Sprâncenele laminate: în ce constă tehnica și ce avantaje are?
 

Sprâncenele laminate: în ce constă tehnica și ce avantaje are?

Laminarea sprâncenelor este o tehnică ce a câștigat popularitate grație rezultatelor oferite și beneficiilor sale. În ce constă?
Sprâncenele laminate: în ce constă tehnica și ce avantaje are?

Ultima actualizare: 22 aprilie, 2023

În timp, sprâncenele au trecut prin diverse transformări: subțiri, stufoase, tatuate, fardate, etc. Astăzi, sprâncenele laminate sunt la modă. Ce avantaje au sprâncenele laminate și în ce constă această tehnică?

Probabil ați auzit deja de această tehnică, care a apărut alături de laminarea genelor. Ambele tratamente urmăresc să ofere rezultate naturale și definite, cu mai mult volum. Laminatul caută să încadreze ochii și este recomandat pentru acele sprâncene cu fire de păr dese.

Sprâncenele laminate: în ce constă tehnica și ce avantaje are?

După cum detaliază o recenzie publicată în Journal of Drugs in Dermatology , sprâncenele îndeplinesc funcții biologice și estetice foarte importante. Prin urmare, îngrijirea lor face parte din rutina de înfrumusețare a majorității persoanelor.

De-a lungul timpului, au fost dezvoltate multe metode cosmetice pentru a le înfrumuseța, modela și adapta la forma feței. Laminarea sprâncenelor a câștigat adepți datorită avantajelor sale.

Totuși, această tehnică nu suplinește firele lipsă, deci nu este un înlocuitor pentru dermopigmentare. Laminatul servește doar la modelarea și rearanjarea sprâncenelor, mai ales când firele de păr sunt dezordonate și prost definite.

Printre altele, această procedură face ca sprâncenele să pară mai groase și cu un aspect uniform. Este nedureroasă, deoarece se folosesc doar seruri și produse speciale.

Durata procesului variază în mare măsură de tipul de păr și de cantitatea acestuia. O laminare obișnuită durează aproximativ 40 de minute pentru ambele sprâncene. În continuare, vom detalia procesul pas cu pas.

Sprâncenele laminate sunt temporare
Laminatul sprâncenelor are scopul de a îmbunătăți estetica acestei parți a feței. Este o procedură rapidă și nedureroasă.

1. Alegerea modelului

În primul rând, tehnicianul trebuie să deseneze modelul sprâncenelor în funcție de tipul feței. Se ține cont de trăsături, astfel încât rezultatul să fie cât mai natural. Apoi, se trece trece la modelarea firelor.

2. Curățarea zonei sprâncenelor

Pentru a obține un aspect îngrijit și profesional, este necesar ca zona sprâncenelor să fie curată. Se îndepărtează orice urmă de machiaj sau cremă. Acest pas implică și îndepărtarea firelor de păr nedorite.

De obicei, se folosește o pensetă pentru sprâncene. Cu toate acestea, unii profesioniști preferă alte metode de îndepărtare a părului, cum ar fi epilarea cu ceară și alte instrumente.

3. Aplicarea fixativului

Este necesar să se determine dacă produsele fixative sunt sigure, mai ales dacă există antecedente de alergii cutanate. Odată ce zona sprâncenelor este curățată, expertul trebuie să aplice un lichid de fixare. Acest produs reușește să mențină firele pe poziție. Acestea vor părea mai groase timp de aproximativ 2 luni.

4. Aplicarea serului

După fixarea firelor, se aplică un ser special pentru obține un aspect mai natural. Acest produs oferă un plus de nutrienți firelor de păr.

5. Pieptănare și definire

După ce așteaptă câteva minute pentru ca produsul să-și facă treaba, specialistul trece la pieptănarea sprâncenelor cu o perie specială. Acesta este ultimul pas. Sprâncenele iau forma dorită și arată perfect.

Cât rezistă laminatul sprâncenelor?

Durabilitatea acestei tehnici depinde foarte mult de îngrijire. În circumstanțe normale, ar trebui să reziste aproximativ două luni. La cei care practică sporturi nautice sau care merg foarte des la plajă, efectul dispare mai repede.

Sprâncene laminate
Laminarea sprâncenelor poate rezista până la două luni, în funcție de îngrijirea acordată acestora.

Sprâncenele laminate, o procedură cu multe avantaje

Laminarea sprâncenelor este un tratament de înfrumusețare sigur, atât timp cât se folosesc produse de calitate și se apelează la serviciile unui expert în domeniu. Unul dintre avantajele sale faptul este că nu deteriorează fibra capilară sau pielea.

Sprâncenele pot apărea mai închise la culoare în primele 24 de ore după tratament. Acest lucru se atenuează rapid, iar sprâncenele capătă un aspect natural plăcut.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Nguyen JV. The biology, structure, and function of eyebrow hair. J Drugs Dermatol. 2014 Jan;13(1 Suppl):s12-6. PMID: 24385126.
  • Hwang K, Kim H. Perceptions of Healthy-Looking and Sexy-Looking Brow Thickness. J Craniofac Surg. 2018 Jun;29(4):1064-1068. doi: 10.1097/SCS.0000000000004391. PMID: 29481514.
  • 7 ways to remove unwanted hair. (2021). American Academy of Dermatology. Available in https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/hair/remove-unwanted-hair

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.