Rețetă de pâine cu migdale și banane - Doza de Sănătate
 

Rețetă de pâine cu migdale și banane

Pâinea cu migdale și banane este o rețetă sănătoasă pe care o poți face pentru a înlocui pâinea albă tradițională. Combinația delicioasă de ingrediente este foarte hrănitoare. Descoperă mai jos rețeta!
Rețetă de pâine cu migdale și banane

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Pâinea este baza dietelor multor oameni. Însă mulți au început să o evite, deoarece pâinea este adesea preparată din cereale rafinate bogate în carbohidrați. Există alternative? Desigur. Cu această ocazie, am decis să-ți împărtășim o rețetă de pâine cu migdale și banane.

Spre deosebire de pâinea comercială, pâinea cu migdale și banane conține făină integrală de grâu, care este bogată în fibre alimentare. În plus, conține o cantitate semnificativă de ingrediente sănătoase, cum ar fi ovăzul, apreciat pentru aportul său important de energie și nutrienți esențiali.

Proprietăți nutriționale

Beneficiile bananelor

Banane coapte
Banana este un fruct sănătos care oferă energie, fibre alimentare și antioxidanți importanți. Consumul cu moderație este foarte sănătos.

Banana este un fruct foarte popular în întreaga lume. Deși experții au pus sub semnul întrebării consumul de banane mult timp, în prezent, aceștia recunosc beneficiile acestui fruct pentru digestie, sănătatea inimii sau pierderea în greutate, printre altele. O banană medie (aproximativ 118 g) oferă:

  • Potasiu. 9% din doza zilnică recomandată (DZR)
  • Vitamina B6. 33% din DZR
  • Vitamina C. 11% din DZR.
  • Magneziu. 8% din DZR
  • Cupru. 10% din DZR
  • Mangan. 14% din DZR
  • Carbohidrați neți. 24 de grame
  • Fibre. 3,1 grame
  • Proteine. 1,3 grame
  • Grăsimi. 0,4 grame

O banană conține aproximativ 105 calorii. În plus, conținutul său de proteine este scăzut și nu conține aproape deloc grăsimi. În general, este un aliment bogat în fibre, antioxidanți, vitamine și minerale.

Beneficiile migdalelor

Migdale crude
Cu ajutorul acestei rețete, te poți bucura de toate beneficiile migdalelor, deoarece conține atât forma naturală, cât și lapte de migdale.

Migdalele sunt vedete în această rețetă, deoarece sunt adăugate atât în forma lor naturală, cât și ca lapte vegetal. Au un gust delicios, care se potrivește foarte bine cu celelalte ingrediente. Din punct de vedere nutrițional, 28 de grame de migdale oferă:

  • Fibre. 3,5 grame
  • Proteine. 6 grame
  • Grăsime. 14 grame (dintre care 9 grame sunt grăsimi monosaturate)
  • Vitamina E. 37% din DZR
  • Mangan. 32% din DZR
  • Magneziu. 20% din DZR
  • Cupru, vitamina B2 (riboflavină) și fosfor

O mână mică de migdale oferă aproximativ 161 de calorii. În plus, conține aproximativ 2,5 grame de carbohidrați digerabili și aproximativ 6 grame de proteine.

Rețetă de pâine cu migdale și banane

Platou cu pâine cu migdale și banane
Pâinea cu migdale și banane este o rețetă sănătoasă pe care o poți savura la micul dejun și ca gustare. Cu toate acestea, trebuie să moderezi porțiile, astfel încât să nu depășești necesarul caloric.

Pregătirea pâinii cu migdale și banane este foarte simplă și nu necesită prea mult timp. Conține lapte de migdale, ovăz, scorțișoară, nucșoară și alte ingrediente sănătoase care îi conferă o aromă excepțională. Cea mai bună parte? Este mai săracă în calorii decât pâinea tradițională.

De fapt, deoarece vei folosi făină integrală de grâu în loc de făină rafinată, aceasta este o rețetă care oferă cantități semnificative de fibre. Deși ar trebui să o consumi în porții moderate, este o alternativă excelentă pentru micul dejun și gustări. Să vedem cum se prepară!

Ingrediente (pentru 8 porții)

  • 2 căni de ovăz (400 g)
  • 2 căni de făină integrală de grâu (400 g)
  • 1/2 cană de zahăr brun sau înlocuitor de zahăr (100 g)
  • 1 linguriță de praf de copt (2,5 g)
  • 2 linguri de scorțișoară (10 g)
  • 1/2 linguriță de sare (2,5 g)
  • 1/4 cană de chipsuri de ciocolată (50 g)
  • 2 căni de lapte organic de migdale (500 ml)
  • 2 banane strivite
  • 1 ou
  • 1 linguriță de vanilie (5 ml)
  • 3 linguri de margarină topită (45 g)
  • 1/2 cană de migdale sub formă de fulgi (100 g)

Notă: Alege ciocolată cu cel puțin 60% cacao – este mai sănătoasă.

Instrucțiuni

  • Pentru început, preîncălzște cuptorul la 180 °C (350 °F).
  • Apoi, într-un bol adânc, amestecă ovăzul cu făina integrală de grâu, zahărul, praful de copt, scorțișoara, sarea și chipsurile de ciocolată.
  • Separat, într-un alt recipient, pune laptele de migdale, banana, oul și vanilia. Amestecă bine și adaugă margarina. Amestecă din nou.
  • După aceea, adaugă amestecul de ovăz și făină și continuă să amesteci bine.
  • După ce obții un amestec fin, pune-l într-o tavă de chec unsă și tapetată cu făină.
  • Distribuie amestecul bine cu ajutorul unei linguri și, în final, acoperă-l cu migdalele.
  • Coace pâinea timp de 20 până la 25 de minute, până când trece testul scobitorii.
  • Las-o să se răcească și savureaz-o!

Îți place să faci această pâine delicioasă acasă? După cum tocmai ai observat, rețeta se bazează în principal pe o combinație de alimente sănătoase, cu densitate mare de nutrienți. Cu toate acestea, ar trebui să reții faptul că are și grăsimi și carbohidrați, deci ar trebui să o consumi cu moderație.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Singh, B., Singh, J. P., Kaur, A., & Singh, N. (2016). Bioactive compounds in banana and their associated health benefits – A review. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.03.033
  • Kalita S, Khandelwal S, Madan J, Pandya H, Sesikeran B, Krishnaswamy K. Almonds and Cardiovascular Health: A Review. Nutrients. 2018;10(4):468. Published 2018 Apr 11. doi:10.3390/nu10040468
  • Tan SY, Mattes RD. Appetitive, dietary and health effects of almonds consumed with meals or as snacks: a randomized, controlled trial. Eur J Clin Nutr. 2013;67(11):1205–1214. doi:10.1038/ejcn.2013.184
  • Liu Y, Hwang HJ, Ryu H, Lee YS, Kim HS, Park H. The effects of daily intake timing of almond on the body composition and blood lipid profile of healthy adults. Nutr Res Pract. 2017;11(6):479–486. doi:10.4162/nrp.2017.11.6.479

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.