Rețetă de tartă din pâine cu migdale
 

Rețetă de tartă din pâine cu migdale

Dacă nu avem drojdie, putem adăuga bicarbonat de sodiu. Acest ingredient este esențial pentru ca tarta din pâine cu migdale sa prindă formă.
Rețetă de tartă din pâine cu migdale

Ultima actualizare: 12 decembrie, 2022

Migdalele sunt cele mai folosite nuci în cofetărie datorită aromei lor rafinate. Rețeta de tartă din pâine cu migdale se aseamănă cu prăjitura Calatrava, care se servește foarte rece. Aroma sa blândă este perfectă pentru a încheia o masă copioasă, dar este ideală și pentru micul dejun sau gustare.

Rețeta pe care o propunem este foarte simplă și rapidă, acesta fiind un desert perfect vara sau pentru a surprinde rapid invitații.

Varianta 1: Rețetă de tartă din pâine cu migdale

Ingrediente

  • 150 g migdale măcinate
  • 1 păstaie de vanilie
  • 300 g pâine albă
  • 200 g fructe confiate
  • 120 g zahăr
  • 4 ouă
  • 100 g ciocolată neagră tocată
  • 750 ml lapte
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 80 g stafide
  • 100 g migdale feliate
  • Pesmet
  • 2 linguri de zahăr
  • Unt
Cea mai bună tartă din pâine cu migdale

 

Instrucțiuni

  1. Fierbeți laptele cu păstaia de vanilie. Așteptați 3 minute și scoateți păstaia.
  2. Tăiați pâinea albă în bucăți mici și turnați peste ea laptele fierbinte, având grijă să nu vă ardeți. Așteptați 15 minute.
  3. Preîncălziți cuptorul la 180ºC.
  4. Bateți ouăle, zahărul și scorțișoara și adăugați totul peste preparatul anterior.
  5. Adăugați fructele confiate, stafidele, ciocolata și migdalele feliate. Amestecați bine.
  6. Ungeți o formă de 26 cm cu unt și presărați pesmet.
  7. Turnați aluatul în formă.
  8. Presărați deasupra migdale feliate și zahăr.
  9. Gătiți în cuptor la 180ºC între 25 și 30 de minute.
  10. Serviți fierbinte cu o lingură de înghețată de vanilie.

Opțiunea 2: Tartă cu migdale

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 125 g zahăr
  • 4 ouă
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 200 g migdale măcinate
  • 1 linguriță praf de copt
  • Zeama unei lămâi
  • Zahăr pudră

Instrucțiuni

  1. Preîncălziți cuptorul la 180ºC.
  2. Bateți untul cu zahărul până se formează o cremă fină.
  3. Adăugați gălbenușurile unul câte unul, apoi adăugați coaja de lămâie.
  4. Cerneți de două ori făina cu drojdia și adăugați-o în amestec puțin câte puțin.
  5. Separat, bateți albușurile spumă cu un praf de sare.
  6. Tapetați o formă dreptunghiulară cu unt și turnați amestecul.
  7. Coaceți la 180ºC timp de aproximativ 45 de minute sau până când scobitoarea introdusă iese curată.
  8. Așteptați să se răcească și presărați deasupra zahăr.

Opțiunea 3: Tartă cu migdale și biscuiți

Ingrediente

  • 150 g migdale măcinate
  • 6 ouă
  • 15 biscuiți digestivi
  • 200 g zahăr
  • 1 pahar cu lapte
  • Caramel lichid pentru formă
Chec cu fructe

 

Instrucțiuni

  1. Preîncălziți cuptorul la 180ºC.
  2. Separați gălbenușurile de albușuri.
  3. Bateți gălbenușurile cu zahărul până obțineți o cremă albicioasă.
  4. Zdrobiți biscuiții în blender până se transformă în pudră.
  5. Amestecați biscuiții măcinați, laptele și migdalele.
  6. Bateți albușurile spumă.
  7. Adăugați albușurile în recipientul cu restul ingredientelor și amestecați totul bine de jos în sus. Este esențial să efectuați acest pas cu mare atenție, pentru ca aluatul să rămână aerat.
  8. Pregătiți caramelul lichid.
  9. Ungeți tava cu caramel.
  10. Turnați aluatul în tavă și coaceți la 180°C pentru aproximativ 45 de minute.
  11. Verificați preparatul cu o scobitoare.
  12. Așteptați să se răcească la temperatura camerei, apoi puneți desertul în frigider. Se servește foarte rece.

Ce părere aveți despre aceste rețete de desert cu migdale? Sunt foarte ușor de preparat și aroma lor va lăsa pe toată lumea cu gura căscată. În plus, ce modalitate mai bună de a profita de pâinea albă la prânz? Savurați acest desert delicios!

Imagine afișată prin amabilitatea Lilianei Fuchs.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.