6 sfaturi pentru a stimula punctul G la femei
 

6 sfaturi pentru a stimula punctul G la femei

A învăța să stimulezi punctul G la femei este cheia pentru a ajunge la orgasm. Faptul că femeia este relaxată în timpul actului sexual este secretul pentru atingerea orgasmului.
6 sfaturi pentru a stimula punctul G la femei

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

A stimula corect punctul G la femei a fost un mister mulți ani. De fapt, chiar și astăzi este un subiect controversat printre experții în sex, întrucât nu toată lumea îi recunoaște existența. Indiferent că este sau nu un mit, este interesant să-l cauți cu scopul de a explora diverse forme de plăcere.

Pentru aceasta, există trucuri și tehnici care îi permit să fie stimulat. În continuare, vrem să vă împărtășim 6 sfaturi pentru a stimula punctul G la femei. Nu le ratați!

Punctul G

Se spune că punctul G al femeii este o zonă ultrasensibilă care se află pe peretele frontal al vaginului, la aproximativ 5 cm de intrare. Este una dintre cele mai importante zone erogene. Stimularea sa, așa cum se explică într-un articol publicat de Jurnalul de terapie sexuală și maritală , este capabilă să provoace o excitare puternică.

Femeie excitată întinsă pe spate

Este ușor de găsit atunci când femeia este excitată, deoarece glandele din zonă se umflă și capătă o textură aspră, asemănătoare unei mure.

Sfaturi pentru a stimula punctul G la femei și a face sex de calitate

1. Localizați punctul G

Pentru a începe, este esențial să localizați corect punctul G. Rețineți că este situat pe peretele anterior al vaginului, în spatele osului pubian. Totuși, o investigație publicată în 2010 de The Journal of Sexual Medicine explică că, în funcție de fiecare persoană, poate fi „la jumătatea distanței” dintre intrare și anus sau chiar lângă anus.

  • Pentru a-l găsi, introduceți degetul în vagin și urcați aproximativ 4 sau 5 centimetri. După ce localizați o zonă mai aspră, începeți această experiență.
  • Atingerea zonei poate genera dorința de a urina și o întărire din cauza fluxului sanguin.

2. Stimulați clitorisul

Sensibilitatea punctului G este mai mare atunci când clitorisul este stimulat primul. De fapt, atunci când este greu de găsit, acest tip de excitare prealabilă poate facilita depistarea lui.

  • Mișcările lente, circulare cu degetul sau cu limba pot fi suficiente pentru a crește sensibilitatea acestei zone. Ideal este să-l masați până când excitarea este vizibilă.

3. Mișcați degetele

Mișcarea degetelor pe punctul G este decisivă pentru a declanșa plăcerea. Deși presiunea constantă este inconfortabilă, atingerile intermitente sunt incitante.

Semn care te cheamă

Cel mai bun mod de stimulare este prin imitarea gestului „vino aici”. Prin ondularea și extinderea degetelor în ritmuri diferite, sensibilitatea zonei crește dramatic.

4. Încercați poziții diferite pentru a stimula punctul G la femei

Unii pot prefera să înceapă experiența cu poziția clasică pe spate. Totuși, pentru a crește plăcerea, există poziții mai bune care permit un acces mai precis în zonă.

  • Una dintre pozițiile recomandate este poziția în patru labe. Partenerul poate lucra din spate, ajungând cu ușurință în zona anterioară a vaginului.
  • O altă poziție interesantă este fluturele. Femeia stă pe marginea patului sau pe o suprafață fermă în timp ce partenerul face treaba din picioare.

Desigur, pe lângă pozițiile sugerate, vă sfătuim pe amândoi să experimentați până le găsiți pe cele pe care le considerați mai confortabile și eficiente. Există varietate!

5. Folosiți o jucărie sexuală

După cum ați văzut, este posibil să stimulați punctul G cu degetele sau cu penisul erect.

Sfaturi pentru a stimula punctul G la femei cu un dildo

 

Exista însă jucării sexuale a căror forma este ideală pentru a spori plăcerea în această zonă.

  • Alegeți acele vibratoare cu capete curbate și texturi neregulate.
  • De asemenea, folosiți vibratoare care oferă stimulare dublă: punctul G și clitoris.

Citiți și: Ce este un dildo?

6. Apăsați ușor

Există femei care simt mai multă plăcere atunci când punctul G este apăsat și nu masat. Exersați și comunicați.

  • Ținând cont de faptul că zona este înconjurată de terminații nervoase, presiunea trebuie să fie blândă, astfel încât să nu provoace durere.
  • Se poate face cu unul sau două degete.
  • Dacă este incomod, cel mai bine este să încercați masajul sau atingerea blândă.
  • Puteți îmbunătăți experiența prin stimularea clitorisului cu limba.

A nu se confunda cu nevoia de a urina

Experiențele legate de stimularea punctului G pot varia de la femeie la femeie. În orice caz, este important ca femeia să fie relaxată.

Obsesia de a găsi punctul G poate genera un efect contrar plăcerii. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Florida indică faptul că la un moment dat poate apărea o senzație similară cu dorința de a urina. În acest moment, femeia poate fi aproape de a avea o ejaculare feminină. Recomandăm golirea vezicii urinare înainte de a începe partida sexuală.

S-ar putea să te intereseze...
Ce este squirting-ul și cum să-l obții?
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Ce este squirting-ul și cum să-l obții?

Squiting-ul este eliberarea unui lichid în urma unei plăceri maxime la femei. Află mai multe în acest articol despre ce este squirting-ul și cum se...


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Almte, H. y Hoch, Z. (2008). El “punto g” y la “eyaculación femenina”: una valoración actual. Revista de terapia sexual y marital, 12 (3), 211–220. https://doi.org/10.1080/00926238608415407
  • Darling, CA, Davidson, JK, Sr. y Conway-Welch, C. (1990). Eyaculación femenina: orígenes percibidos, la mancha / área de Grafenberg y la capacidad de respuesta sexual. Archives of Sexual Behavior, 19 (1), 29–47. https://doi.org/10.1007/bf01541824
  • Jannini, EA, Whipple, B., Kingsberg, SA, Buisson, O., Foldès, P. y Vardi, Y. (2010). ¿Quién le teme al punto G? The Journal of Sexual Medicine, 7 (1), 25–34. https://doi.org/10.1111/j.1743-6109.2009.01613.x
  • Kilchevsky, A., Vardi, Y., Lowenstein, L. y Gruenwald, I. (2012). ¿Es el punto G femenino realmente una entidad anatómica distinta? The Journal of Sexual Medicine, 9 (3), 719–726. https://doi.org/10.1111/j.1743-6109.2011.02623.x

Conținutul acestei publicații are scop pur informativ. În niciun moment nu ar trebui să faciliteze sau să înlocuiască diagnosticele, tratamentele sau recomandările oferite de către un specialist. Consultă un specialist de încredere dacă ai îndoieli și cere acordul acestuia înainte de a începe orice procedură.