Ce este un dildo?
 

Ce este un dildo?

Folosirea dildourilor și a altor jucării sexuale este la ordinea zilei și tot mai mulți oameni le folosesc pentru a obține plăcere.
Ce este un dildo?
Isbelia Esther Farías López

Scris și verificat de filozoful Isbelia Esther Farías López.

Ultima actualizare: 26 mai, 2022

La intrarea în lumea jucăriilor erotice, este posibil să existe anumite îndoieli când vine vorba de a le distinge după denumire. Este normal ca oamenii să se întrebe ce este un dildo și dacă este același lucru cu vibratorul?

Fiecare jucărie are o serie de caracteristici și, deși este adevărat că există asemănări, asta nu înseamnă ca sunt exact același produs. Nu sunt toate realizate din aceleași materiale sau folosite în același scop.

Ce este un dildo?

Un dildo este o jucărie sexuală care poate fi folosită în timpul actului sexual sau pentru masturbare. Utilizatorul este cel care stabilește intensitatea pe care și-o dorește, întrucât dildoul clasic nu are capacitate de vibrare.

Femeie care știe ce este un dildo

 

La fel ca în cazul tuturor articolelor legate de plăcerea sexuală, există dildouri din diferite materiale. Ideal este să fie hipoalergenice pentru a evita problemele.

De obicei, dildourile au formă de penis și diferite dimensiuni, circumferințe și lungimi. Unele au forme diferite la capete, pentru a fi folosite în vagin sau anus.

Care este diferența dintre vibrator și dildo?

Dacă vorbim despre dildourile tradiționale, acestea nu vibrează. Există totuși elemente pe piață care pot fi folosite și ca vibratoare.

Un vibrator nu este întotdeauna menit să fie introdus pentru stimularea vaginală sau anală. Există, de exemplu, mici vibratoare care funcționează doar pe clitoris. În plus, există și alte vibratoare care sunt folosite pentru a masa diferite părți ale corpului. Variază în dimensiune, texturi și culori.

Sfaturi pentru a alege un dildo în funcție de preferințe

  • Identifică ce fel de experiență cauți. Poți alege între o jucărie care servește la penetrare sau doar vibrează.
  • Formă și dimensiune. Alege ceea ce îți provoacă cea mai mare plăcere și vezi dacă încape în geanta de călătorie.
  • Materiale. Este important să acorzi atenție calității materialelor din care este realizată jucăria sexuală. Trebuie să nu conțină chimicale și să nu provoace alergii.
  • REÎNCĂRCARE. Nu toate dispozitivele funcționează cu același tip de baterie.

Cele mai comune tipuri de dildo

În prezent, varietatea ofertei este impresionantă. În general, dildourile pot fi împărțite în următoarele grupuri:

1. Dildouri realiste

Sunt o replică aproape exactă a unui penis real. Poți vedea glandul, venele și terminațiile nervoase. În unele magazine, se fac dildouri personalizate, care simulează acel penis ideal.

2 Dildouri simple

Au aceeași formă, dar fără detalii care să le personalizeze, cum ar fi culorile sau texturile. Sunt foarte ușor de obținut și sunt cele mai ieftine. Sunt ideale pentru începători.

3. Dildouri duble

Sunt mai lungi decât cele simple și au două capete egale. Se recomandă utilizarea în cuplu, deoarece ambele capete se pot folosi în același timp. În relațiile lesbiene, este un joc folosit pe scară largă în dormitor.

4. Dildouri pentru „punctul G”

Multe femei visează să stimuleze „punctul G”, în ciuda controverselor legate de existența acestuia. Acest lucru nu este întotdeauna ușor de realizat folosind doar mâinile.

Uneori, este necesar să te ajuți cu dildoul. Vârful său are o curbură care contribuie la stimularea și căutarea acestei zone erogene.

5. Dildouri anale

Sunt mai fine și unele mărci au vârful ușor înclinat. Nu este necesar să fie introduse complet în anus. Acest lucru ar prezenta un risc mare.

Dildoul anal are avantajul de a putea fi folosit și pentru vagin. Invers nu este cazul. Nu uita de această diferență pentru a evita problemele de sănătate sau rănile.

Alte dildouri

Sunt extensii folosite în timpul actului sexual. Dacă te bucuri de beneficiile masturbării, există dildouri de pus pe degete.

Pentru bărbații care cred că penisul lor este prea mic, dildourile pot fi atașate peste organ. Femeile vor experimenta o întâlnire sexuală diferită.

Deoarece sexul oral nu este exclus, dildourile care sunt atașate de bărbie există deja în magazine.

Vibrator mov

De cât timp există dildoul?

Se spune că dildourile sunt, din punct de vedere istoric, cele mai vechi articole sexuale. Unii cred că imaginile găsite sunt simple sculpturi, dar utilizarea lor ca jucărie sexuală nu este exclusă.

Aceste jucării sexuale au evoluat odată cu oamenii și cu dezmințirea miturilor despre sex. Ofertele au prosperat atât de mult, încât astăzi este foarte greu să alegi un singur tip de dildo.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Macey K, Gregory A, Nunns D, das Nair R. Women’s experiences of using vaginal trainers (dilators) to treat vaginal penetration difficulties diagnosed as vaginismus: a qualitative interview study. BMC Womens Health. 2015 Jun 20;15:49.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.