4 tipuri de masaj erotic - Doza de Sănătate
 

4 tipuri de masaj erotic

Un masaj erotic este o parte indispensabilă a momentelor intime cu partenerul. În plus, este un mod foarte relaxant și plăcut de a-ți exprima sentimentele și de a te conecta cu persoana pe care o iubești.
4 tipuri de masaj erotic

Ultima actualizare: 13 februarie, 2021

Descoperă aceste 4 tipuri de masaj erotic pentru a-l face fericit pe partener! Surprinde-l atunci când se așteaptă cel mai puțin cu un cadru special, câteva uleiuri esențiale afrodiziace sau mângâierea zonele mai erogene. Un masaj erotic este un cadou perfect în orice moment al zilei.

4 tipuri de masaj erotic

Este evident că, pentru a crea un moment unic de intimitate cu partenerul, amândoi ar trebui să-l doriți. De multe ori, ajungi acasă obosit de la serviciu și te așezi în fața televizorului sau computerului fără să te gândești la partenerul tău. Din această cauză, cel mai important lucru este dorința, voința și motivația.

Trebuie să te protejezi de monotonie și rutină și să te reinventezi în fiecare zi pentru a nu-ți pierde dorința și a menține flacăra iubirii aprinsă. Un masaj erotic spontan poate fi instrumentul perfect pentru a începe o noapte de neuitat.

1. Un masaj cu un decor special

Tipuri de masaj erotic
Pregătește camera pentru a excita toate simțurile partenerului.

La fel ca în toate spa-urile, mediul în care ți se face masajul trebuie să fie bine ales și pregătit. Din această cauză, dacă nu ești expert în oferirea de masaje, poți profita de moment pentru a concentra atenția partenerului asupra decorului perfect.

Iluminarea adecvată – caldă și slabă – va ajuta la schimbarea stării de spirit. În plus, încearcă să obții lumină din diferite locuri și folosește întotdeauna tonuri calde care promovează relaxarea. O lumină albă, ca cea pe care o vei găsi într-un birou, va distruge efectul dorit.

Florile, în special trandafirii, degajă, de asemenea, un sentiment intim, special, romantic. Ultimul sfat este să pui muzică. Fă o listă de redare cu muzică ușoară sau instrumentală care să creeze starea de spirit necesară pentru momentul vostru special.

2. Un masaj cu uleiuri aromatice

Dacă ai nevoie de un masaj cu senzații tari, îți recomandăm să încerci uleiuri aromatice. În mod ideal, ar trebui să amesteci un ulei purtător (migdale, nucă de cocos, argan, etc.) cu câteva picături de uleiuri esențiale afrodiziace (de exemplu, vanilie, scorțișoară, ylang-ylang, iasomie, ghimbir, lemn de santal sau patchouli). În plus, reține următoarele sfaturi:

 • În timpul masajului, asigură-te că sunteți în contact permanent.
 • Îți recomandăm ca, la început, să nu puni mâinile reci pe spatele partenerului și să nu torni uleiul de masaj direct pe corpul lui. Este mai bine să îl întinzi la o temperatură care să nu provoace frisoane.
 • La fel, hainele ar trebui să fie confortabile, nimic care să întrerupă circulația.
 • Ar trebui să ai la îndemână câteva prosoape moi. Acest lucru va ajuta masajul erotic și te va împiedica să pleci după prosoape, distrugându-ți starea de spirit.
 • Scoate-ți lanțurile, bijuteriile sau brățările care ar putea împiedica masajul.

3. Un masaj lent, dar intens

Masaj pe tălpi
Masează încet fiecare parte a corpului, excitând toate punctele sensibile.

Intensitatea și viteza masajului vor determina succesul acestuia. Pentru un masaj erotic, ar trebui să te relaxezi și să adopți un ritm lent, fără să te grăbești. Cu toate acestea, stilul tău ar trebui să se schimbe în funcție de reacțiile partenerului, ceea ce va face ca fiecare masaj să fie unic. În plus, rețineți următoarele:

 • Reține faptul că nu este doar un moment erotic, ci și un masaj, așa că ar trebui să fi conștient că masezi mușchii, nervii și articulațiile.
 • Este mai bine să aplici un nivel confortabil și plăcut de presiune, care nu provoacă durere sau febră musculară.

4. Un masaj erotic personalizat

Există persoane care, din cauza tensiunii acumulate peste zi, sunt foarte fericite atunci când sunt masate. Deci, ar trebui să afli ce locuri îi plac cel mai mult partenerului  și să creezi cel mai bun masaj personalizat. Acordă atenție respirației și insistă pe locurile în care observi mai multă sensibilitate.

Un masaj erotic nu atinge doar zona genitală. Există părți ale corpului, cum ar fi capul sau picioarele, care pot oferi multă plăcere senzuală. Nu uita faptul că cel mai important lucru este atitudinea, entuziasmul și grija cu care acoperi fiecare curbă a corpului persoanei pe care o iubești.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Bakkali, F., Averbeck, S., Averbeck, D., & Idaomar, M. (2008). Biological effects of essential oils – A review. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.106
 • Ali, B., Al-Wabel, N. A., Shams, S., Ahamad, A., Khan, S. A., & Anwar, F. (2015). Essential oils used in aromatherapy: A systemic review. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine. https://doi.org/10.1016/j.apjtb.2015.05.007
 • Songkro, S., Sirikatitham, A., Sungkarak, S., Buaking, K., Wungsintaweekul, J., Maneenuan, D., & Oungbho, K. (2010). Characterization of aromatherapy massage oils prepared from virgin coconut oil and some essential oils. JAOCS, Journal of the American Oil Chemists’ Society. https://doi.org/10.1007/s11746-009-1465-5
 • Black, J. (2006). The joy of erotic massage*. Sexual and Relationship Therapy. https://doi.org/10.1080/14681990500442982
 • Herbenick, D., Fu, T. C. (Jane), Owens, C., Bartelt, E., Dodge, B., Reece, M., & Fortenberry, J. D. (2019). Kissing, Cuddling, and Massage at Most Recent Sexual Event: Findings From a U.S. Nationally Representative Probability Sample. Journal of Sex and Marital Therapy. https://doi.org/10.1080/0092623X.2018.1494648

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.