Masago sau icrele de pește capelin: nutrienți și utilizări
 

Masago sau icrele de pește capelin: nutrienți și utilizări

Dacă vă place bucătăria japoneză, descoperiți ce este masago, un ingredient cu mulți nutrienți și cu o aromă excelentă!
Masago sau icrele de pește capelin: nutrienți și utilizări
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Masago sau icrele de pește capelin sunt utilizate pe scară largă în bucătăria japoneză pentru a decora diferite tipuri de sushi. Au o valoare nutritivă ridicată. Pot fi consumate pentru preveni lipsa de minerale esențiale care poate altera starea de sănătate. Vă vom învăța cum să le pregătiți și profitați la maxim de ele!

Înainte de a începe, este necesar să subliniem că trebuie să creșteți prezența alimentelor de origine marină în dietă. Acestea au puține calorii și sunt o sursă de nutrienți esențiali de înaltă calitate. Datorită acestor elemente, veți preveni problemele în funcționarea sistemelor organismului, ceea ce va reduce incidența patologiilor cronice și complexe.

Masago sau icrele de pește capelin: nutrienți

Masago sau icrele de pește capelin se remarcă prin faptul că sunt o sursă de vitamina D. Acest element se găsește în puține alimente și are o importanță vitala pentru sănătate. De fapt, deficitul său este legat de un risc crescut de afecțiuni cardiovasculare, precum și de anumite tipuri de cancer.

Un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare confirmă acest lucru. Pentru a evita acest tip de problemă, consumați regulat vitamina D.

Lingură cu icre negre
Masago este o sursă de omega 3 și vitamina D.

Acest aliment conține mulți acizi grași omega 3. Omega 2contribuie la echilibrarea proceselor inflamatorii din mediul intern, contribuind astfel la consolidarea unei stări de homeostazie. Acest lucru este evidențiat de cercetările publicate în Jurnalul Colegiului American de Nutriție . Desigur, omega 3 și omega 6 trebuie să fie în echilibru pentru a experimenta acest beneficiu.

Spre deosebire de alte alimente marine, masago conține puțin mercur. Acest metal greu este prezent în cantități semnificative în peștii mari și este un element care se poate acumula în țesutul adipos. Când se întâmplă acest lucru, apar modificări ale fiziologiei sistemului nervos central, care cresc incidența bolilor cerebrale.

Contraindicațiile icrelor de capelin

În ciuda nutrienților și potențialelor beneficii, există unele dezavantaje asociate cu consumul de masago. Aceste icre sunt un aliment cu un conținut ridicat de sodiu. Pentru mulți oameni, acest lucru nu este problematic, dar există persoane cu un risc mare de creștere a tensiunii arteriale din cauza unui consum ridicat al mineralului menționat.

De asemenea, masago este adesea combinat cu produse nesănătoase în preparate precum sushi. Este adesea însoțit de anumite sosuri care pot conține acizii grași de tip trans. Aceștia cresc inflamația în mediul intern și pot favoriza dezvoltarea multor patologii cronice și complexe, cum ar fi diabetul de tip 2.

Informații nutriționale

Fiecare 16 grame de masago oferă aproximativ 40 de calorii. Conținutul de carbohidrați este foarte scăzut, neatingând 1 gram. Proteinele sunt semnificative, la fel și grăsimile: 3,9 grame din primul nutrient și 2,9 grame din al doilea.

În ceea ce privește micronutrienții, trebuie făcută o mențiune specială despre aportul de vitamina B12 și seleniu. De asemenea, masago este o sursă de magneziu și sodiu, pe lângă faptul că oferă vitamina D. Consumul său poate ajuta la acoperirea necesarului zilnic de calciu, acesta fiind un element determinant pentru a garanta sănătatea oaselor.

Cum se folosește masago în bucătărie?

Masago sau icrele de pește capelin folosite pentru a prepara sushi

Masago se folosește ca decor pentru sushi. Este puțin crocant și are un gust marin care va îmbunătăți foarte mult caracteristicile organoleptice ale acestui preparat tradițional japonez.

Poate fi consumat și în alte preparate, precum salatele, bolurile poke sau preparatele cu orez. Puteți prepara și un sos delicios cu maioneză și masago.

Nu trebuie să uităm că unele persoane pot dezvolta reacții alergice la acest aliment. În cazul în care apar simptome, cel mai bine este să consultați rapid un specialist. Nu este ceva foarte frecvent, dar poate apărea în anumite situații. Cele mai frecvente manifestări sunt inflamația, mâncărimea sau urticaria după ingerarea produsului.

Masago sau icrele de pește capelin: o mâncare sănătoasă

După cum ați văzut, masago este un aliment care conține mai mulți nutrienți esențiali care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății. Puteți să-l includeți în dietă în mod regulat. Desigur, persoanele care sunt hipersensibile la sodiu trebuie să-și modereze aportul. Cu toate acestea, în majoritatea contextelor, va face mai mult bine decât rău.

Pentru a încheia, amintiți-vă că atunci când vine vorba de îmbunătățirea sănătății, nu este suficient să aveți grijă doar de alimentație. Adoptați o serie de obiceiuri benefice. Vom evidenția necesitatea practicării activității fizice în mod regulat, punând accent în special pe antrenamentul de forță musculară. Datorită acestuia, stările inflamatorii din mediul intern sunt echilibrate, ceea ce ajută la prevenirea bolilor.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.