Rețetă pentru a face supă de taco acasă
 

Rețetă pentru a face supă de taco acasă

Vă vom învăța cum să pregătiți supa de taco într-un mod simplu. Este o opțiune pentru lunile reci, care garantează un aport nutrițional complet și optim.
Rețetă pentru a face supă de taco acasă
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Rețeta de supă de taco este foarte densă din punct de vedere nutrițional. De fapt, conține multe elemente esențiale pentru sănătate. Desigur, pentru prepararea sa sunt necesare multe ingrediente. În plus, are caracteristici organoleptice excelente și este foarte apreciată în anumite părți ale lumii.

Înainte de a începe, rețineți că includerea în dietă a mâncărurilor calde este foarte indicată în lunile reci, deoarece reușesc să genereze o senzație de liniște. Cu toate acestea, nu trebuie consumate la o temperatură prea ridicată, deoarece ar putea fi agresive cu pereții tubului digestiv.

Ingrediente pentru supă de taco

Pentru a pregăti o supă de taco gustoasă acasă veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1 cană de supă de pui sau de vită
 • 50 g de carne de vită tocată
 • 1/4 cană de ceapă verde tăiată cubulețe
 • 3/4 cană de Daisy Cream
 • 1 conservă de fasole neagră scursă
 • 1 cană de boabe de porumb congelate
 • 2 căni de amestec congelat de ceapă și ardei
 • 1/2 cană de brânză cheddar rasă
 • 3/4 cană de sos taco
 • 1 cutie de roșii coapte
 • 1/2 roșie medie tocată
Bol cu supă de taco

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Pregătirea supei de taco nu este complicată. Gătiți carnea de vită într-o cratiță antiaderentă timp de aproximativ 5 minute la foc mare, până se rumenește. Puteți folosi un strop de ulei de măsline extravirgin pentru a ușura procesul.
 2. După acest interval de timp, adăugați fasolea neagră, roșiile, boabele de porumb, ardeiul gras, ceapa și supa de pui.
 3. Gătiți încă 7-10 minute, până când legumele sunt foarte fragede.
 4. Apoi, puteți servi supa, deși înainte de a face acest lucru este recomandat să o asezonați cu o linguriță de Crema de Margarete, brânză rasa, ceapa mexicană și roșii tocate.

Amintiți-vă că acest preparat se păstrează bine la rece. Se poate păstra în frigider pentru câteva zile, ceea ce îi va prelungi termenul de valabilitate. Își va păstra caracteristicile nutritive și organoleptice.

Beneficiile supei de taco

Includerea supei de taco în contextul unei diete variate și echilibrate poate genera o serie de beneficii pentru sănătate pe care urmează să le enumerăm. Rețineți că, pentru a le experimenta, va fi crucial să vă asigurați că nu există deficiențe de nutrienți esențiali în organism. În caz contrar, fiziologia ar putea fi modificată.

Îmbunătățește funcția musculară

Supa de taco este capabilă să furnizeze proteine cu mare valoare biologică. Acești nutrienți au toți aminoacizii esențiali și un scor bun în ceea ce privește digestibilitatea.

Aminoacizii sunt nutrienți esențiali pentru menținerea sănătății musculare de-a lungul anilor, indiferent dacă faceți mișcare sau duceți o viață mai sedentară.

Castroane cu supă de taco

Potrivit cercetărilor publicate în revista BioMed Research International, proteinele sunt esențiale pentru a preveni patologiile asociate cu masa slabă, cum ar fi sarcopenia.

Previne dezvoltarea patologiilor cronice

Roșia conținută în supa de taco este o sursă de flavonoide cu capacitate antioxidantă. Se remarcă licopenul. Acest compus s-a dovedit a fi benefic pentru sănătatea cardiovasculară, deoarece ajută la prevenirea proceselor precum ateroscleroza sau atacul de cord.

Din acest motiv, este oportună introducerea roșiei în rutinele alimentare pentru a îmbunătăți sănătatea. De asemenea, rețineți că antioxidanții ajută la neutralizarea formării radicalilor liberi. Când radicalii liberi se acumulează în țesuturi, aceștia pot genera mutații sau ineficiențe în fiziologia umană, care pot duce în cele din urmă la apariția diferitelor boli.

Asigură hidratarea

Una dintre caracteristicile oricărei supe este conținutul de lichid și electroliți. Ambele elemente favorizează hidratarea și previn problemele de sănătate acute și grave. Pierderea de apă ar putea însemna o scădere mare a performanței fizice, așa cum arată cercetările publicate în revista Sports Medicine.

Pentru o bună hidratare, nu trebuie să bem doar apă, ci trebuie să consumăm și supe.

Îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar

Atât ardeii, cât și roșiile furnizează vitamina C în cantități semnificative, un element cheie pentru ca sistemul imunitar să funcționeze optim.

Menținerea nivelurilor sale în intervale adecvate reduce riscul de a contracta boli infecțioase, precum și severitatea simptomelor. Pentru aceasta, consumul zilnic de legume este crucial.

Faceți supă de taco acasă

După cum ați văzut, nu este foarte complicat să pregătiți acasă supa de taco. Trebuie doar să aveți ingredientele potrivite. În aproximativ 15-20 de minute, veți obține un rezultat foarte gustos și dens, potrivit pentru aproape orice dietă.

Amintiți-vă că este necesar să adoptați diete varietate și echilibrate. În caz contrar, pot apărea deficite nutriționale. Acestea pot duce la dezvoltarea unor patologii cronice și complexe pe termen mediu și lung. Prin urmare, nu uitați să combinați bunele obiceiuri alimentare cu practicarea exercițiilor fizice în mod regulat.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Martone, A. M., Marzetti, E., Calvani, R., Picca, A., Tosato, M., Santoro, L., Di Giorgio, A., Nesci, A., Sisto, A., Santoliquido, A., & Landi, F. (2017). Exercise and Protein Intake: A Synergistic Approach against Sarcopenia. BioMed research international2017, 2672435. https://doi.org/10.1155/2017/2672435
 • Cheng, H. M., Koutsidis, G., Lodge, J. K., Ashor, A., Siervo, M., & Lara, J. (2017). Tomato and lycopene supplementation and cardiovascular risk factors: A systematic review and meta-analysis. Atherosclerosis257, 100–108. https://doi.org/10.1016/j.atherosclerosis.2017.01.009
 • James, L. J., Funnell, M. P., James, R. M., & Mears, S. A. (2019). Does Hypohydration Really Impair Endurance Performance? Methodological Considerations for Interpreting Hydration Research. Sports medicine (Auckland, N.Z.)49(Suppl 2), 103–114. https://doi.org/10.1007/s40279-019-01188-5

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.