Sexul matinal: beneficii și recomandări pentru a-l practica
 

Sexul matinal: beneficii și recomandări pentru a-l practica

Unul dintre marii clasici ai relațiilor este sexul de dimineață. Ceea ce mulți nu știu este că această practică ajută la îmbunătățirea stării de spirit și a nivelului de energie.
Sexul matinal: beneficii și recomandări pentru a-l practica
Isbelia Esther Farías López

Scris și verificat de filozoful Isbelia Esther Farías López.

Ultima actualizare: 26 mai, 2022

Sexul matinal este o practică foarte incitantă pentru unele cupluri. Se spune că acest lucru, pe lângă menținerea vie a flăcării pasiunii, ar putea ajuta la reducerea nivelului de stres și la îmbunătățirea stării de spirit.

Nu există niciun motiv pentru a nu face sex dimineața. La urma urmei, este unul dintre cele mai bune moduri de a începe ziua în cuplu. Prin urmare, mai jos, vă vom spune mai multe despre avantajele sale și modalitățile de a-l practica.

Sexul matinal: beneficii și recomandări pentru a-l practica

Fiecare cuplu își inventează și își dezvoltă propria poveste. Și, fără îndoială, există atâtea povești câți oameni există. Totuși, nevoile sunt aceleași pentru toată lumea și, printre ele, sexul este una dintre cele mai importante.

Vom vorbi despre sexul matinal, avantajele sale și câteva sfaturi pentru a-l practica. Dacă preferați să vă treziți mai devreme și să vă bucurați de un moment intim alături de partener, cu siguranță ați observat că începeți ziua cu dreptul. Dar ce este atât de special la relațiile sexuale la prima oră a zilei? Vă vom spune imediat!

Spontaneitatea momentului

Sexul matinal în cuplu

Fără îndoială, sexul matinal este special prin spontaneitatea acestuia. Nu este nimic planificat, nici există machiaj sau haine provocatoare. Sexul matinal este una dintre cele mai naturale expresii care pot exista în cuplu.

A face sex dimineața este unul dintre cele mai bune moduri de a începe o nouă zi. În plus, este un act care se naște din dragoste și dorință. Profitați de moment în lumina soarelui și dați ascultare instinctelor.

Energie la trezire

Corpul a avut parte de câteva ore de odihnă în timpul nopții, așadar are mai multă energie decât seara. Este vorba despre „reîncărcarea bateriilor”. Dacă profitați de „bateria reîncărcată” pentru a face dragoste, sexul va fi mult mai intens și mai incitant.

Un alt avantaj al relațiilor sexuale matinale este faptul că veți începe ziua relaxați. Sexul calmează, alungă stresul, eliberează tensiunea și oferă fericire. Nu există o modalitate mai bună de a începe activitățile zilnice decât un moment intim pentru a elibera endorfine.

Element surpriză

Cuplu care face sex

Puteți să-i faceți o surpriză partenerului dimineața. Alegeți orice mic detaliu sau fantezie care l-ar putea excita. Puneți muzica preferată în surdină, începeți cu un masaj cu ulei, luați câteva căpșuni în cameră, etc. Surprindeți-vă partenerul și bucurați-vă de moment.

Pentru bărbați, sexul dimineața este mai simplu, deoarece nivelul de testosteron este mai mare, generând erecții la trezire. Este adevărat că timpul pe care îl puteți dedica sexului dimineața depinde de orele de lucru. Dar vă puteți trezi mai devreme sau puteți face sex rapid!

Sesiune cardio

Mergeți în mod normal la sală sau nu vă place să faceți sport? Ei bine, sexul matinal arde calorii într-un mod mult mai plăcut. Totul depinde de pozițiile pe care le alegeți și de cât timp petreceți făcând sex.

În legătură cu aceasta, un articol publicat de Harvard Medical School afirmă că sexul arde aproximativ cinci calorii pe minut. Mai târziu, puteți compensa cu un mic dejun bun. Nu este un mod minunat și sănătos de a începe ziua și de a rămâne în formă?

Și, ce ziceți de un duș?

Dacă trebuie să faceți duș, nu ezitați. Vă puteți întâlni la duș. Dușul împreună oferă un amestec de senzații plăcute și incitante. Savurați-vă reciproc sub apă. Este punctul de plecare pentru o partidă excelentă de sex de dimineață.

Acum cunoașteți câteva beneficii și recomandări pentru sexul matinal. Totuși, fiecare cuplu din lume și fiecare zi este diferită. Așadar, alegeți momentul potrivit și nu ezitați să profitați de avantajele sexului matinal!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.