Platou Paisa: cum se prepară această rețetă columbiană?
 

Platou Paisa: cum se prepară această rețetă columbiană?

Vă vom învăța cum să pregătiți platoul Paisa, un preparat de origine columbiană complet din punct de vedere nutrițional. Nu ratați rețeta!
Platou Paisa: cum se prepară această rețetă columbiană?
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Rețeta de platou Paisa este un preparat de origine columbiană complet din punct de vedere nutrițional. Reușește sa ofere multe elemente esențiale, fiind optimă în contextul unei alimentații variate și echilibrate. Vă vom învăța cum să o pregătiți într-un mod simplu.

Înainte de a începe, trebuie menționat faptul că aportul de carne nu este negativ pentru sănătate, așa cum cred mulți. Platoul Paisa are printre ingrediente acest aliment. De fapt, produsele de origine animală tind să se remarce prin densitatea lor nutritivă. Nu numai că sunt o sursă de proteine, ci conțin și minerale de mare importanță pentru organism.

Ingrediente pentru platou Paisa

Vas cu orez

Pentru un platou Paisa minunat, vor fi necesare următoarele ingrediente:

În plus, platoul Paisa este servit cu un sos care are următoarele ingrediente:

  • 200 g ceapă
  • 3 roșii coapte
  • 1 cățel de usturoi
  • Un praf de chimen
  • Sare după gust

 

Instrucțiuni pas cu pas

Puneți fasolea în apă cu o seară înainte. A doua zi, fierbeți orezul alb cu o cantitate dublă de apă. Când lichidul fierbe, adăugați orezul împreună cu o foaie de dafin și gătiți la foc mediu timp de 15 minute. Lăsați să se odihnească cu recipientul acoperit.

Trebuie să continuați cu bananele. Turnați un strop de ulei de măsline extravirgin într-o tigaie și adăugați bananele, decojite și tăiate în jumătate. Scopul este ca ele să se rumenească. Apoi, se scot și se pun la scurs pe un prosop de hârtie.

Este timpul pentru sos. Tocați mărunt ceapa pentru a o prăji în ulei. 4 minute mai târziu, adăugați roșiile tăiate, condimentând totul. Adăugați usturoiul tocat împreună cu chimenul și amestecați totul, gătind încă 2 minute.

Gătiți fasolea. Folosiți o oală sub presiune timp de 30 de minute. Prăjiți carnea împreună cu baconul într-o tigaie. Ulterior, gătiți cele patru ouă.

Asamblați platoul Paisa. Mai întâi se pune orezul într-o parte. Apoi, fasolea și bananele prăjite. Mai târziu, carnea și baconul. Terminați cu ouăle prăjite și avocado feliat. Ca acompaniament, folosiți arepas. Sosul se pune într-un bol.

Beneficiile platoului Paisa

După cum am menționat, platoul Paisa este un preparat foarte dens din punct de vedere nutrițional, capabil să ofere diverse beneficii pentru sănătate. De exemplu, conține o cantitate ridicată de proteine de mare valoare biologică. Aceste elemente sunt necesare pentru a asigura o bună sănătate a mușchilor de-a lungul anilor, potrivit unui studiu publicat în revista Nutrition Research.

Platoul Paisa furnizează acizi grași omega 3, prezenți mai ales în avocado. S-a demonstrat că aceste elemente reduc nivelurile de inflamație din interiorul corpului, ceea ce ajută la prevenirea dezvoltării patologiilor cronice și complexe. Este necesar să consumăm cel puțin 250 mg pe zi.

Ingrediente pentru platou Paisa

 

O mențiune specială trebuie făcută pentru anumiți micronutrienți. Se remarcă zincul, un element prezent în carnea roșie care participă la mai multe reacții fiziologice legate de eficiența sistemului imunitar. Acest lucru este confirmat de cercetările publicate în Nutrients. Menținerea nivelurilor de nutrienți în intervale optime reduce incidența patologiilor infecțioase.

Pregătiți acasă un platou Paisa într-un mod simplu

Pregătirea unui platou Paisa acasă nu este complicată. Oferă un aport optim de nutrienți, deși nu trebuie uitat ca este o opțiune cu o densitate energetică mare. Ar trebui inclus în contextul unei diete echilibrate pentru a evita creșterea în greutate, care poate avea un impact negativ asupra sănătății.

Amintiți-vă că, deși aportul de carne este benefic, prezența peștelui în alimentație nu trebuie neglijată. Produsele de origine marină sunt capabile să contribuie la menținerea homeostaziei datorită conținutului lor de omega 3 și micronutrienți esențiali.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.