Selenit mineral: caracteristici, utilizări și dovezi
Selenitul mineral este transparent, deși există și versiuni în culorile gri, alb și auriu. Face parte din grupul cunoscut sub numele de cristale vindecătoare. Aruncând o privire înapoi în istorie, merită să descoperiți practicile care datează de la vechii egipteni. Și cultura budistă a chakrelor folosește selenitul mineral.
Puterea sa de a respinge energia negativă este reală? Citiți acest articol și aflați totul despre selenitul mineral!
Originea selenitului
Este necesar să întoarcem ceasul înapoi în vremea grecilor antici pentru a înțelege începuturile selenitului. Ei au fost cei care i-au dat numele. În limba lor, reprezintă luna, ca simbol clar al admirației pentru frumusețea și importanța pe care o are acest satelit natural.
În ceea ce privește compoziția sa, selenitul este o variație a gipsului. Se formează în urma unor procese biochimice care au loc adânc în peșteri. Acolo interacționează alte elemente, cum ar fi calciul, oxigenul și sulful. În consecință, se obține un model chimic de sulfat de sodiu dihidrat (CaSO4-2H2O).
Există 3 tipuri de selenit:
- Coloană de satin: este colorant. Este mult mai fibros și delicat.
- Trandafir de deșert: predomină culoarea nisipului și se remarcă prin siluetă, deoarece seamănă cu un grup de frunze dispuse circular. Fiecare element este la aceeași înălțime.
- Floare de gips: are formă de ace, cu o textura asemănătoare solzilor de peste.
Citiți și: Ce este terapia Gestalt?
Beneficii atribuite vindecării cu cristale
După cum am menționat deja, pentru unii oameni, selenitul are proprietăți care contribuie la bunăstare. Este folosit în terapii reflexive, religioase și non-religioase. Împărtășim câteva dintre beneficiile care îi sunt atribuite în următoarea listă, deși trebuie să clarificăm faptul că niciunul dintre ele nu a fost demonstrat prin studii științifice:
- Suprimă energia dăunătoare: energia negativă este transformată în lumină albă curată. În acest caz, selenitul este plasat în puncte specifice ale corpului.
- Armonizează echilibrul fizic și mintal: transformă coșmarurile și angoasa în calm și bucurie. Promovând curățarea aurei, întărește memoria, precum și capacitatea de a ne reaminti situații importante.
- Atribute calmante: duce la activarea chakrelor superioare. Prin urmare, este considerat o alternativă eficientă pentru calmarea sufletească.
- Susține munca în echipă: fără îndoială, atunci când ajungem la un anumit nivel de bunăstare, începe o schimbare în toate mediile în care operăm.
Dovezi cu privire la cristalele vindecătoare și selenitul mineral
Practica vindecării cu cristale are tot mai mulți adepți. Adevărul este că există din ce în ce mai multe locuri care efectuează aceste procese, cum ar fi spa-uri, clinici și cabinete de medicină alternativă.
Există dovezi științifice care să susțină presupusele beneficii ale selenitului?
Efectul placebo
Deși nu există argumente științifice solide care să garanteze vindecarea bolilor cu selenit, efectul placebo intră în joc ca un catalizator pentru nevoile noastre. Adică, dacă o persoană urmează o terapie cu acest mineral convinsă că va funcționa, cel mai probabil va observa o îmbunătățire.
În acest sens, există studii care leagă ameliorarea patologiilor cu efectul placebo experimentat de cei care practică diferite terapii. Nu există nicio îndoială că mintea și modul în care suntem dispuși să adoptăm aceste abordări determină rezultatele. Cu cât există mai multă siguranță, cu atât efectele pozitive sunt mai mari.
Rezultate reale?
Cu toate acestea, unii utilizatori de cristale susțin că îmbunătățirea nu se referă la ceva ce se află în imaginație, ci la procese biologice reale. Acestui mineral i se atribuie caracteristici terapeutice specifice.
Se spune, de exemplu, că nuanțele de la roșu la violet sunt asociate cu cele 7 puncte ale chakrelor principale ale corpului. Claritatea mintală este furnizată de topazul galben.
Deși selenitul ca mineral și ca ion a fost studiat, experimentele au fost efectuate in vitro pentru a acționa la nivel chimic asupra celulelor. Acest lucru nu se întâmplă atunci când se folosește sticla macroscopică pe corpul uman sau chiar la distanță.
În cadrul tratamentelor termice cu ape calde și roci, selenitul este foarte important. Acționează asupra celulelor la un nivel pe care ochii umani nu îl percep. Cristalul eliberează particule care ajung în mod eficient la procesele metabolice.
Citiți și: Terapia de grup, în ce constă?
Selenitul mineral ca terapie complementară
Prezența selenitului în terapiile complementare este din ce în ce mai populară. A devenit un element suplimentar în medicina alternativă. Susținătorii săi spun că ne ajută să obținem seninătate și claritate mintală.
Acum că știți puțin mai multe despre selenit, dacă decideți să-l încercați, consultați mai întâi un profesionist în domeniul sănătății. Nu ignorați nicio terapie prescrisă de medic. Întrebați-l dacă puteți folosi cristalele fără a afecta tratamentul obișnuit.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Salatino A. La sabiduría de los cristales. 1. ° ed. Buenos Aires: Editorial Kier; 2006.
- Zion, Sean R., and Alia J. Crum. “Mindsets matter: a new framework for harnessing the placebo effect in modern medicine.” International review of neurobiology 138 (2018): 137-160.
- Marinković, Slobodanka, Aleksandra Kostić-Pulek, and Mirjana Đuričić. “The products of selenite hydrothermal treatment in lithium chloride solutions.” Journal of the Serbian Chemical Society 65.4 (2000): 265-274.
- Torres L, Herp B, Roselló J. Piedras y minerales curativos. Barcelona: Reebok Ediciones; 2019.
- Griziotti T. Cristaloterapia. Estados Unidos: Editorial De Vecchi; 2019.
- Uskoković, Vuk, Maheshwar Adiraj Iyer, and Victoria M. Wu. “One ion to rule them all: the combined antibacterial, osteoinductive and anticancer properties of selenite-incorporated hydroxyapatite.” Journal of Materials Chemistry B 5.7 (2017): 1430-1445.