Stimulați punctul G la bărbați: ce ar trebui să știți
 

Stimulați punctul G la bărbați: ce ar trebui să știți

Stimularea punctului G la bărbați poate declanșa senzații și orgasme de neegalat. Este necesar să lăsăm prejudecățile deoparte!
Stimulați punctul G la bărbați: ce ar trebui să știți

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

În ultimii ani, pare să existe o schimbare în modul în care este comunicată sexualitatea. De fapt, este tratată mai deschis. În ciuda acestui fapt, există multe tabuuri și mituri cu privire la punctul G la bărbați, numit și punct H sau punct P.

Machismul, predominant în societate, a împiedicat bărbații să descopere plăcerea supremă. Teama de a-și pierde „masculinitatea” sau de ceva „neigienic” continuă să fie un obstacol în calea bucuriei lor.

Mulți încă se îndoiesc de existența acestei zone erogene și refuză să creadă că poate fi stimulată în cuplu fără ca acest lucru să fie sinonim cu devierea sexualității acestora. Cu toate acestea, unii lasă deoparte prejudecățile și sunt interesați de subiect.

Ce ar trebui să știm despre stimularea punctului G la bărbați? Cum să facem experiența și mai satisfăcătoare?

Punctul G la bărbați: unde se află?

Pentru a te bucura de împlinire sexuală în cuplu, este convenabil să știi în ce zonă se află punctul G la bărbați. Din motive evidente, există diferențe anatomice mari dacă îl comparăm cu punctul G al femeilor.

Punctul G masculin este de fapt glanda prostatică, un organ fibros situat în interiorul rectului, la aproximativ 5 centimetri de anus, orientată în față. Este o zonă în care există multe terminații nervoase; prin urmare, este foarte sensibilă și erogenă.

Se poate accesa prin anus, introducând cu grijă un deget. Odată ce sfincterul anal este traversat, se ajunge la rect. În această zonă, adâncă de câțiva centimetri, este o umflătură de 1 centimetru: prostata.

Unde este punctul G la bărbați

Ce este prostata?

Experții de la WebMD subliniază faptul că prostata este o glandă în formă de nucă care face parte din sistemul reproducător masculin. Funcția sa principală este de a ajuta la secreția materialului seminal. Este situată sub vezica urinară, aproape în fața rectului.

Glanda tinde să crească odată cu vârsta și poate avea diverse probleme, cum ar fi prostatita, prostată mărită și chiar cancerul. Pipăirea punctului G la bărbați ar putea ajuta la detectarea anomaliilor; prin urmare, este considerată o măsură preventivă.

Cum să stimulezi punctul G la bărbați?

Subiectul stimulării punctului G la bărbați poate provoca multe îndoieli. În timp ce unele femei se tem că partenerii lor vor refuza să exploreze această zonă, altele se tem că ar putea cauza răni din cauza lipsei de lubrifiere.

În primul rând, este necesar ca ambii parteneri să fie de acord să facă acest lucru. Ca femeie, este important să afirmi că situația este complet normală și că nu afectează masculinitatea.

Desigur, cel mai bine este să respecți deciziile sexuale ale celuilalt, pentru că este inutil să forțezi situația. Dacă partenerul decide să meargă mai departe, este bine să știi ce să faci.

Sex oral

Femeie cu acadea în gură

 

Practicarea sexului oral înainte de a ajunge la punctul G la bărbați este o modalitate excelentă de relaxare. Astfel, în timp ce bărbatul se bucură de plăcerea generată în față, femeia poate începe să-i atingă ușor spatele.

Pont:

 • Masează ușor perineul, adică partea de piele dintre anus și testicule. Această zonă este foarte sensibilă și poate pregăti partenerul înainte de a-i stimula punctul G.

Lubrifiant

Bărbații, ca și femeile, au nevoie să-și relaxeze sfincterul anal pentru a facilita penetrarea. Din acest motiv, înainte de a introduce degetul în zonă, este esențial să-l ungi bine cu un produs adecvat.

Pont:

 • Mișcă-ți degetul în jurul anusului și aplică lubrifiantul printr-un masaj ușor pentru o excitare mai mare.

Punctul G la bărbați: cum îl găsești?

Femeie care știe unde este punctul G la bărbați

Odată ce zona este lubrifiată corespunzător, este timpul să introduci degetul pentru a stimula punctul G. Cu toate acestea, mai întâi trebuie să-l localizezi. Se simte ca o mică „nucă”, cu o textură ușor aspră.

Pont:

 • Poți stimula punctul G mișcând ușor degetul și imitând gestul „vino aici”. Freacă zona în ritmuri diferite.

Jucării sexuale

Există multe jucării sexuale care pot ajuta la îmbunătățirea experienței prin stimularea punctului G. Partenerul trebuie să fie pregătit pentru acest tip de experiență.

Câteva opțiuni distractive sunt:

 • Bile anale
 • Dopuri anale
 • Stimulatoare anale
 • Dispozitive pentru masajul prostatei

Alte zone erogene la bărbați

Există și alte zone erogene pe care le poți stimula înainte, în timpul sau după atingerea punctului G la bărbați. Acestea sunt:

 • Gură și buze: poți să le săruți, să introduci degetele, etc;
 • Penis: o întreagă zonă sensibilă, în principal pe cap sau gland;
 • Scrot: este acea pungă de piele care înconjoară testiculele și este foarte sensibilă dacă o freci ușor;
 • Testicule: le poți mângâia;
 • Gât: pe lângă sărutări cu limba, te poți juca cu puțină gheață.

Punctul G la bărbați: o sursă imensă de plăcere

Cu excepția cazurilor în care bărbatul a suferit o prostatectomie radicală, acesta poate să se bucure de stimularea punctului G. Nu uita să-l întrebi dacă se simte confortabil sau dacă nu îi place ceva. Gemetele de fericire și expresiile pot servi drept indicator. Distracție plăcută!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.