Rețetă de quesada de casă
 

Rețetă de quesada de casă

Un desert sau o gustare delicioasă atunci când ți-e poftă de ceva dulce.. unii preferă să mănânce quesada rece, iar alții caldă. Vă oferim 3 rețete!
Rețetă de quesada de casă

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Quesada de casă este o rețetă tipică bucătăriei din Cantabria, Spania. Poate fi savurată ca desert sau ca gustare atunci când vrem dulce.

Rețetă de quesada de casă cu cremă de brânză

Aceasta primă rețetă este foarte simplu de preparat.

Date utile:

  • Nivel de dificultate: Intermediar
  • Timp de preparare: 1 oră
  • Sfaturi: Dacă preferați, înainte de a coace preparatul, presărați puțin zahăr pentru a forma un strat de caramel (se poate prepara și separat prin dizolvarea zaharului și a apei într-o cratiță).

Ingrediente:

  • 400 g brânză de tip Philadelphia
  • 175 g zahăr
  • 50 g unt
  • 100 g făină
  • 3 ouă
  • Coajă de lămâie
  • 1 praf de scorțișoară pudră

Ustensile:

  • Castron
  • Mixer
  • Răzătoare
  • Tavă de copt
  • Cuţit

Preparare:

Felii de quesada de casă

 

  1. Batem ouăle și adăugăm zaharul și untul la temperatura camerei sau topit, până se formează o emulsie.
  2. Apoi, punem brânza și amestecăm pentru a obține o cremă fără cocoloașe.
  3. Adăugăm făina, scorțișoara și coaja de lămâie.
  4. Pornim cuptorul la 180 °C.
  5. Ungem tava și punem preparatul în ea.
  6. Coacem timp de 35 de minute. Verificăm dacă este gata cu o scobitoare.
  7. La final, scoatem quesada din cuptor și o lăsam să se răcească înainte de a o tăia cuburi.

Rețetă de quesada de casă fără brânză

Este un desert ideal pentru o cină sau o cafea de după-amiază.

Date utile:

  • Nivel de dificultate: Ușor
  • Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • 1 cană de făină de patiserie
  • 2 căni de lapte
  • 2 cutii de smântână pentru frișcă
  • Scorțișoară pudră după gust

Ustensile:

  • Tavă pentru cuptor
  • Castron
  • Mixer
  • Cuțit

Preparare:

  1. Mai întâi, porniți cuptorul la 180 °C.
  2. Apoi, ungeți și tapetați cu făină o tavă pătrată sau dreptunghiulară.
  3. Într-un castron, adăugați ouăle unul câte unul, apoi zahărul, laptele, smântâna și făina cernută.
  4. Apoi, turnați conținutul în tavă și presărați scorțișoară.
  5. Coaceți timp de 20 de minute.
  6. Apoi, coborâți temperatura la 150 °C și gătiți încă 20 de minute până când scobitoarea introdusă iese curată și uscată.
  7. La final, scoateți din cuptor și lăsați quesada să se răcească înainte de tăiere.

Încercați ceva răcoritor: Rețetă de înghețată cookie monster

Rețetă de quesada de casă cu caș

Vom folosi un produs lactat precum cașul (sau iaurtul natural grecesc).

Date utile:

  • Nivel de dificultate: Intermediar
  • Timp de preparare: 1 oră și jumătate
  • Puteți presăra zahăr pudră și scorțișoară deasupra sau puteți pregăti un caramel, topind zahărul cu puțină apă într-o cratiță. Unii iubitori de ciocolată folosesc pudră de cacao, de exemplu. Alte persoană folosesc frișcă naturală ca topping.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 4 bucăți de caș
  • 150 g făină
  • 300 g zahăr
  • 125 g unt
  • 4 g scorțișoară măcinată
  • Coajă de lămâie

Ustensile:

  • Tavă din silicon
  • Folie de aluminiu
  • Mixer
  • Cratiţă
  • Castron
  • Ciur
  • Răzătoare

Preparare:

  1. Mai întâi, preîncălziți cuptorul la 180°C și tapetați tava cu hârtie de copt.
  2. Apoi, într-un bol, bateți ouăle cu zahărul și untul topit la bain-marie sau la microunde.
  3. Adăugați cașul și bateți bine, apoi încorporați făina cernută cu scorțișoară și coaja de lămâie.
  4. Coaceți preparatul pentru aproximativ 45 de minute (faceți testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă este gata).
  5. Apoi, scoateți vasul din cuptor și așteptați să se răcească.
  6. La final, tăiați desertul așa cum vă place.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.