Rețete de morcovi glazurați
Rețetele de morcovi glazurați sunt ideale pentru a însoți carnea și peștele. Unii le folosesc alături de paste. Surprindeți-vă familia la următoarea cină și amintiți-vă că aceste rețete sunt și sănătoase datorită proprietăților nutritive ale morcovilor!
Rețetă de morcovi glazurați 1
Aveți nevoie de trei ingrediente pentru o variantă de bază și, în câteva minute, veți avea un preparat delicios.
Ingrediente:
- 1 cană de zahăr
- ½ cană de apă
- 3 morcovi
Preparare:
- Mai întâi, încălziți apa într-o cratiță și adăugați jumătate din zahăr.
- Când clocotește, lăsați focul la minim.
- Curățați morcovii.
- Puneți morcovii în cratiță și lăsați-i să fiarbă 10 minute.
- Apoi, scoateți morcovii și aranjați-i pe o tavă.
- La final, stropiți cu zahărul rămas și ați terminat glazura!
Recomandăm: Rețetă de bruschete cu mozzarella
Rețetă de morcovi glazurați 2
De data aceasta, aveți nevoie de puțin mai multe ingrediente. Rezultatul este la fel de delicios.
Ingrediente:
- ½ kg de morcovi
- 3 căni de apă
- 1 lingură de unt
- 1 praf de sare
- ¼ linguriță de piper alb măcinat
- Cuburi de gheață
- 1 lingură de ulei
- 1 lingură de zahăr
Preparare:
- Mai întâi, curățați morcovii și tăiați-i în felii foarte subțiri.
- Apoi, puneți-i într-o cratiță și turnați apă până sunt acoperiți complet.
- Adăugați 3 lingurițe de sare și fierbeți-i până se înmoaie (câteva minute).
- Luați-i de pe foc și transferați-i într-un recipient cu apă și cuburi de gheață.
- Scurgeți-i și dați-i deoparte.
- Topiți untul în tigaie și adăugați uleiul, morcovii, sarea și piperul.
- Amestecați continuu și adăugați zahărul. Gătiți încă două minute.
- La final, scurgeți excesul de lichid.
Rețetă de morcovi glazurați 3
Dacă aveți nevoie de ceva diferit, această rețetă este specială. În 35 de minute, veți avea o garnitură perfectă pentru carne sau pește, care va plăcea tuturor.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 4 morcovi mari
- 1 cană și jumătate de supă de legume
- 1 și 1/2 linguri de ghimbir tocat
- 3 căței de usturoi
- 3 linguri de zahăr brun
- 2 picături de Tabasco
- 3 linguri de unt
- 2 linguri de oțet balsamic
- Piper negru măcinat și sare după gust
Preparare:
- Mai întâi, curățați morcovii și tăiați-i bastonașe.
- Tăiați mărunt cățeii de usturoi.
- Apoi, într-o tigaie cu puțin ulei, prăjiți usturoiul cu morcovii.
- Turnați supa de legume și așteptați să dea în clocot.
- Adăugați ghimbirul, mierea, zahărul, oțetul și Tabasco.
- Fierbeți apoi la foc mic timp de 15 minute.
- Când supa devine sirop și morcovii sunt fragezi, opriți focul.
- La final, se servesc fierbinți ca garnitură.
Recomandăm: Rețetă de salată Waldorf foarte ușor de făcut
Rețetă de morcovi glazurați 4
Aceasta ultimă rețetă are și muștar Dijon, așa că veți obține un preparat delicios pentru întreaga familie. În 20 de minute, veți avea 6 porții de garnitură pentru orice meniu.
Ingrediente:
- 2 căni de morcovi decojiți și tăiați felii
- 2 linguri de miere
- 1 lingură de ulei de măsline
- 3 linguri de muștar Dijon
- 1 lingură de pătrunjel tocat
- Sare și piper după gust
Preparare:
- Mai întâi, încălziți apa într-o cratiță și gătiți morcovii deja tăiați cu puțină sare.
- Fierbeți-i la foc mic timp de 15 minute (până se înmoaie).
- Apoi, strecurați morcovii.
- Într-un castron mediu, amestecați mierea cu uleiul de măsline, muștarul, pătrunjelul tocat, sarea și piperul.
- Adăugați morcovii calzi și amestecați.
- Veți obține morcovi cu o glazură delicioasă pe care îi puteți mânca, de exemplu, cu o friptură sau o porție de carne.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Punja Z.K., Jayaraj J., Wally O. (2007) Carrot. In: Pua EC., Davey M.R. (eds) Transgenic Crops IV. Biotechnology in Agriculture and Forestry, vol 59. Springer, Berlin, Heidelberg. https://link.springer.com/chapter/10.1007%2F978-3-540-36752-9_15#citeas
- Sun, T., Simon, P. W., & Tanumihardjo, S. A. (2009). Antioxidant phytochemicals and antioxidant capacity of biofortified carrots (Daucus carota L.) of various colors. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://pubs.acs.org/doi/10.1021/jf9001044
- Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot-A review. Journal of Food Science and Technology. https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs13197-011-0310-7
- Berrougui, H., Ikhlef, S., & Khalil, A. (2015). Extra virgin olive oil polyphenols promote cholesterol efflux and improve HDL functionality. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2015. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4606102/
- Kafi, R., Kwak, H.S.R., Schumacher, W.E., Cho, S., Hanft, V.N., Hamilton, T.A., King, A.L., Neal, J.D., Varani, J., Fisher, G.J., et al. (2007). Improvement of naturally aged skin with vitamin A (Retinol). Archives of Dermatology 143, 606–612. https://jamanetwork.com/journals/jamadermatology/article-abstract/412795
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.