Simptomele principalelor boli de inimă la femei
 

Simptomele principalelor boli de inimă la femei

Problemele emoționale, tensiunile și anxietatea la femei cresc pericolul bolilor de inimă. Uneori, acestea pot fi confundate cu alte tipuri de afecțiuni.
Simptomele principalelor boli de inimă la femei

Ultima actualizare: 30 octombrie, 2021

Boala coronariană este una dintre principalele cauze de deces astăzi. Și este important de știut că există boli de inimă la femei care apar fără simptome evidente. De aceea, este esențial să cunoaștem aceste afecțiuni și să le putem identifica simptomele. Dorim să vă arătăm informațiile într-un mod clar și simplu.

Vă recomandăm să consultați un specialist dacă aveți simptome ale următoarelor boli. Indicațiile de mai jos nu sunt menite să înlocuiască instrucțiunile unui medic.

Cauzele bolii coronariene pot fi foarte diferite între sexe. Femeile sunt mai predispuse să sufere de anumite boli în funcție de stilul de viață.

Uneori nu simțim mai mult decât o ușoară oboseală pe care o justificăm cu presiunea obligațiilor zilnice… mici detalii de care ar trebui să ții cont, mai ales dacă ești femeie.

Boli de inimă la femei și simptomele acestora

1. Angina pectorală

Angina pectorală apare atunci când inima nu primește suficient sânge bogat în oxigen. La bărbați, apare ca o presiune destul de puternică asupra pieptului, care poate ajunge până la braț.

Cu toate acestea, la femei apare într-un mod diferit. Se manifestă ca o arsură, o presiune nedefinită localizată la nivelul gâtului, al maxilarului, al abdomenului și chiar al spatelui. Este mai difuză decât la bărbați.

  • Un fapt important: atunci când bărbații suferă de angină pectorală, ei simt mai multă durere în timpul activității fizice, care este ușurată în repaus. La femei este invers, acestea sunt mai predispuse să sufere de angină în timp ce dorm.
  • Există și date care arată că problemele emoționale, tensiunile și anxietatea cresc pericolul apariției acestei boli.

2. Simptomele unui atac de cord

Cel mai frecvent simptom care precede un atac de cord este durerea în piept. Dar, conform datelor statistice, doar jumătate dintre femei simt disconfort, presiune sau durere în această parte a corpului. Prin urmare, trebuie să luăm în considerare următoarele date:

  • Bolile de inimă la femei sunt uneori confundate cu alte afecțiuni. Fiți atente la dureri continue de spate sau gât, indigestie, arsuri la stomac, greață, oboseală extremă și dificultăți de respirație atunci când urcați scările.
  • Amețelile sunt foarte caracteristice la femei. La rândul lor, bărbații suferă adesea de transpirație rece și dureri în brațul stâng.

3. Insuficiență cardiacă

Suferim de insuficiență cardiacă atunci când inima nu poate pompa suficient sânge. Avem dificultăți în îndeplinirea cerințelor activităților de zi cu zi.

Cum ne afectează pe noi, femeile? Fiți atente la picioare, glezne și venele gâtului. Dacă sunt mereu umflate și oboseala este constantă, mergeți la medic pentru un control.

4. Sindromul inimii frânt sau cardiomiopatia de stres

„Sindromul inimii frânte” sau cardiomiopatia de stres este o cardiomiopatie temporară similară cu sindromul coronarian acut, deși este reversibilă. În general, are un prognostic bun. Afectează femeile într-o măsură mai mare.

Medic ce tratează boli de inimă la femei

 

Acest sindrom apare din cauza stresului emoțional extrem care ajunge să afecteze funcționalitatea inimii. Nu există niciun indiciu că arterele sunt blocate, dar simptomele sunt foarte asemănătoare cu un atac de cord, de aceea provoacă șoc pacientului.

Este una dintre cele mai noi boli de inimă și are o incidență ridicată. Este asociată cu stresul emoțional grav: din cauza unei pierderi, unei anxietăți zilnice foarte ridicate, problemelor personale…

Acest nivel de stres face ca inima să se umfle în vârful ventriculului stâng din cauza hiperstimulării. Simptomele așa-numitului sindrom de „inimă frântă” sunt înecul și oboseala.

Dacă treceți printr-o situație complicată și simțiți că vă înecați continuu, mergeți la medic pentru un control. Rata mortalității asociată cu această boală este scăzută, dar este o alterare a funcționării inimii.

Această boală afectează mai ales femeile. Trebuie să țineți cont de asta, învățați să vă gestionezi emoțiile, să practicați tehnici de relaxare sau să faceți puțin sport pentru a elibera tensiunea. Este esențial pentru sănătate.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.