Rețetă de salată Waldorf: clasică și delicioasă
Dacă citești acest articol, probabil că îți place să gătești și te interesează să găsești cele mai bune rețete. De asemenea, este posibil să ai timp liber, luând în considerare evenimentele globale recente… Prin urmare, această rețetă de salată Waldorf veche de secole este o provocare fascinantă!
În acest articol, îți vom explica originile acestei rețete istorice și cum să o prepari pas cu pas. Citește mai departe pentru a afla o mulțime de informații interesante!
Salata Waldorf
Pentru a putea vorbi despre cât de delicioasă este salata Waldorf, trebuie mai întâi să mergem înapoi la sfârșitul secolului al XIX-lea în New York. În acest fel, vei înțelege de unde provine și cum a primit acest nume elegant.
Care este primul lucru pe care trebuie să-l știi despre această rețetă? La sfârșitul anilor 1800, această salată îngloba următoarele ingrediente: mere acre, nuci, varză albă, salată, smântână și câteva stafide sau brânză albastră. În timp, salata Waldorf a căpătat mai mult prestigiu. A devenit una dintre cele mai populare salate într-unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume: Waldorf Astoria.
Îți recomandăm:
O rețetă originală și una adaptată
Rețeta adaptată reprezintă o modificare a rețetei originale care a fost publicată acum mai bine de o sută de ani. Astăzi, salata este servită așa cum vei descoperi mai jos. Aceasta este versiunea pe care o vei face.
Cu toate acestea, pentru a-ți oferi opțiuni, îți vom prezenta ambele variante: versiunea originală și cea adaptată. Tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile. Dacă omiți un pas sau nu îți amintești unde ai rămas, te poți întoarce înapoi pentru a te asigura că faci totul bine.
Rețetă de salată Waldorf: clasică și delicioasă
Rețetă de salată Waldorf: varianta originală
După cum am menționat mai sus, această rețetă este foarte veche. Puține rețete care sunt atât de vechi sunt la fel de faimoase și populare ca aceasta. Dacă ești curios și vrei să faci față provocării de a face această salată, mai jos îți vom arăta toate ingredientele și pașii care trebuie urmați.
Ingrediente
- 2¼ căni de țelină albă (250 g)
- 2 mere roșii
- 1 pară
- 2 linguri de miez de nucă (30 g)
- 2 linguri de pătrunjel tocat (30 g)
- 1 lingură de miere (25 g)
- 1 lingură de coajă de lămâie (15 g)
- 3 linguri de smântână (45 ml)
- 2 linguri de suc de lămâie (30 ml)
Mod de preparare
- Mai întâi, spală și separă tulpina de țelină de restul plantei.
- Apoi, stropește-o bine cu suc de lămâie.
- Las-o deoparte timp de două minute, astfel încât să absoarbă sucul.
- După aceea, taie merele și para în felii subțiri.
- Apoi, adaugă feliile de fructe peste țelină și amestecă puțin. Dacă vrei, o poți face cu mâinile.
- Curăță bine miezul de nucă de coji și pune-l deoparte.
- Pune lingurile de pătrunjel în amestecul de țelină și fructe.
- Fă același lucru cu nucile și lingura de miere.
- După aceea, adaugă smântâna și amestecă totul până observi că ingredientele sunt integrate.
- Savurează delicioasa salată Waldorf!
Îți recomandăm:
Rețetă de salată Waldorf: varianta adaptată
Ingrediente
- 1 cană de maioneză (235 g)
- 2 linguri de zahăr (30 g)
- 3 linguri de suc de lămâie (45 ml)
- 1 vârf de cuțit de sare
- 4 mere mici roșii
- 2 tulpini mijlocii de țelină cu frunze
- 1 cană de nuci (150 g)
Mod de preparare
- Începe prin spălarea tulpinilor de țelină. Nu arunca frunzele, deoarece le vei folosi la sfârșitul rețetei.
- Taie mărunt țelina și dă-o deoparte.
- Apoi, taie în cuburi merele și toarnă zeamă de lămâie deasupra, astfel încât să nu oxideze.
- După aceea, taie nucile în dimensiuni adecvate pentru a putea fi consumate.
- Amestecă restul de suc de lămâie cu maioneza, sarea și zahărul. Ideea este să obții un dressing solid.
- În cele din urmă, amestecă toate ingredientele într-un castron și adaugă dressingul pe care tocmai l-ai făcut.
- Salata Waldorf se ține în frigider 40 de minute înainte de servire si se ornează cu frunze de țelină.
Sperăm să te bucuri de această salată delicioasă și istorică!
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.