Snapperul roșu: valoare nutritivă, beneficii și mod de consum
 

Snapperul roșu: valoare nutritivă, beneficii și mod de consum

Descoperiți beneficiile snapperului roșu, un pește care poate fi consumat regulat și care oferă nutrienți de foarte bună calitate!
Snapperul roșu: valoare nutritivă, beneficii și mod de consum
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 18 octombrie, 2022

Snapperul roșu este un pește mai puțin cunoscut, dar cu beneficii excelente pentru sănătate. Este un aliment cu nutrienți de foarte bună calitate, necesari pentru ca organismul să funcționeze eficient. Vă vom spune tot ce oferă și vă vom arăta cele mai bune modalități de a vă bucura de acest pește!

Înainte de a începe, este important să menționăm faptul că înlocuirea unei părți a cărnii din dietă cu pește este benefică din punct de vedere al sănătății. Peștele are un profil lipidic superior. În plus, are mai puține calorii, ceea ce poate ajuta la pierderea în greutate (dacă este necesar). Peștele trebuie să apară în dietă de cel puțin două sau trei ori pe săptămână.

Snapperul roșu: valoare nutritivă

Snapperul roșu pe pat de gheață
Snapperul roșu conține omega 3 și alte elemente esențiale pentru buna funcționare a organismului.

În primul rând, snapperul roșu este o sursă de acizi grași omega 3. De asemenea, oferă proteine cu valoare biologică ridicată și este unul dintre puținele alimente care conține vitamina D și chiar vitamina E, un alt element care acționează ca un puternic antioxidant. Conținutul caloric este redus: doar 130 kcal la 100 g de produs.

Snapperul roșu este o sursă de seleniu și magneziu. Primul acționează ca un puternic antioxidant, în timp ce al doilea joacă un rol decisiv în fiziologia somnului și a odihnei. Acest pește oferă 26 g de proteine, aceasta fiind o cantitate semnificativă care va ajuta la acoperirea nevoilor zilnice.

Beneficiile snapperului roșu

Includerea snapperului roșu în alimentație poate genera o serie de beneficii pentru sănătate. În primul rând, controlează inflamația. Acest lucru se datorează acizilor omega 3 din compoziția sa. Aceste elemente ajută la reducerea riscului cardiovascular, de aceea trebuie consumate zilnic. Analizați raportul omega 6/omega 3, încercând să-l echilibrați.

Vitamina D reduce incidența multor patologii cronice și complexe, după cum confirmă cercetările publicate în revista Reviews in Endocrine & Metabolic Disorders. Acest nutrient este deficitar la mai mult de jumătate din populație, ceea ce poate avea consecințe grave asupra sănătății. Puține alimente îl conțin, așa că expunerea la lumina soarelui este principalul mecanism de obținere.

Seleniul acționează ca un puternic antioxidant în organism. Acesta reușește să neutralizeze formarea radicalilor liberi și acumularea ulterioară a acestora în țesuturile organismului, potrivit unui studiu publicat în revista Advances in Clinical and Experimental Medicine. Seleniul ajută la întârzierea îmbătrânirii.

Cum se consumă snapperul roșu?

File de pește proaspăt
Pregătiți snapperul roșu pe grătar sau în cuptor, umplut sau cu sos. Este delicios!

Snapperul roșu este un pește apreciat în anumite zone ale Statelor Unite. Cu toate acestea, nu este atât de frecvent pe teritoriul european. Acest lucru nu înseamnă că nu poate fi cumpărat în Europa. Este un pește cu carne fermă, albă și foarte gustoasă, care poate fi folosită în multe feluri de mâncare.

De regulă, se servește prăjit sau la grătar, deși este delicios și la cuptor. Există multe rețete de snapper roșu cu sosuri sau legume. Este excelent cu o garnitură bogată în carbohidrați, cum ar fi tuberculii. Există și posibilitatea de a-l servi gratinat cu brânză pentru iubitorii de lactate.

Snapperul roșu, un pește benefic pentru sănătate

După cum ați văzut, snapperul roșu este un pește care are mai multe beneficii pentru sănătate grație conținutului de nutrienți esențiali. De asemenea, este foarte versatil la nivel culinar, așa că va mulțumi toți membrii familiei.

În plus, conține omega 3 și vitamina D, două elemente care sunt legate de o incidență mai scăzută a patologiilor cronice și complexe.

Pentru a încheia, trebuie să menționăm faptul că unul dintre pilonii unei alimentații sănătoase este varietatea. Trebuie să consumăm diferite alimente pentru a evita deficitele nutriționale care pot influența negativ eficiența proceselor fiziologice care au loc în mediul intern. Alimentația trebuie să fie echilibrată din punct de vedere energetic, evitând schimbările nefavorabile ale compoziției corporale.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Elagizi A, Lavie CJ, O’Keefe E, Marshall K, O’Keefe JH, Milani RV. An Update on Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids and Cardiovascular Health. Nutrients. 2021;13(1):204. Published 2021 Jan 12. doi:10.3390/nu13010204
  • Holick MF. The vitamin D deficiency pandemic: Approaches for diagnosis, treatment and prevention. Rev Endocr Metab Disord. 2017;18(2):153-165. doi:10.1007/s11154-017-9424-1
  • Kiełczykowska M, Kocot J, Paździor M, Musik I. Selenium – a fascinating antioxidant of protective properties. Adv Clin Exp Med. 2018;27(2):245-255. doi:10.17219/acem/67222

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.