Logo image
Logo image

3 rețete de burrito care îți vor plăcea

4 minute
Vă prezentăm rețeta tradițională de burrito mexican de casă și alte variante care vă vor plăcea!
3 rețete de burrito care îți vor plăcea
Scris de Jose Popoff
Ultima actualizare: 09 august, 2022

Delicioasele rețete de burrito sunt o mâncare tipică din nordul Mexicului. Sunt foarte populare datorită aromei lor rafinate și aspectului în formă de rulou.

Ingredientele sunt rulate într-o tortilla de făină pentru a se păstra calde. Acest lucru ajută și aromele ingredientelor să se amestece. Rezultatul este pur și simplu delicios.

Totuși, trebuie să fim atenți. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică din Mexic, este indicat să fim precauți cu excesul de condimente picante, întrucât acest studiu afirmă că aportul ridicat ar putea fi un factor de risc în dezvoltarea anumitor tipuri de tumori la stomac.

Vă arătăm 3 rețete de burrito de casă delicioase! Sunt foarte ușor de făcut.

3 rețete de burrito mexican de casă

Burrito sunt mâncăruri mexicane ușor de pregătit. Este vorba despre o tortilla de făină de grâu care conține o cantitate mică de carne la grătar și alte ingrediente vegetale scăldate într-un sos picant.

Ingredientele adăugate în burrito pot varia. Mai jos, vă arătăm 3 variante ale acestor burrito de casă, dar puteți modifica ingredientele după bunul plac.

Some figure

 

1. Rețetă tradițională de burrito de casă

Ingrediente

  • 3 roșii (150 g)
  • 2 căței de usturoi (2,5 g)
  • 2 ardei roșii (60 g)
  • 1 ceapă medie (40 g)
  • Sare și piper negru (după gust)
  • Tortilla din făină (după caz)
  • 2 căni de brânză mozzarella (200 g)
  • Ulei de măsline extravirgin (după gust)
  • 1/2 kg de carne tocată (porc, vita sau miel)

Pregătire

  1. Mai întâi, curățați și tăiați ceapa, cățeii de usturoi și roșiile în bucăți mici.
  2. Asezonați carnea tocată după gust.
  3. Apoi, într-o tigaie, puneți un strop de ulei de măsline, ceapa si usturoiul și puțină sare.
  4. Când ceapa s-a rumenit puțin, adăugați roșiile tocate.
  5. Adăugați carnea tocată în tigaie și amestecați-o din când în când până devine aurie.
  6. Apoi, răzuiți sau tăiați brânza în bucăți mici și adăugați-o în tigaie cu restul ingredientelor.
  7. La final, încălziți puțin tortilla pentru a înveli ingredientele. Numărul de tortilla de care aveți nevoie va depinde de dimensiunea rulourilor pe care doriți să le faceți. Un minut (sau mai puțin) în cuptorul cu microunde ar trebui să fie suficient.

Recomandare

La servire, așezați tortilla pe o farfurie și celelalte ingrediente în mai multe recipiente, astfel încât fiecare mesean să își poată pregăti propriul burrito după gust. Desigur, le puteți asambla și înainte de a le servi, după cum preferați.

Recomandăm și: Rețetă de aripioare în sos barbecue

2. Burrito cu pui

În loc de carne tocată, puteți pregăti și burrito și cu bucăți de pui. Rețeta este foarte simplă.

Some figure

 

Ingrediente

  • Sare după gust
  • 1 ceapă (40 g)
  • 1 cățel de usturoi.
  • Sos Tabasco (după gust)
  • 3 bucăți de piept de pui (350 g)
  • Ulei de măsline (după gust)
  • 2 ardei, unul verde și unul roșu (60 g)
  • Tortilla cu făină de grâu
  • 1 conservă de roșii zdrobite (200 ml)

Pregătire

  1. În primul rând, tăiați ceapa, ardeii și usturoiul în bucăți mici.
  2. În al doilea rând, prăjiți ceapa, ardeii și usturoiul într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.
  3. Când legumele sunt pe jumătate gata, tăiați carnea de pui fâșii și adăugați-i în tigaie cu restul ingredientelor.
  4. Apoi, adăugați o jumătate de cutie de roșii zdrobite și Tabasco, împreună cu un strop de sare.
  5. La final, încălziți tortilla în cuptorul cu microunde (sau într-o tigaie).

Încercați și: Platou Paisa: cum se prepară această rețetă columbiană?

3. Burrito de orez

Burrito cu orez sunt puțin diferite de cele tradiționale, dar sunt foarte simplu de preparat.

Some figure

Ingrediente

  • Sare după gust
  • 1 ardei roșu (30 g)
  • 1 roșie medie (40 g)
  • 1/2 ceapă medie (15 g)
  • 1 conservă de ciuperci (250 g)
  • Ulei de măsline virgin (după gust)
  • 1 cană de brânză rasă (250 g)
  • Câteva frunze de salată verde
  • O mână de orez (per porție)
  • Tortilla cu făină de grâu

Pregătire

  1. Mai întâi, gătiți orezul așa cum faceți de obicei.
  2. În al doilea rând, curățați ceapa și tăiați-o fâșii, nu foarte groase.
  3. Spălați apoi frunzele de salată verde, roșia, ardeiul și ciupercile și tăiați-le fâșii subțiri.
  4. Puneți ulei de măsline într-o tigaie și sotați ceapa cu puțină sare.
  5. Când ceapa începe să se rumenească, adăugați roșia, ciupercile și ardeiul și fierbeți totul la foc mic. Amestecați din când în când.
  6. Când preparatul este gata, adăugați fășiile de salată verde.
  7. La final, umpleți tortilla cu orez și restul ingredientelor și rulați-le.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Hernández-Ramírez R. U, López-Carrillo L. Dieta y cáncer gástrico en México y en el mundo. Salud Pública de México. Septiembre-octubre 2014. 56 (5).
  • Carballo, Y. Análisis de contenido proteico en tortillas de harina de trigo adicionada con harina de Lombriz Californiana. Universidad Autónoma Agraria Antonio Narro. 2011.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.