12 sfaturi pentru sprâncene frumoase - Doza de Sănătate
 

12 sfaturi pentru sprâncene frumoase

Rolul lor principal al sprâncenelor, mai ales la femei, este estetic, însă acestea servesc și altor scopuri, unele fiind foarte importante. 
12 sfaturi pentru sprâncene frumoase

Ultima actualizare: 10 august, 2023

Femeile, dar nu numai, pun un accent foarte mare pe sprâncene și pe felul în care acestea pot fi îngrijite și aranjate, urmând sfaturi și recomandări pentru a le face cât mai frumoase.

Sprâncenele reprezintă părți interesante ale feței tale. Spre exemplu, ele protejează ochii de ploaie, transpirație, radiație solară și orice element nociv, ca murdăria.

Sfaturi pentru a avea sprâncene frumoase

În acest articol îți vom oferi 12 sfaturi pentru a avea sprâncene frumoase.

1. Nu îți îndepărta niciodată complet sprâncenele

O greșeală foarte comună este smulgerea sau îndepărtarea sprâncenelor. Evident acest lucru poate fi foarte periculos și nu este nici recomandat din punct de vedere estetic. În primul rând ține minte că ai nevoie de sprâncene deoarece funcția lor principală este de protecție a ochilor. De aceea nu trebuie să le elimini. În al doilea rând nu arată bine să le înlocuiești pur și simplu cu creion de sprâncene.

2. Modelează marginile interioare

Ceea ce poți face este să îți pensezi sprâncenele în funcție de forma feței și caracteristicile acestora. În acest caz îți recomandăm să dai o formă marginilor interioare. Acest lucru poate fi realizat foarte simplu: așează o pensulă de machiaj vertical pe una din părțile nasului. Apoi, folosind pensula ca și punct de referință, înlătură părul ce crește dincolo de linia pensulei, în interior.

3. Ai grijă cu anumite produse de machiaj

Aspectul sprâncenelor poate fi îmbunătățit cu machiaj

O mulțime de persoane folosesc produse de înfrumusețare ce sunt adesea nocive. De aceea vă sugerăm să evitați produsele de înfrumusețare ce au efecte suspicioase sau sunt de o calitate inferioară. Poți consulta de asemenea un specialist pentru a primi sfaturi. Este important să știi că, deși pot arăta bine estetic, aceste produse pot prezenta anumite riscuri.

4. Folosește produse de machiaj și înfrumusețare de calitate

Legat de punctul trecut, dacă dorești să folosești machiaj sau un produs de înfrumusețare, alege ceva de calitate. Așa cum știi deja, sunt anumite firme pe piață ce sunt caracterizate de calitatea înaltă oferită. În anumite cazuri aceste produse sunt mai scumpe. Merită totuși să te asiguri că sprâncenele tale primesc îngrijirea cuvenită.

5. Folosește creme hidratante sau creme ce stimulează creșterea

Aplică pe sprâncenele tale creme speciale ce hidratează sau stimulează creșterea. Poți folosi chiar creme făcute acasă din ingrediente naturale. Spre exemplu, amestecă ulei de ricin și acid galic pentru a stimula creșterea. Poți de asemenea să aplici ulei de măsline sau altă cremă hidratantă concepută special pentru această zonă.

6. Curăță-ți sprâncenele

Sprâncenele pot avea forme diferite

La fel ca și altă parte a corpului, sprâncenele trebuie curățate sau spălate de fiecare dată când faci baie. Bineînțeles poți face asta cu săpun obișnuit. Este important să le masezi ușor și apoi să aplici săpun. Clătește bine pentru a împiedica orice urmă de săpun să rămână lipită, ceea ce poate slăbi în timp sprâncenele, cauzând căderea acestora.

7. Pensează-ți sprâncenele după duș

O recomandare pentru pensarea sprâncenelor este să o faci după un duș cald sau fierbinte. Porii pielii tale vor fi mai deschiși, prevenind înroșirea zonei. Ține minte că trebuie să fii atent cu instrumentele folosite, asigurându-te că sunt curate și într-o stare bună. În caz contrar, poți face anumite infecții.

8. Folosește loțiune tonică după pensare

După pensare ar trebui să folosești o loțiune tonică pentru a hidrata sprâncenele și a le face să arate bine. De fapt, poți folosi și puțină miere. Acestea vor preveni iritația și chiar infecțiile deoarece loțiunea tonică are efect bactericid.

9. Catifelează-ți sprâncenele cu cremă hidratantă

Cremele hidratează sprâncenele

Catifelează-ți sprâncenele fără a folosi produse chimice. Adesea acestea fac ca sprâncenele să aibă o textură de carton. În acest caz alege să folosești o cremă normală de hidratare pentru a le catifela și a le ține pe loc pentru un timp.

10. Periază-ți sprâncenele

Periatul sprâncenelor cu o perie moale poate fi  de mare ajutor pentru a stimula creșterea acestora. Este de asemenea de folos pentru a elimina părul rupt. Periatul este și estetic: face ca sprâncenele să arate mai bine și mai drăguț.

11. Urmează o dietă sănătoasă

Un sfat general și foarte important este ca, pentru a te bucura de un look sănătos, inclusiv pentru sprâncene, să adopți o dietă echilibrată. Mâncatul sănătos te va face să arăți mai bine și va fi reflectat în fiecare aspect al vieții tale.

12. Consultă un specialist dacă este necesar

Ultima recomandare din seria de sfaturi pentru sprâncene frumoase este să consulți un specialist, dacă este nevoie. Nu trebuie să îți abandonezi sprâncenele. Este bine să vizitezi un profesionist la nevoie. Nu îți imagina că sprâncenelor tale li se acordă prea multă atenție, nefiind importante.

Aplică aceste sfaturi pentru sprâncene prezentate și vei observa pe zi ce trece cum acestea vor deveni tot mai frumoase.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.