Rețetă de salată Waldorf foarte ușor de făcut
 

Rețetă de salată Waldorf foarte ușor de făcut

Ce se află în spatele minunatei și fabuloasei salate Waldorf? Există numeroase povești despre originea sa. Mai jos, vei găsi tot ce ai nevoie pentru a obține un rezultat delicios acasă!
Rețetă de salată Waldorf foarte ușor de făcut

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Dacă ați ajuns pe această pagină, înseamnă că vă pasionează rețelele delicioase și rafinate. Pregătirea salatei Waldorf este o provocare fascinantă. Descoperiți o rețetă de salată Waldorf foarte ușor de făcut! În acest articol, vă explicăm originea acestei rețete și cum să o pregătiți pas cu pas.

Salata Waldorf

Peisaj din New York

Pentru a vorbi despre ce este delicioasa salată Waldorf, este necesar să mergem la sfârșitul secolului al XIX-lea în New York City. Astfel, veți putea înțelege de unde vine și de ce are un nume atât de elegant.

La sfârșitul anului 1800, salata era alcătuită din următoarele ingrediente: mere acrișoare, nuci, varză albă, salată verde, smântână și stafide sau brânză albastră.

De-a lungul timpului, salata Waldorf a căpătat mult prestigiu. Hotelul unde a fost creată a devenit unul dintre cele mai căutate și rafinate hoteluri din lume: actualul Waldorf-Astoria.

O rețetă originală și o variantă actuală

Este foarte important să aveți în vedere că, pentru această mică adaptare, vom schimba puțin rețeta publicată acum mai bine de o sută de ani. Astăzi, salata se servește altfel.

Ca să nu aveți îndoieli, vă vom oferi ambele rețete: versiunea originală și una adaptată vremurilor moderne. Urmați instrucțiunile și, dacă ratați un pas, întoarceți-vă și repetați corect procedurile.

Aflați cum să pregătiți uimitoarea salată Waldorf!

Bol cu salată Waldorf

Salată Waldorf originală (1893)

După cum v-am spus anterior, originea acestui preparat este foarte veche. Puține rețete păstrează încă vigoarea și faima cu care se laudă aceasta.

Ingrediente

  • 2¼ căni de țelină albă (250 g)
  • 2 mere roșii
  • 1 pară
  • 2 linguri de nuci decojite (30 g)
  • 2 linguri de pătrunjel tocat (30 g)
  • 1 lingură de miere (25 g)
  • 1 lingură de coaja de lămâie (15 g)
  • 3 linguri de smântână (45 ml)
  • 2 linguri de suc de lămâie (30 ml)

Pregătire

  • Începeți prin a spăla și a separa tulpina de țelină de restul plantei.
  • Stropiți foarte bine cu zeamă de lămâie.
  • Așteptați 2 minute pentru a căpăta aroma sucului.
  • Tăiați merele și perele în felii subțiri.
  • Adăugați feliile de fructe peste țelină și amestecați puțin. Dacă doriți, o puteți face cu mâinile.
  • Adăugați lingurile de pătrunjel în amestecul de țelină și fructe.
  • Procedați la fel cu nucile și lingura de miere.
  • Adăugați smântâna și amestecați totul.
  • La final, serviți o gustoasă salată Waldorf!

Rețetă adaptată

Farfurie cu salată Waldorf

Ingrediente

  • 1 cană de maioneză (235 g)
  • 2 linguri de zahăr (30 g)
  • 3 linguri de suc de lămâie (45 ml)
  • 1 praf de sare
  • 4 mere mici roșii
  • 2 tulpini medii de țelină cu frunze
  • 1 cană de nuci (150 g)

Pregătire

  • Începeți prin a spăla foarte bine tulpinile de țelină. Nu scăpați de frunze, căci le veți folosi la sfârșitul rețetei.
  • Tăiați mărunt țelina.
  • Apoi, tăiați merele cubulețe și turnați zeamă de lămâie peste ele pentru a preveni oxidarea.
  • Tăiați și nucile la o dimensiune potrivită.
  • Amestecați restul de suc de lămâie cu maioneza, sarea și zahărul. Trebuie să rezulte un dressing consistent.
  • Combinați toate ingredientele într-un bol și adăugați dressing-ul pe care tocmai l-ați făcut. Puneți salata în frigider pentru 40 de minute înainte de a o servi și decorați-o cu frunze de țelină.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.