că peștele trebuie să fie una dintre principalele surse de proteine din dietă. Acesta oferă nutrienți cu valoare biologică ridicată și acizi grași de calitate. Un aport regulat de pește contribuie la menținerea unei bune stări de sănătate pe termen lung.

Rețetă de kedgeree: un preparat tradițional din India

Ingrediente

Pentru a pregăti un kedgeree delicios, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 200 grame de orez basmati
 • 3 conserve de ton în suc propriu
 • 2 ouă fierte
 • 1 ceapă
 • 1 linguriță de turmeric
 • O linguriță de curry
 • Ulei de măsline extravirgin
 • Pătrunjel tocat
 • 1 lingură de unt
 • Sare

Această rețetă poate fi făcută și cu orez cu bob lung. Alegeți un sortiment aromat, astfel încât rezultatul final să fie optim. În plus, se recomandă ca boabele să fie întotdeauna lungi.

Bol cu orez și legume
Orezul este ingredientul principal în acest fel de mâncare tipic indian.

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Încingeți un strop de ulei de măsline extravirgin într-o tigaie și căliți ceapa tocată mărunt pentru cel puțin 10 minute. Scopul este să devină transparentă.
 2. Fierbeți apă cu sare într-o oală (conform instrucțiunilor de pe punga de orez).
 3. Când ceapa este gata, adăugați curry și turmericul, amestecând câteva minute.
 4. Adăugați orezul peste ceapă. Lăsați-l un minut și apoi luați vasul de pe foc.
 5. Puneți orezul condimentat în oală. Gătiți-l 10 minute, amestecând constant.
 6. Opriți focul și adăugați untul. Amestecă bine până se topește complet.
 7. Puneți orezul într-un bol și acoperiți-l cu tonul și oul fiert, acesta din urmă tăiat felii.
 8. Deasupra presărați pătrunjel tocat.
 9. Poftă bună!

Beneficiile preparatului indian kedgeree

Kedgeree este un fel de mâncare care poate genera mai multe beneficii pentru sănătate, atât timp cât nu există deficite de nutrienți esențiali. În caz contrar, eficiența proceselor fiziologice din mediul intern poate fi pusă în pericol.

Previne problemele masei musculare

Proteinele sunt nutrienți esențiali pentru a ne asigura că masa musculară rămâne funcțională în timp. Acest lucru este dovedit de cercetările publicate în revista Nutrition Research. Desigur, este necesar să combinați proteinele cu practicarea exercițiilor fizice în mod regulat.

Conform celor mai recente ghiduri de nutriție, este important să se asigure un consum de cel puțin 0,8 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală pe zi la persoanele sedentare. La sportivi, cerințele se dublează cu ușurință. În plus, cel puțin jumătate din aceste proteine trebuie să fie de origine animală.

Rețetă de kedgeree la cuptor
Proteina este un nutrient esențial care trebuie consumat zilnic.

Ajută la reducerea incidenței bolilor cardiovasculare

Tonul este o sursă de acizi grași omega 3. Aceste elemente reușesc să reducă riscul de a dezvolta patologii care afectează inima, potrivit unui studiu publicat în Journal of Atherosclerosis and Thrombosis. Aceste lipide nesaturate pot să moduleze mecanismele inflamatorii, ceea ce reușește să îmbunătățească funcția cardiovasculară.

Luptă împotriva îmbătrânirii

Unul dintre ingredientele principale din kedgeree este curry. Acesta conține compuși antioxidanți. Aceste substanțe neutralizează formarea radicalilor liberi și acumularea ulterioară a acestora în țesuturile organismului. Rezultatul este o întârziere a îmbătrânirii, după cum confirmă cele mai recente dovezi.

Pregătiți o rețetă delicioasă de kedgeree acasă într-un mod simplu!

Dacă urmați pașii de mai sus, veți putea face kedgeree acasă într-un mod foarte simplu. Veți obține un rezultat cu proprietăți organoleptice și nutritive excelente.

Acest fel de mâncare poate fi inclus în dieta obișnuită, deoarece este preparat cu ingrediente proaspete, de înaltă calitate. Nu conține grăsimi trans, aditivi sau zaharuri simple care pot pune în pericol funcționarea fiziologiei umane.

Totuși, dacă obiectivul este păstrarea unei bune stări de sănătate pe termen lung, nu este suficient să aveți grijă de alimentație. Trebuie să adoptați și alte obiceiuri benefice. Printre acestea se remarcă practicarea regulată a exercițiilor fizice. Prioritizați antrenamentul de forță. În plus, odihniți-vă cel puțin 7 sau 8 ore în fiecare noapte pentru a îmbunătăți procesul de recuperare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Naseeb MA, Volpe SL. Proteína y ejercicio en la prevención de la sarcopenia y el envejecimiento. Nutr Res. 2017 Abr;40:1-20. doi: 10.1016/j.nutres.2017.01.001. Epub 2017 Enero 16. PMID: 28473056.
 • Watanabe Y, Tatsuno I. Prevención de eventos cardiovasculares con ácidos grasos poliinsaturados omega-3 y el mecanismo involucrado. J Atheroscler Thromb. 2020 Mar 1;27(3):183-198. doi: 10.5551/jat.50658. Epub 2019 Octubre 3. PMID: 31582621; PMCID: PMC7113138.
 • Zia A, Farkhondeh T, Pourbagher-Shahri AM, Samarghandian S. El papel de la curcumina en el envejecimiento y la senescencia: Mecanismos moleculares. Biomed Pharmacother. 2021 Feb;134:111119. doi: 10.1016/j.biopha.2020.111119. Epub 2020 Dic 24. PMID: 33360051.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.